Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо дърпате ръчна спирачка?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Защо дърпате ръчна спирачка?

    Искам да попитам един странен за мен въпрос.Защо като спрете на равно място, включвате на скорост и дърпате ръчната спирачка?Чак не съм видял някой, който дърпа ръчната спирачка да го направи нормално, демек да я дръпне леко и това е. Влагат се едни чувства, все едно ако не я опънеш до последния зъб, все едно нищо не си направил.Та много ми е интересно да видя гледната точка на шофьор с такова поведение.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

    #2
    При мен е навик...винаги дърпам ръчната...получи се, понеже на старата ми кола 1вата скорост излизаше от време на време...то и ръчната не държеше много-много ама за по-сигурно...

    Коментар


      #3
      Ръчната спирачка аз я дърпам за да си раздвижвам всичко по нея и въпрос на навик. Никога обаче не я "сецам" като каруцар. На либрата е достатъчно да цъкне два пъти и държи доста добре при положение, че има още 3-4 зъба да се опъва.

      Коментар


        #4
        Аз моята не я ли опъна душманската не мога да спя :D :D :D
        Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?

        Коментар


          #5
          Със сила я опъвам само като съм нервен на кошника,иначе лекичко си я дърпам когато ми е необходима. Edit: Сега се сещам,че баща ми е от тея хора дето,като искат да драпнат ръчната,иска да си вземе лоста с него..Но не ми е минавало през акъла,да го питам защо така я сеца,при положение че колата ми е нова и ръчната и на 3-тия зъб е държи яко..
          Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

          Коментар


            #6
            Навик ...
            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
            Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

            Коментар


              #7
              аз я дърпам само на баир даже не винаги.не ми е станало навик да я дърпам,но когато се налага...ако я дръпна душманската чак ми става жал за колата.първата ми кола беше шкода 120л на нея я дърпах по-рязко както и на втората (форд скорпио) ама на бравото сърце не ми дава.един път давах на вуйчо да го кара(бравото) и така я дръпна имах чувството че тая ръчна ми се наби в....
              Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

              Коментар


                #8
                А аз не я дърпам, само на баир понякога в комбинация с навъртяни гуми към бордюра.

                Коментар


                  #9
                  Re: Защо дърпате ръчна спирачка?

                  BO написа:
                  Искам да попитам един странен за мен въпрос.Защо като спрете на равно място, включвате на скорост и дърпате ръчната спирачка?Чак не съм видял някой, който дърпа ръчната спирачка да го направи нормално, демек да я дръпне леко и това е. Влагат се едни чувства, все едно ако не я опънеш до последния зъб, все едно нищо не си направил.Та много ми е интересно да видя гледната точка на шофьор с такова поведение.
                  Питай колегата(сега не се сещам ника му),който се раздели с типото именно защото баща му не е опънал ръчната и е оставил само на скорост!!! Темата си я виждал 100 % Аз дърпам ръчна почти винаги,освен в най-студените дни,тогава предпочитам да я спра на равно място,да се уверя,че не се движи и на свободна и да я оставя едва тогава. Ръчната колко я дърпам не знам,но не ми държи кой знае колко на първите три зъба(то тях и не си личи вече,че ги има ) ,затова си я дърпам докрай,а го правя,за да съм спокоен. Винаги съм си задавал въпроса,как старото ми рено 19 ,спряно пред жил.блок ,хора са успели да го преместят два метра назад,при положение,че бях опънал ръчнал докрай и вкарал първа. Но им пречел да санират и го изместили
                  ex.Мареа ТД100

                  Коментар


                    #10
                    Аз почти всяка вечер спирам пред един магазин с доста голям наклон пред него. И се научих да дърпам ръчната щото ми се струва че колата ще тръгне назад въпреки че съм на първа Иначе я ползвам само ако трябва да спра и да оставя двигателя включен.

                    Коментар


                      #11
                      По правилно май е да се казва паркинг спирачка а не ръчна. Защото по време на движение не става да се спира с нея. Принципно става, но трябва и да си можеш, иначе си на въртележката.

                      Коментар


                        #12
                        Наистина дърпам ръчната винаги, когато паркирам ( с изключение на зимата при минусови температури), навик ми е, независимо дали паркирам на равно или на наклонено място. Така са ме учили старите майстори, че ръчната трябва да се използва редовно. Колкото до силата на дърпането, дърпам я силно, да, но не и душмански. Всичко при мен е премерено и нищо не чупя. Колегите ми разправят, че много силно удрям и клавиатурата и ще я счупя, тя пък не се чупи и карам с една клавиатура с години, докато се изтрият и латинските букви .А защо трябва да се дърпа силно, а не лекичко, колкото да хване един зъб, ами така е предписал производителят.
                        Прикачени файлове
                        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                        Коментар


                          #13
                          Аз съм чел че е хубаво да се дърпа ръчната редовно, ако не се ползвала клеясала и започвала да държи неравномерно.Дърпам си я нормално. Зимата в големите студове не я дърпам. Виждал съм замръзнала ръчна.
                          Bravo JTD 105 '98

                          Коментар


                            #14
                            Няма нужда да се издърпва силно, достатъчно е да е натисната спирачката и с лекота се издърпва. А по-лесно дърпаща се ръчна от на Рено не съм дърпал.Тези които се заействат с бутон няма да ги коментирам.Пиша от телефона и ако нещо не се получи конверирането, да ме извинитеnqma nujda da se izdyrpva silno, dostatychno e da e natisnata spirachkata i s lekota se izdyrpva. A po lesno dyrpashta se rychna ot na reno ne sym dyrpal. Tezi koito se zadistwat s buton nqma da gi komentiram.Pisha ot telefona i ako neshto ne se poluchi konvertiraneto da me izvinite.Не се получи.Извинен си, ама да не ти става навикМодератор

                            Коментар


                              #15
                              Аз ръчна не бутам защото не работи . Но съм виждал как кола (няма да спомена марката) в наклон който изкачваше и се наложи да спре. В този случай ръчната не работеше и колата беше на първа. Но познайте , взе да тръгва назад както е на първа, т.е. превъртя двигателя на обратно.

                              Коментар

                              Working...
                              X