evgeni85 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Духалка или конвектор?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Че не може да поддържа 28 градуса при -19 вън е повече от ясно, но че един хубав климатик си поддържа сносна температура от порядъка на 22 градуса при споменатите температури вън, си е факт. С конвектор, още повече пък с духалка трудно ще можеш да постигнеш дори и такава температура, а усещането с духалка в момента, в който не си я прегърнал, е, че студените стени или прозорци ще те изсмучат. Но темата отдавна е с ясен край - сем. Фихи се обзаведоха с конвектор и дано той да им донесе очакваната топлина за зимата. Ако не успее, Ирка май е почитателка на червеното вино - там със сигурност ще намери спасението :DFiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
@sugarboy: Интересно ми е, от чисто физично естество - от къде ще я вземе тая топлина тоя климатик при -19, че да поддържа помещение на 22? Смяташ ли колко градуса е разликата? 41.И си в заблуда за конвекторите, но е простимо - бабите ни само с японски хипер-мега-чилър инвертори са се топлили. Определено е по-добре да имаш постоянни 2kW отопление през зимата отколкото да ги консумираш тия 2kW и да ти духа... леко хладен въздух...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Не знам чисто физически окъде ги взима, но миналата зима Панасоникът ми беше със сменен компресор и при дори -22 градуса навън, си поддържаше споменатата стайна температура. Аз даже пуснах питане в Сетком форума, щото ми се виждаше странно поведението му - обикновено си настройвам климатиците на 23 градуса, но този, с новия компресор, разбира се при по-поносими температури навън, поддържаше 27 градуса в стаята и понеже ми идваше много, го смъкнах на 22, та да поддържа 25. Сега не знам за тази зима с новия Фуджицу как ще е в другата стая - не му вярвам толкоз сляпо като колегата - четох, че си има и слабите страни и, общо взето, е среден клас климатик, въпреки че в България се счита, че е върхът на сладоледа, но има и къде-къде по-добри климатици от него. Но, наистина е факт, че досега съм нямал проблеми с климатиците дори при екстремно ниски температури - може би при нас и климатът го позволява. Та затова в няколко поста убедено ги защитавам, въпреки че отдавна ми е ясно, че тази тема се разпростря отвъд първоначалния й замисъл.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
sugarboy написа:Не знам чисто физически окъде ги взима, но миналата зима Панасоникът ми беше със сменен компресор и при дори -22 градуса навън, си поддържаше споменатата стайна температура. Аз даже пуснах питане в Сетком форума, щото ми се виждаше странно поведението му - обикновено си настройвам климатиците на 23 градуса, но този, с новия компресор, разбира се при по-поносими температури навън, поддържаше 27 градуса в стаята и понеже ми идваше много, го смъкнах на 22, та да поддържа 25. Сега не знам за тази зима с новия Фуджицу как ще е в другата стая - не му вярвам толкоз сляпо като колегата - четох, че си има и слабите страни и, общо взето, е среден клас климатик, въпреки че в България се счита, че е върхът на сладоледа, но има и къде-къде по-добри климатици от него. Но, наистина е факт, че досега съм нямал проблеми с климатиците дори при екстремно ниски температури - може би при нас и климатът го позволява. Та затова в няколко поста убедено ги защитавам, въпреки че отдавна ми е ясно, че тази тема се разпростря отвъд първоначалния й замисъл.
Коментар
-
А, и още нещо се сетих - противниците на климатиците мислят ли, че ще набутам 1600 лева в нещо, дори и леко да се съмнявам, че ще ми върши работа - смятам, че този аргумент е непоклатим, освен ако някой се съмнява в здравия ми разум, но дори и така да е, не се сърдя.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
sugarboy написа:А, и още нещо се сетих - противниците на климатиците мислят ли, че ще набутам 1600 лева в нещо, дори и леко да се съмнявам, че ще ми върши работа - смятам, че този аргумент е непоклатим, освен ако някой се съмнява в здравия ми разум, но дори и така да е, не се сърдя.Steliyan's Life!
Коментар
-
Sev написа:данните за COP са при 7 оС външна и 20 вътрешна температураSteliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:... пак питам - баровците край морето - толкоз ли са прости и бедни, че освен ултра модерните и сериозни климатици допълват отоплението с конвектори?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар