Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Духалка или конвектор?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Модела е srk25zg-s. Винаги е бил невероятно тих, даже си мислех в един момент че са били прави майсторите че тампони не му трябват.

Коментар

Колеги, този конвектор на снимката е MC серията и това, което пишат за него, че е лъчист - не е точно така, просто е на такъв принцип. И моля ви се проявете малка разлика, обикновенните отоплителни уреди като отдавана мощност и като консумирана за ЧАС работа са 1:1, т.е. 2 000W ще си си консумира и толкова. Иначе най-удачният вариант за отопление е примерно френските конвектори, които сте споменали(Airelec), но са само със стенен монтаж, имат вариант и за стойки разбира се. Но най-добре, ако взимате от тях, взимайте TACTIC серията или PARIS ELEC, които са с електронен термостат, съответно са по-икономични! Иначе за първи път чуват оплаквания за Мицубиши относно шума на външното тяло Иначе тампоните са задължителни за по-ниските класове!!
      Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

dimaldim написа:
        Колеги, този конвектор на снимката е MC серията и това, което пишат за него, че е лъчист - не е точно така, просто е на такъв принцип. И моля ви се проявете малка разлика, обикновенните отоплителни уреди като отдавана мощност и като консумирана за ЧАС работа са 1:1, т.е. 2 000W ще си си консумира и толкова. Иначе най-удачният вариант за отопление е примерно френските конвектори, които сте споменали(Airelec), но са само със стенен монтаж, имат вариант и за стойки разбира се. Но най-добре, ако взимате от тях, взимайте TACTIC серията или PARIS ELEC, които са с електронен термостат, съответно са по-икономични! Иначе за първи път чуват оплаквания за Мицубиши относно шума на външното тяло Иначе тампоните са задължителни за по-ниските класове!!
        Да, но Адакса поне има терморегулатор и не работи нон стоп, освен ако не е малък за въпросното помещение и не може да достигне зададената температура.

Коментар

ls1 написа:
          Модела е srk25zg-s. Винаги е бил невероятно тих, даже си мислех в един момент че са били прави майсторите че тампони не му трябват.
          Ако имаш удобен достъп до външното тяло, огледай дали не се е образувал лед на дъното на корпуса. Скоро имах подобен проблем с повишен шум на чисто нов Даикин. При размразяванията водата не успява да се изтече напълно и беше останал малко лед по дъното. Корпуса на компресора е много близо до дъното и леда обезмисля тампоните на които е окачен. Размразяване с топла вода при изключен климатик и пробиване на няколко допълнителни отвора и проблема се разреши. Дори и при сегашните температури / максимална за деня - 10/ няма никакви проблеми с обледяването.

Коментар

Лед правеше преди махнаха ми тръбичката отдолу и навиха в тавата един проводник отоплителен. Правил е лед но не е тракал и преди. По принцип много добре се размразява, от буца лед за нула време маха всичко и чак се подсушава. В момента и да има лед отдолу в тавата даже не се подава от ръбчето. Останалото е чисто и сухо. Случвало се е да не може да се размрази добре примерно в някоя зверска мъгла, но дори и тогава си работи тихо. Сега като го пусна и се чува едно бучене все едно на електромотор му държа перката и той се мъчи да върти. Чува се и едно леко притракване. Брума се предава по одървените от студа тампони и резонира в панела и става леле мале. В същото време на охлаждане няма грам брум. сега уикенда го дават да се стопли ще пусна да видя как работи, но според мен при всички положения е за майстор и дано съм го спрял навреме. Абе...не е за тая стая този климатик ама нейсе.От конвекторите засега съм се спрял на Адакс.

Коментар

Airfan написа:
              Да, но Адакса поне има терморегулатор и не работи нон стоп, освен ако не е малък за въпросното помещение и не може да достигне зададената температура.
              И Airelec имат термостат Иначе за климатика - да, повикай най-добре сервиз да го погледне!
              Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

Това бучене, или брум, както го оприличаваш, се чува при затворени прозорци. Много интересно, явно вибрациите се предават по стените, но когато се отвори прозорецът, откъм външните тела не се чува нищо, най-много слабо жужене, като от насекоми. А иначе, имаш чувството, че ще излита самолет, ако прозорецът е затворен. Откъм фасадата на блока и аз чувам така един климатик, който е четири етажа по-надолу, но явно няма какво да се направи, просто се свиква с този шум.
                Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Да, нещо такова, вътре се чува повече отколкото вънка. Вънка жужи, честно казано съм чувал къде къде гърмялници и това е нищо. Но Мицубишито да вдига шум не съм чувал, винаги е било невероятно тихо, а сега външното тяло дори леко притриса. При положение че преди трябваше да сложа ръка на външното тяло че да усетя работи ли...определено му има нещо.

Коментар

Този брум ще се тушира с тампони под външното тяло на климатика. Така вибрациите му няма да се предават през стойките към стената.

Коментар

Като ми монтираха единия климатик се наложи да бутам рушвет 20лв да техниците, за да ми сложат такива тампони.Убеждаваха ме, че нямало нужда и като видяха 20те лева млъкнаха и ги сложиха
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                        Като ми монтираха единия климатик се наложи да бутам рушвет 20лв да техниците, за да ми сложат такива тампони.Убеждаваха ме, че нямало нужда и като видяха 20те лева млъкнаха и ги сложиха
                        Набутал си се Можеше да си купиш тампоните за 5-6 лева и да си ги сложиш сам (Пак зависи къде ти е климатика де)

Коментар

Изречението в скобите е в пълна сила
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

И моят нещо взе да вдига шум.Има тампони,ама е слаган преди 6-7 години и май вече им е време за смяна.В тоя студ сигурно са станали на камък.
                            FIAT FORUM BULGARIA
                            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

ls1 написа:
                              Да, нещо такова, вътре се чува повече отколкото вънка. Вънка жужи, честно казано съм чувал къде къде гърмялници и това е нищо. Но Мицубишито да вдига шум не съм чувал, винаги е било невероятно тихо, а сега външното тяло дори леко притриса. При положение че преди трябваше да сложа ръка на външното тяло че да усетя работи ли...определено му има нещо.
                              А като цяло работи ли си климатика в момента...духа ли топло??????????с тоя брум...Има един пусков кондензатор който се прецаква и компресора започва да бучи(климатика спира да духа топло).За това питам.На моят 2 пъти съм го сменял вече за 4 години...
                              FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

Като избирате конвектор, гледайте да е с керамични нагреватели. При обикновени нагреватели, дори и платкови, въздухът се изсушава и трудно се спи. Изсъхва лигавицата на носа и/или устата.
                                Няма начин да няма начин!

Коментар

Working...
                                X