Искам да попитам един странен за мен въпрос.Защо като спрете на равно място, включвате на скорост и дърпате ръчната спирачка?Чак не съм видял някой, който дърпа ръчната спирачка да го направи нормално, демек да я дръпне леко и това е. Влагат се едни чувства, все едно ако не я опънеш до последния зъб, все едно нищо не си направил.Та много ми е интересно да видя гледната точка на шофьор с такова поведение.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо дърпате ръчна спирачка?
Collapse
X
-
Със сила я опъвам само като съм нервен на кошника,иначе лекичко си я дърпам когато ми е необходима. Edit: Сега се сещам,че баща ми е от тея хора дето,като искат да драпнат ръчната,иска да си вземе лоста с него..Но не ми е минавало през акъла,да го питам защо така я сеца,при положение че колата ми е нова и ръчната и на 3-тия зъб е държи яко..Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
аз я дърпам само на баир даже не винаги.не ми е станало навик да я дърпам,но когато се налага...ако я дръпна душманската чак ми става жал за колата.първата ми кола беше шкода 120л на нея я дърпах по-рязко както и на втората (форд скорпио) ама на бравото сърце не ми дава.един път давах на вуйчо да го кара(бравото) и така я дръпна имах чувството че тая ръчна ми се наби в....Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
Re: Защо дърпате ръчна спирачка?
BO написа:Искам да попитам един странен за мен въпрос.Защо като спрете на равно място, включвате на скорост и дърпате ръчната спирачка?Чак не съм видял някой, който дърпа ръчната спирачка да го направи нормално, демек да я дръпне леко и това е. Влагат се едни чувства, все едно ако не я опънеш до последния зъб, все едно нищо не си направил.Та много ми е интересно да видя гледната точка на шофьор с такова поведение.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Наистина дърпам ръчната винаги, когато паркирам ( с изключение на зимата при минусови температури), навик ми е, независимо дали паркирам на равно или на наклонено място. Така са ме учили старите майстори, че ръчната трябва да се използва редовно. Колкото до силата на дърпането, дърпам я силно, да, но не и душмански. Всичко при мен е премерено и нищо не чупя. Колегите ми разправят, че много силно удрям и клавиатурата и ще я счупя, тя пък не се чупи и карам с една клавиатура с години, докато се изтрият и латинските букви .А защо трябва да се дърпа силно, а не лекичко, колкото да хване един зъб, ами така е предписал производителят.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Няма нужда да се издърпва силно, достатъчно е да е натисната спирачката и с лекота се издърпва. А по-лесно дърпаща се ръчна от на Рено не съм дърпал.Тези които се заействат с бутон няма да ги коментирам.Пиша от телефона и ако нещо не се получи конверирането, да ме извинитеnqma nujda da se izdyrpva silno, dostatychno e da e natisnata spirachkata i s lekota se izdyrpva. A po lesno dyrpashta se rychna ot na reno ne sym dyrpal. Tezi koito se zadistwat s buton nqma da gi komentiram.Pisha ot telefona i ako neshto ne se poluchi konvertiraneto da me izvinite.Не се получи.Извинен си, ама да не ти става навикМодератор
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар