Irka_fihi написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Духалка или конвектор?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Искам да изразя мнение към един от колегите от първите постове. Става въпрос за отопление с климати. Значи аз съм работил доста във фирма за монтаж на климатици и искам да кажа че повечето марки не са такива каквито бяха едно време давам примери. Шарп, хитачи и там там подобни марки не работят вече както трябва но и какво очаквате чудеса от климаитк за 1000 лева хубавите климатици почват от 1400 лева нагоре, Примери: Панасоник, Фуджи, Митсубиши, Дайкин - това са машини които съм виждал как работят безотказно и при под -10 градуса....но и цените им варират от 1400 до 1700 лева. Просто хората правят грешката да си купят инверторен климатик и пуснат го вечер за 2 часа после го спират и на сутринта го пускат и не духал топло ами как ше духа топло като навън е -10 и маслото в компресора е замръзнало... трябват поне 15-20 минути да влезе в режим климатика а хората искат като пуснеш и след 1 минута да хвърля огънFiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
mitkosoft написа:Искам да изразя мнение към един от колегите от първите постове. Става въпрос за отопление с климати. Значи аз съм работил доста във фирма за монтаж на климатици и искам да кажа че повечето марки не са такива каквито бяха едно време давам примери. Шарп, хитачи и там там подобни марки не работят вече както трябва но и какво очаквате чудеса от климаитк за 1000 лева хубавите климатици почват от 1400 лева нагоре, Примери: Панасоник, Фуджи, Митсубиши, Дайкин - това са машини които съм виждал как работят безотказно и при под -10 градуса....но и цените им варират от 1400 до 1700 лева. Просто хората правят грешката да си купят инверторен климатик и пуснат го вечер за 2 часа после го спират и на сутринта го пускат и не духал топло ами как ше духа топло като навън е -10 и маслото в компресора е замръзнало... трябват поне 15-20 минути да влезе в режим климатика а хората искат като пуснеш и след 1 минута да хвърля огън
Коментар
-
@evgeni85: Daikin, Mitshubishi и Hisense покрай мен спряха тази зима на -16, а прокълнатото NEO си люпеше семки и поддържаше 26 градуса. Това - в 01:00 часа. Имам скрийншот на момента.А по темата - ако беше почнал отначало, щеше да разбереш защо не им се дават пари за климатик - щото са на квартира. И пак по темата - с климатика като го спреш е точно като с духалката - помещението изстива почти веднагически ...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
maskarata написа:Ха честито! Дай линкче да видим кой модел сте взели.Manowar - Татко
Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко
Коментар
-
fihi написа:maskarata написа:Ха честито! Дай линкче да видим кой модел сте взели.Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
fihi написа:maskarata написа:Ха честито! Дай линкче да видим кой модел сте взели.Steliyan's Life!
Коментар
-
тя така или инъче темата приключва,та нека да нека си позволя малко отклонение- Бях сериозно озадачен от някои неща написани тукпърво с духалката като съм я спрял и стаята изстивала-ДА изстива ,същия е ефекта и при конвектора и при климатика,така хвален от всички!!!второ с духалка се топля и НЕ ПЛАЩАМ прословутите 300 и кусур лева за ток-да не съм луд? Аз не съм ничия майка,баща,баба или дядо,т.е. ходя на работа и през деня не ми е нужно да я пускам,а вечер работи по три-четири часа,нощем също я спирам,защото ползваме дебели завивки и двамата с жеената на топло не можем да спим. Не сме зиморничави,каквито са нечии баба и дядо,които по цял ден бичат духалката,затова повече от 130лв за ток не съм плащал трето Да вие с климатиците плащате по 50лв за ток(тук ще си позволя да не ви вярвам,ама хич,защото аз лятото правя повече от 50лв ,какво остава за зимата,ама найсе,вие си говорете!) ,а колко дадохте за покупката на климатик? хубав климатик под 900лв няма,а аз за духалката си съм дал 60лв преди няколко години(сега са по-евтинки) е кога ще съм на сметка? При все,че живея на квартира и от тогава съм сменил 3 жилища(за 6 години) мога ли постоянно да го местя тоя климатик,за който дори нямам пари да си го купя? Мисълта ми,уважаеми колеги е: вслушвайте се в чуждото мнение,не си говорете сами каквото си знаете...защото моите потребности са доста по-различни от вашите и затова и ползваното от мен средство за отопление е различно! Аз не отричам,вашите уреди,затова и вие спрете да отричате моята духалка,може ли На мен с духалка ми е добре и за 4 часа на ден да мее топли ми стига Нека темата остане,искам в зимните месеци Ирка и Иван да кажат как е с конвектораex.Мареа ТД100
Коментар
-
jenshen73 написа:@evgeni85: Daikin, Mitshubishi и Hisense покрай мен спряха тази зима на -16, а прокълнатото NEO си люпеше семки и поддържаше 26 градуса. Това - в 01:00 часа. Имам скрийншот на момента.А по темата - ако беше почнал отначало, щеше да разбереш защо не им се дават пари за климатик - щото са на квартира. И пак по темата - с климатика като го спреш е точно като с духалката - помещението изстива почти веднагически ...
Коментар
-
fihi написа:maskarata написа:Ха честито! Дай линкче да видим кой модел сте взели.
Коментар
-
@evgeni85: Върни се моля те в началото на темата и почни внимателно да четеш условията:1. Квартира2. Няма пари3. Започни пак от първоКлиматика при семейство Фихи не е опция. Сега, в панелка съм, без отопление ми е около 18 градуса при минус 12 навън. Но имам малко дете, което до преди 3 месеца не знаеше и не можеше да затваря вратите. Отоплявам се с инверторен Национал и неинверторни НЕО-та, които за учудване на надъхани младежи като теб - работеха и на минус 20. Във Варна нещата са много добре, когато температурите са под -7, но са ултра зле, когато са над нулата - влагата е убийствена - хубавите инвертори за които ти говоря топлеха себе си - отвънка при това. Монтирани са от най-добрите климатични монтажисти във Варна, но за нещастие - дори и те не успяват да се сборят с морето. Да си стоим в центъра на България и/или в София където влагата е това, което ви излиза от устите е едно на ръка. Да ми дойдете тук на летния задух и зимния вятър - е друго.Конвектора не е отоплителната панацея, но е решение и то доста добро - все пак когато се роди синът ми - цялата зима бях на конвектор - и повярвай ми, спирам го, проветрябвам при минус 16, затварям го, пускам и ... след 10 минути помещението е топло. Да тръгнеш да ми обясняваш как климатик на -16 ще стартира безпроблемно и ще стопли помещението - меко казано съм скептичен, а убеден съм, че имам досег с не добри, а много добри климатици.Баровците край морето са прости, че покрай климатиците са сложили и конвектори Аплимо или инфрачервени лъчисти конвектори...Steliyan's Life!
Коментар
-
колега Евгени,лично те умолявам,спри да се излагаш така...Че не умееш да пишеш правилно знаем,че не мислиш като говориш пак знаем,но че и не четеш ама хич преди да пишеш е вече нелепо. КАК пишеш в нечия тема,без даже да си прочел какво точно иска човека пуснал запитването си??? Без да ми се обиждаш-научи се наистина и да уважаваш малко чуждото мнение и решения,не може така да се плямпа наляво надясно -"моето е най-добро,вие нищо не разбирате,слушайте мене,аз не греша" Ей това точно лъха от мненията ти тукex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:колега Евгени,лично те умолявам,спри да се излагаш така...Че не умееш да пишеш правилно знаем,че не мислиш като говориш пак знаем,но че и не четеш ама хич преди да пишеш е вече нелепо. КАК пишеш в нечия тема,без даже да си прочел какво точно иска човека пуснал запитването си??? Без да ми се обиждаш-научи се наистина и да уважаваш малко чуждото мнение и решения,не може така да се плямпа наляво надясно -"моето е най-добро,вие нищо не разбирате,слушайте мене,аз не греша" Ей това точно лъха от мненията ти тук
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар