Карам купето с широколентова ламбда, и виждам кога се подава гориво......ако при надолнище съм с 4к обм и върна газта, ламбдата отчита нулево гориво, тоест бенз не отива към дюзите......при 1200обм колата все още е по инерция, но се появяват изгорели газеви, тоест екуто почва да фърля импулси......при Алфата е що годе същото.....Аз според наклона слизам или на скорост ако е по къс, ако е по дълъг я пускам по инерция........
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
На скорост или на празен ход при спускане по наклон?
Collapse
X
-
nelegalniq написа:Аз пък като спускам наклон натискам копчето на неутрална позиция(нито газ нито бензин), е тогава разхода ми е наистина 0 и сякаш двигателя действа по този начин доста по добре като спирачка.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Извинявайте за може би тъпия въпрос, но това с нулевия разход при спускане на скорост важи ли за по-стари двигатели? Имам предвид кемпера ми който е мерцедес 207д 80ти набор. По принцип спускам с него на скорост, щото все пак камион, но има места където няма проблем да се пусне на свободна. Па и малко тишина да има чат пат . :D
Коментар
-
Не е само при спускане.Карайте на 5та с 80, върнете на 3та, втора или която и да е и докато стигне минималните обороти за съответната скорост и предавка разхода си е нула.Но конкретно на въпроса на колегата, поне съдейки по моята кола, при спускане, без подаване на газ и използвайки инерционните сили да движат колата няма подаване на гориво.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар