Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Консултация за газов бойлер

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Stefanaki, да, това е причината за смъртта. По-късно разбрахме, че помещението изобщо не е отговаряло на изискванията за монтаж на газов бойлер - било е малко като кубатура, нямало е прозорец, нито е имало отвор в долната част на врата. Може би защитата е била дефектна или те нещо са модифицирали - не знам. Мисълта ми беше, че човек трябва да е внимателен, когато се заиграва с опасни неща. При мен нямаше проблем да го вържем към комина в къщата - от сервиза, който го монтира, не казаха, че е забранено. Банята е два пъти минималната кубатура, въпреки това, ако не е отворен прозореца или вратата, пламъкът гасне след пентайсетина минути.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
      Stefanaki, да, това е причината за смъртта. По-късно разбрахме, че помещението изобщо не е отговаряло на изискванията за монтаж на газов бойлер - било е малко като кубатура, нямало е прозорец, нито е имало отвор в долната част на врата. Може би защитата е била дефектна или те нещо са модифицирали - не знам. Мисълта ми беше, че човек трябва да е внимателен, когато се заиграва с опасни неща. При мен нямаше проблем да го вържем към комина в къщата - от сервиза, който го монтира, не казаха, че е забранено. Банята е два пъти минималната кубатура, въпреки това, ако не е отворен прозореца или вратата, пламъкът гасне след пентайсетина минути.
      Колко е кубатурата на банята ти?Иначе относно моята баня,то тя е по-голяма от банята ми в Германия,а там имаше котле (парно и топла вода на природен газ). Проблемът с гасненето беше решен с решетка в долната част на вратата.Според мен случаят с починалият ти съсед се дължи на неизправност в бойлера.Та нали като ти изгасне бойлера ти спира топлата вода?Как така не се е усетил?
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
        Колко е кубатурата на банята ти?Иначе относно моята баня,то тя е по-голяма от банята ми в Германия,а там имаше котле (парно и топла вода на природен газ). Проблемът с гасненето беше решен с решетка в долната част на вратата.Според мен случаят с починалият ти съсед се дължи на неизправност в бойлера.Та нали като ти изгасне бойлера ти спира топлата вода?Как така не се е усетил?
        грубо около 35. Има решетка, но може би е прекалено малка, но няма проблем с отварянето на вратата, и без това ползвам топлата вода само за къпане.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Stefanaki написа:
          Ако правилно съм разбрал, причината за смъртта е била задушаване с газ.Но вече повечето бойлери от този тип имат защита, която спира подаването на газ при "изгаснала" горелка.
          По-скоро липсата на кислород е причината.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
          X