Колеги,искам да попитам дали някой от вас ползва газов бойлер и ако има такива да споделят впечатления.По-конкретно питането ми е къде е монтиран бойлера?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Консултация за газов бойлер
Collapse
X
-
Re: Консултация за газов бойлер
dudulia написа:Колеги,искам да попитам дали някой от вас ползва газов бойлер и ако има такива да споделят впечатления.По-конкретно питането ми е къде е монтиран бойлера?Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Re: Консултация за газов бойлер
Stefanaki написа:dudulia написа:Колеги,искам да попитам дали някой от вас ползва газов бойлер и ако има такива да споделят впечатления.По-конкретно питането ми е къде е монтиран бойлера?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
А ти като вече имаш един, тръбите за топлата вода не ходят ли и до другата баня?Ако ще е нов, трябва да ти го монтират, иначе няма да ти признаят гаранцията, не че има какво да се разваля по него. От друга страна, ако ще си го монтраш сам, ще споделя следното. Съседите си монтираха сами газовия бойлер преди време, защото банята им не отговаряше на изискванията и никой техник не се съгласи дори извън гаранцията да им го монтира. След година и половина някъде намериха мъжа мъртъв в банята и причината е била точно газовия бойлер.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Не виждам смисъл да го монтираш в банята.Ако има как да си прекараш тръбите за водата до балкона и обратно - сложи го на балкона.Със сигурност няма да му стига въздух за горене на бойлера, ще трябва да му подаваш въздух от някъде. Отделно димните газове не е добре да ги изхвърляш в отдушника, даже е изключително опасно. Ако някой твой съсед, а съм сигурен, че има такъв, е извел кухненски аспиратор към същия отдушник, то цялото е пълно с полепнали мазнини. Все някога ще се запалят.С газовите уреди шега не бива. Има 2 наредби, които регламентират начина на използване на газовите уреди (една за пропан-бутан и една за приоден газ). Прочети ги внимателно и гледай да не ги нарушаваш. Те не са написани ей така...
Коментар
-
dudulia написа:Да,в апартамент живея и мисля да извеждам топлият въздух през отдушника.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
ele написа:А ти като вече имаш един, тръбите за топлата вода не ходят ли и до другата баня?Ако ще е нов, трябва да ти го монтират, иначе няма да ти признаят гаранцията, не че има какво да се разваля по него. От друга страна, ако ще си го монтраш сам, ще споделя следното. Съседите си монтираха сами газовия бойлер преди време, защото банята им не отговаряше на изискванията и никой техник не се съгласи дори извън гаранцията да им го монтира. След година и половина някъде намериха мъжа мъртъв в банята и причината е била точно газовия бойлер.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар