Аз, съвсем добронамерено, искам да попитам, защо да не я дърпаме? Като аргумент за противното, ще отбележа, че така се създава навик, както си слагаш колана. Аз, например, много пъти съм се улавял в комичната ситуация да слагам колан, когато премествам колата на няколко метра, или маневрирам в гараж. Когато съзнателно не го сложа, ми е доста... странно . По същия начин, при създаден навик да се дърпа ръчната, се свеждат до минимум случаите, когато си забравил да го направиш, или не си преценил правилно наклона.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо дърпате ръчна спирачка?
Collapse
X
-
tomny написа:Аз, съвсем добронамерено, искам да попитам, защо да не я дърпаме? Като аргумент за противното, ще отбележа, че така се създава навик, както си слагаш колана. Аз, например, много пъти съм се улавял в комичната ситуация да слагам колан, когато премествам колата на няколко метра, или маневрирам в гараж. Когато съзнателно не го сложа, ми е доста... странно . По същия начин, при създаден навик да се дърпа ръчната, се свеждат до минимум случаите, когато си забравил да го направиш, или не си преценил правилно наклона.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
miro2177 написа:Ааа евала за темата! Този въпрос си го задавам редовно като ми се наложи да ходя пеша някаде и се случи някой до мен да паркира и в момента в който загаси колата се чува хръъъъъс е не мога да разбера защо аджеба на равно, та дори на малък наклон хръъъъъъъъс вигаги съм изпадал в искрено недоумение Като бачках чофер в ДонДомат, винаги псувах като някой друг е карал колата и като се кача ръчната до горе Сега като видях темата реших че повечето колеги не дърпат ръчна като спират но май се оказа че само аз и автора не дърпаме До сега за 5г. ежедневно каране съм дърпал ръчна при паркиране само няколко пъти, сигурно се броят на пръстите на едната ръка :D
Коментар
-
На равно пред блока дърпам ръчната заради тиквениците, които освен да ми мачкат предния капак може и да праснат някоя друга кола с мойта, а и да не им стане навик и да се забавляват. Всичко друго е машинален навик, който дори на забелязвам. И точно поради същата причина "незабележим навик" се случва да се връщам да проверя : аджеба дали съм я дръпнал тая ръчка или не...и разбира се аз съм я дръпнал.Дори и при малък наклон, на светофар дърпам ръчната ,защото не искам да светя на задния колега със стопчетата, а и да не си харча ламбите... .Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Re: Защо дърпате ръчна спирачка?
BO написа:Искам да попитам един странен за мен въпрос.Защо като спрете на равно място, включвате на скорост и дърпате ръчната спирачка?Чак не съм видял някой, който дърпа ръчната спирачка да го направи нормално, демек да я дръпне леко и това е. Влагат се едни чувства, все едно ако не я опънеш до последния зъб, все едно нищо не си направил.Та много ми е интересно да видя гледната точка на шофьор с такова поведение.
Коментар
-
chaveto написа:По правилно май е да се казва паркинг спирачка а не ръчна. Защото по време на движение не става да се спира с нея. Принципно става, но трябва и да си можеш, иначе си на въртележката.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
sharpradi написа:Защо ли.За сигурност.Ако случайно отърве когато е на скорост да има какво да я държи на място.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Още не мога да си обясня този факт.Тезите не са коректни - по навик било. А от къде е навика? Кое е първото яйцето или кокошката...Освен ако живееш на улица с 12% наклон то добре, навик може да се каже.Ама 90% от хората не спират на улица с наклон но се сецат едни ръчни като за последноЗа мен е по-ефективен вариант поставянето на 4 трупчета вместо ръчната Но ще кажете, че пак не може да прецените наклона и няма да знаете от коя страна на гумите да ги поставите.За това 8 трупчета и може да спите спокойно.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
tomny написа:Идеята за навика е да я дърпаш винаги, с което си спестяваш размишлението има ли, няма ли наклон, и изключваш вероятността да я забравиш.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар