Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Духалка или конвектор?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Airfan отговорих ти понапред, климатика има тампони на външното тяло. Всъщност като го ремонтираха преди две години ги накарах да ги сменят, така и така го смъкват.Климатика си работи, духа си топло, няма никаква промяна в ритъма на работа. Просто има брум. Сега му хвърлих няколко бутилки гореща вода, макар че се вижда малко лед в тавата, другото е чисто и сухо. Пуснах го, забуча след няколко минути, макар и по-слабо сякаш.

Коментар

ls1 написа:
      Airfan отговорих ти понапред, климатика има тампони на външното тяло. Всъщност като го ремонтираха преди две години ги накарах да ги сменят, така и така го смъкват.Климатика си работи, духа си топло, няма никаква промяна в ритъма на работа. Просто има брум. Сега му хвърлих няколко бутилки гореща вода, макар че се вижда малко лед в тавата, другото е чисто и сухо. Пуснах го, забуча след няколко минути, макар и по-слабо сякаш.
      Стори ми се, че написа, че тампоните са на компресора, , а не на цялото тяло, но вероятно съм се заблудил. Има вариант да са се одървили тампоните, но при всички случаи ако се предава брума вътре в стаята, значи тампоните не си вършат работата.

Коментар

Да ти кажа честно съмнявам се които и да било тампони на -10 градуса да вършат работа. Каквато и да е гума ще се одърви.

Коментар

ls1 написа:
          Да ти кажа честно съмнявам се които и да било тампони на -10 градуса да вършат работа. Каквато и да е гума ще се одърви.
          Не е така - наистина зависи от гумата, зависи обаче и от компресора.Дайкина и на -20 не само че не се чува, ами и топли... Въздуха който вади е като от духалка мамка му... В офиса климатиците при същата температура дукат студено ( Хитачи, Панасоник и др.)Пу да не му е уроки, ама това са едни от най-добре похарчените пари от мене последните години...
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Е това ти трябва: http://www.mikarclima.com/viewprod.p...абележи тампоните на ъглите на стойките... или сам си приспособи някакви.
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Може ли някой да обясни каква е идеята на тези тампони...

Коментар

Като на всеки един тампон - да поемат вибрациите.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Абе и аз така си помислих, ама останах с впечатление, че имa нещо общо с незамръзването, та се зачудих.

Коментар

Спарк да, видях тая стойка в една тема за дайкин дето има същия дерт. Напролет може и да я свърша тая работа.

Коментар

Вънка е 1 градус. Пуснах климатика, в началото леко побуча за десет минути и сега спря. Вънкашното тяло леко вибрира, както по принцип си прави. Явно причината е била че докато хитрея да го спирам е замръзнало на лошо място, примерно тампоните на компресора, откъдето после са дошли вибрациите. Добре че го спрях като го чух, да не разбие нещо вътре. Минал е само един час де, ще видим нататък какво се случва. Но освен ако не ми избучи пак няма да го спирам. А наесен преди новия сезон смяна на тампони, де що има.

Коментар

Моя Haier (HSU-12HM3(B)) ей така бръмча един месец и завчера умря... Явно китайчетата не карат повече от 7-8 години. Пък беше куче... При минус 18 успяваше да държи в къщи 22 градуса.Чудя се дали да грабвам ей ТОВА Mitsubishi, че е на промоция в момента.К’во ше кажете?
                        Alfa 159 SW 2.4 Ti
                        Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                        "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Знам че доста хора ще възразят но аз от опит не съм доволен от мицубишитата. Вкъщи имам, на жената баба и има, в офиса жената пак има. Вкъщи големи проблеми. Първата година явно беше топла, на втората сдаде багажа, дойдоха да го правят, нали е в гаранция и се оказа че са ми продали дефектен климатик. Хахаха, ами май, хахах, сме продали развален климатик, хахаха. Сигурно не е работил много като инвертор, хахаха, ама какво да се прави, хахаха. един месец го оправяха, накрая като почнах да вадя закони че трябва да ми го подменят го оправиха чак. И досега не ми харесва как работи, верно, май идва слаб за стаята но реално е добре до -5 градуса, оттам нататък пълен трап. Мицубишито при бабата преди десет дни се смръзна, замига червено, казах на бабата да го спира и като се стопли за ден два и се размрази тръгна. При жената в офиса сега по студовете се налага да пускат и радиатор че да се стопли. Аз не съм го оглеждал, но жената ми каза че и техния бучал, просто на тях не им пука. Специално този вкъщи и този при бабата само това че веднага като изникна проблем ги спрях и не ги напъвах ги спаси според мен.Аз лично повече мицубиши климатик няма да купя. Честно казано много силно се съмнявам и в инвертора като оправдана покупка. Два имам, мицубиши и LG, и двата дойдоха дефектни. За мицубишито разправих. LG-то още като го взехме и вънкашното тяло се обледяваше, но си топлеше. Обаче докато прави напъни да се размразява вдигаше ламелите и почвахе да прави някакви студени обдухвания вътре. Звънях два пъти в сервиза, казвам абе хора, тоя климатик първо ми топли после ми изстудява. А, нормално било. Абе външното тяло лед. А нормално било, все пак е студено. Категорично отказаха да дойдат, нямало проблем. В началото на миналото лято климатика отказа да охлажда. Викам юнаците, разбира се вече извън гаранция. Хахаха, ама ние сме ви го продали дефектен, хахаха....ей тука един датчик. Сигурно не ви се е размразявал добре, а? А защо не се обадихте? А, обадили сте се, хахаха, еми, сигурно четири години бая ток ви е харчил а, хахахха. Айде щечго сменим. Цената? 200 лв всичко, хахаха. Тази зима лед по климатика не съм видял, радиатора е винаги сух, и в най големия студ, а за духане на студено вътре при размразяване забрави, просто няма такова.И какво? Купих два климатика, единия за 1700лв другия за 1500лв, инвертори, маркови, хвалени, икономични. И двата идват с фабрични дефекти, заради които икономия йок, айде единия го хванахме в гаранция, но за другия се наложи да си плащам. Пазарил съм ги от официални представители уж, не от квартално магазинче. И каква ми беше файдата?Честно казано ако в момента си вземах климатик вероятно щеше да е един добър конвенционален климатик, видя ли го че се озорва на минусова температура да пускам духалката. Във Варна и без това не са чак толкова често ниски температурите. Разликата 1000лв спрямо инвертора ще покрие достатъчно разликата в сметките на ток ако бях с инвертор. Просто не си струва инвестицията в инвертор. Продават ни дефектни боклуци и ги поддържат некомпетентни тъпаци. Всичко това елиминира предимството на инвертора.

Коментар

@gamma: В колко квадрата стая ще го слагаш? Климатика е с голям минимум...
                            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Стаята е хол около 26-28 квадрата.Какво значи голям минимум?
                              Alfa 159 SW 2.4 Ti
                              Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                              "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

gamma написа:
                                Стаята е хол около 26-28 квадрата.Какво значи голям минимум?
                                Тва значи че за това ти е згънал хаера рано..Те с тея климатици се уляха вече тея фирми..Само гледат да смукнат парите а никои нищо не ти обеснява..На тея квадрати си за 18ка...Макар че 12ката я дават до 30кв(тва е макс и при минусови температури климатика се тормози)За 12ка макс 20кв,за да ти служи вярно и дълги години...
                                FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

Working...
                                X