Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Духалка или конвектор?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

цено написа:
    Аз тогава да си мълча значи Имах 80лв ток(боилер 80литра,пералня по 2-3 пътина ден,печката също почти 5 часа не се спира всеки ден отделно 2 телевизора ПЦ)и по коледа и нова година що печенета на свинско падаха и пак е нормално 80лв според мен! Добре че се отоплявам с камина,че иначе и аз щях да приклякам на гишето да :D го ева
    Алоооо колега,подбиваш цените....недей така ще започнем да завиждаме...Някой може и да те уручаса..Сигурно си на някой евтин план с 1500 безплатни киловата
    FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

galinchooo написа:
      цено написа:
      Аз тогава да си мълча значи Имах 80лв ток(боилер 80литра,пералня по 2-3 пътина ден,печката също почти 5 часа не се спира всеки ден отделно 2 телевизора ПЦ)и по коледа и нова година що печенета на свинско падаха и пак е нормално 80лв според мен! Добре че се отоплявам с камина,че иначе и аз щях да приклякам на гишето да :D го ева
      Алоооо колега,подбиваш цените....недей така ще започнем да завиждаме...Някой може и да те уручаса..Сигурно си на някой евтин план с 1500 безплатни киловата
      А бе да кажа,не ги подбива цените той.И ние в къщи,по абсолютно същия начин карахме декември-януари и сметката беше нещо от рода на 75лв.А по темата,конвертора е много добър вариант.Зетя взе такова нещо.Неща да правя реклама,но взе един конвертор ТЕСИ от големите,чудна работа върши.
      Fiat Punto`04 1.2 60hp.
      Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
      ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

galinchooo написа:
        Напълно нормален разход!Преди 5-6 години със старите електромери съм падал на 32 лв. за ток през Януари, но с тези новите не можеш ги излъга. Ловят всичко - от светодиодите на монитори, телевизори, до изпуснати електрони от жиците.Отопляват се около 200 кв.м. денонощно.
        Прикачени файлове
        Няма начин да няма начин!

Коментар

Колега ти се отопляваш на твърдо гориво..поне така си писал....Ако е така напълно нормална ти е сметката....Но ако тея сметки са реализирани и с отопление включващо електроуреди за тея 200кв...просто няма как да ти повярвам че това е реалния ти ток а не контрабанда(все пак на икономичния уред наречен климатик изгаря средно от 30-60лв на стая за месеца)..
          FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

mnpenchev написа:
            Сметката ми за 15 декември - 15 януари е 220 лв. Това е само от инвертор климатик от скъпите нагласен на 22 градуса без да се пипа, един влагоабсорбатор 250w работещ вечер, плазма работеща от 8:00 до 01:00, компютър със същия период на работа, бойлер - след 18:00 до 8:00 и маслен радиатор от 18:00 до 8:00 . Апартамента е саниран от всякъде но имаме 12 квадрата прозорци и от долу са студени гаражи.
            Масления радиатор 1 брой ми е докарвал сметка 400 лв преди 1 години с по-ниска цена на тока, колега.... хубаво топли, но харчи брутално много! От тогава не го ползвам вече.

Коментар

galinchooo написа:
              Колега ти се отопляваш на твърдо гориво..поне така си писал....Ако е така напълно нормална ти е сметката...
              Така е! Когато не паля котела сметката достига до 120 лв. при температура 5 - 15 градуса и отопление с една 24-ка и бойлера е денонощно включен.Между 10 и 20 градуса не се налага да включвам отопление. Имам вътрешна изолация с минерална вата и гипскартон на стените и тавана. Непрекъснато работя за намаляване на разходите. Слагам сензори за движение, енергоспестяващи лампи и най-вече светодиодно осветление. Където съм сменил луминисцентна лампа със светодиоди, консумацията от 36 пада на 5-6 вата.
              Няма начин да няма начин!

Коментар

Working...
              X