Аз пък я дърпам само като я вдигам на крик ,като има наклон или просто я запаля и оставя да загрее ...но по пронцип като я вкарам в гаража или двора е само на скорост
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо дърпате ръчна спирачка?
Collapse
X
-
Мисля че е по- правилно да се казва паркинг спирачка, защото това е точно действието след като се приведе автомобила в покой .Обикновенно я ползвам на голям наклон и като стартирам двигателя, иначе на равно, зимата не я ползвам, защото съм бил тъпана с замръзнали накладки с един нов москвич "Алеко". :D :D Ако съм спрял близко до тротоар, и съм на голям наклон ,тогава не ползвам ръчната,просто извъртя колетата(предните) в посока към тротоара,тоз метод е по-сигурен,докато ръчната винаги може да скъса жило.Fiat palio 1.7td
Коментар
-
Аз си дърпам ръчната по навик. На Москвича не я дърпах, защото тя там си е за парлама, но иначе си ми е навик от камионите. За уточнение- старите камиони нямаха спирачки ако не вдигнат налягане в пневматичната система, за разлика от новите. Демек, като изскаш да запалиш, ти трябва ръчна, за да не тръгне по инерция. Та както казах - навик.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Аз си дърпам ръчната по навик. На Москвича не я дърпах, защото тя там си е за парлама, но иначе си ми е навик от камионите. За уточнение- старите камиони нямаха спирачки ако не вдигнат налягане в пневматичната система, за разлика от новите. Демек, като изскаш да запалиш, ти трябва ръчна, за да не тръгне по инерция. Та както казах - навик.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
И аз я дърпам винаги. Просто навик. Дори 1-ва и ръчна слагам. Напоследък се усещам, че и в гаража спирам, бутам първа, ръчна и слизам от колата. Абсолютно машинално я дърпам."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
ilko-gd написа:Dido_Lyubenov написа:Аз си дърпам ръчната по навик. На Москвича не я дърпах, защото тя там си е за парлама, но иначе си ми е навик от камионите. За уточнение- старите камиони нямаха спирачки ако не вдигнат налягане в пневматичната система, за разлика от новите. Демек, като изскаш да запалиш, ти трябва ръчна, за да не тръгне по инерция. Та както казах - навик.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:На новите като няма въздух са задействани спирачките, а на старите трябва да има за да ги задействаш.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
И аз никога не я дърпах, но откакто имам деца винаги я дърпам от съображения за сигурност. Веднъж дъщеря ми като ходеше между седалките ритна скоростния лост и изключи от скорост. Втория случай беше със сина ми, които завъртя ключа и даде на контакт, а беше три годишен. Как го направи и още немога да го проумея. И в тази връзка вече си заключвам и волана.Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
Chevrolet Aveo
Коментар
-
Аз я дърпам на равно само когато е запален двигателят.`95 Punto ELX 1.2 75hp + LPG
http://silenbg.blogspot.com/ - Блогът ми за тренировки, хранене, здраве, уелнес...
Коментар
-
ръчната не я докосвам даже, седи ми там да си знам че я има самоex Fiat Bravo 1.6 16v 103++hp,,Fiat Coupe 1.8 16v 1??+hp 97г ,Alfa Romeo 145 2.0 QV 1!?+ 96г ,Alfa Romeo 146 1.9 JTD +
Frord Focus 1.8TDCI+ chip 03г / BMW E46 320d
Може да си разочарован ако не успееш, но ще си обречен ако не опиташ !!!
Коментар
-
ilko-gd написа:Dido_Lyubenov написа:На новите като няма въздух са задействани спирачките, а на старите трябва да има за да ги задействаш.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Зима или Лято я дърпам за да ми е мирна главата. По спокойно спя така :DAlfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар