Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

На скорост или на празен ход при спускане по наклон?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #76
    Карам купето с широколентова ламбда, и виждам кога се подава гориво......ако при надолнище съм с 4к обм и върна газта, ламбдата отчита нулево гориво, тоест бенз не отива към дюзите......при 1200обм колата все още е по инерция, но се появяват изгорели газеви, тоест екуто почва да фърля импулси......при Алфата е що годе същото.....Аз според наклона слизам или на скорост ако е по къс, ако е по дълъг я пускам по инерция........
    Alfa 156 2.0 TS
    Alfa 156 20VTurbo
    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
    Locost TF1 3.0V6

    Коментар


      #77
      Аз пък като спускам наклон натискам копчето на неутрална позиция(нито газ нито бензин), е тогава разхода ми е наистина 0 и сякаш двигателя действа по този начин доста по добре като спирачка.

      Коментар


        #78
        nelegalniq написа:
        Аз пък като спускам наклон натискам копчето на неутрална позиция(нито газ нито бензин), е тогава разхода ми е наистина 0 и сякаш двигателя действа по този начин доста по добре като спирачка.
        Ми да, щото караш на газ, а там няма cut-off и затова е така.Мене Бравата ми се засилваше по нанадолнище като ми правеше проблеми изпарителя - не можех да му регулирам малките обороти като хората.Просто ти пуска газ през цялото време за малките обороти, а и дросела дори да е напълно затворен си засмуква по малко още.Модерните газови инджекциони си имат кът-оф... Ама за тая работа трябва да комуникират с ЕКУ-то или поне да следят какво се подава на дюзите.
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

        Коментар


          #79
          Извинявайте за може би тъпия въпрос, но това с нулевия разход при спускане на скорост важи ли за по-стари двигатели? Имам предвид кемпера ми който е мерцедес 207д 80ти набор. По принцип спускам с него на скорост, щото все пак камион, но има места където няма проблем да се пусне на свободна. Па и малко тишина да има чат пат . :D

          Коментар


            #80
            Не е само при спускане.Карайте на 5та с 80, върнете на 3та, втора или която и да е и докато стигне минималните обороти за съответната скорост и предавка разхода си е нула.Но конкретно на въпроса на колегата, поне съдейки по моята кола, при спускане, без подаване на газ и използвайки инерционните сили да движат колата няма подаване на гориво.
            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

            Коментар


              #81
              Зависи от наклона - ако е стръмен на скорост, но ако не е и не евъзможно автомобила да се движи на скорост без газ освобождавам.
              Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

              Коментар

              Working...
              X