Аз съм за кюмбето :D ахаха Палиш и забравяш.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Духалка или конвектор?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
fihi написа:maskarata написа:Ха честито! Дай линкче да видим кой модел сте взели.Fiat Punto 1.1 Petrol year 95
Коментар
-
@NewUser: Инвестирай 1600лв. за хубав японски инвертор, ако си край морето или дунава - и го оборудвай със обезвлажняващо помещение. Това, което ти си взел е лъчист IR конвектор, щом го хвалиш- няма какво да се чудя - тази зима с това ще се топля в офиса когато трябва.Много хора във форума нито искат да разберат, нито да чуят защо семейство Фихи искат точно конвектор - обясних, но нищо. За мен конвектора е идеалния уред за отопление при положение, че топло трябва в отрязъци от денонощието както е при теб. Баба ми има парно, но тя го ползва, респективно и плаща 24/7, а аз ако живея в апартамент с парно ще плащам 24/7, но ще ползвам по средно 8 часа/ден... Не виждам икономическата логика. Твърдиш, че това Теси има термостат + часовник???Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:@NewUser: Инвестирай 1600лв. за хубав японски инвертор, ако си край морето или дунава - и го оборудвай със обезвлажняващо помещение. Това, което ти си взел е лъчист IR конвектор, щом го хвалиш- няма какво да се чудя - тази зима с това ще се топля в офиса когато трябва.Много хора във форума нито искат да разберат, нито да чуят защо семейство Фихи искат точно конвектор - обясних, но нищо. За мен конвектора е идеалния уред за отопление при положение, че топло трябва в отрязъци от денонощието както е при теб. Баба ми има парно, но тя го ползва, респективно и плаща 24/7, а аз ако живея в апартамент с парно ще плащам 24/7, но ще ползвам по средно 8 часа/ден... Не виждам икономическата логика. Твърдиш, че това Теси има термостат + часовник???Fiat Punto 1.1 Petrol year 95
Коментар
-
Знам какво има този уред, спокойно. Часовник и аз имам - не електронен, но по-надежден. Само искам една снимка на тоя уред на тъмно. Ако може.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Колеги, климатика в хола сдаде багажа. Външното тяло бучи и вибрира, а винаги е било супер безшумно. Става дума за Мицубиши. Както и да е, скоро няма да го ремонтират, а и честно казано падне ли под -5 климатика не се справя с отоплението. С малко дете съм, ща не ща трябва да взема конвектор. Не ща лъчист. Искам да има възможност да е на крачета, да може да се мести, защото един ден ще иде в детската. Помещението е 20 квадрата, последен етаж, комшиите не топлят отдолу, отвсякъде хладилник. В момента духалка 2400 вата поддържа 21-22 градуса едвам.Кажете някой добър уред. Чета за някакви Адакс, за някакви френски...знам ли. Дайте съвет моля.
Коментар
-
Аз днеска монтирах във фирмата една керамична печка с дистанционно на стената.Утре ще я видим как се справя,че днеска я сложих като затворихме и я пуснахме само за пробата.Прави ми впечатление,че духа доста по-силно и топло от обикновените духалки/конвектори,а като мощност е същата като повечето разпространени.Има си и разни екстри като таймер за изключване,термореле за спиране на нагревателя при достигане на желаната темп.,въртящи жалузи,термометър... Имам чувство,че ако се сложи такaва в дом в една средна стая би се справяла добре с отоплението й.При нас постоянно се отварят врати,става течение,а и помещението е големичко и не очаквам да става баня,но вкъщи може и горещичко да става.Трябва да я мерна с мултицета с каква температура г/д излиза нагретия въздух от нея http://ventilatornipechki.zaotopleni...rown_wfh_30rc/EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
Аз мерих с преносим електромер и смело мога да ви заявя, че конвектора харчи средно на час почти двойно на климатика и то в стаи с различен обем. Пример:Климатик Фуджитсу-дженерал ася-12лжс при температура отвън в диапазона 0 до -5 харчи средно на час 400 вата, за да поддържа 20 градуса в стая 3,50 м х 5,30 м х 3 м с две външни стени, на последен етаж.За сметка на това конвектор Адакс в стая 3,5 м х 3,7 м х 3 м с една външна стена ми харчи за същия период средно 800-900 вата, за да поддържа 20 градуса. Конвекторът е модел 2 киловата.При по-ниски температури, например -10 до -15, средната консумация на климатика се вдигна на 600 вата, а при -17 съм измервал моментни консумации от 1 киловат. В момента имам 1500 часа работа на климатика с натрупан разход до този момент от 655 киловата. Моментния ми е 659 вата при -10 градуса външна температура, а вътре съм го нагласил на 25 градуса, за да ми поддържа 20-21 на автоматичен вентилатор.Измервания на конвектора при по-ниски температури не съм правил.Като заключение бих казал, че конвектора прави по-приятна топлина, но за сметка на завишен разход сравнено с климатика и по-нисък сравнено с духалка или радиатор от какъвто и да било тип.
Коментар
-
И аз имам джиджавка за мерене. При -10 мицубишито харчи 1.1 киловата. При 0 градуса 850 вата. Това за да поддържа 22 градуса в стаята.Но не споря кое е по икономично, просто климатика трака и въпреки че топли и се размразява нормално не искам да го допрецаквам. Така че ми трябва алтернатива да доизкарам зимата, а и в един момент конвектора ще иде за детската, така че ща не ща ще купувам, защо не сега.
Коментар
-
ls1 написа:И аз имам джиджавка за мерене. При -10 мицубишито харчи 1.1 киловата. При 0 градуса 850 вата. Това за да поддържа 22 градуса в стаята.Но не споря кое е по икономично, просто климатика трака и въпреки че топли и се размразява нормално не искам да го допрецаквам. Така че ми трябва алтернатива да доизкарам зимата, а и в един момент конвектора ще иде за детската, така че ща не ща ще купувам, защо не сега.
Коментар
-
Какъв модел е това Митсубиши? Струва ми се, че много харчи дори и при 0 градуса, за да поддържа 22. Интересно ми е, понеже от началото на зимата оборудвах майка ми и баща ми с две Митсубишита. Въпреки че нямат хубави дограми и са в панелка, достатъчно безшумни са, а сметката за тока им е 105 лева за януари. Един колега пък си взе конвектор малко преди това, но още през ноември пропищя, че му е направил само той 125 лева и мисля, с това му приключи печалният опит с конвекторите... Не е лесно на машините в тези екстремно ниски температури.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар