Аз едно не мога да схвана - толкова ли е трудно да се четат заглавията на темите? Конвектор или Духалка. Това е дилемата на Фихи и Жена му. Няма трилеми, петлеми и прочие, семейството искаше МНЕНИЕ кое е е по-ефективно, а съм убеден, че не са малоумни и могат да вържат, че и двата уреда са примерно по 2kW, но няма как една духалка с обем на отоплителното тяло 20см. х 10см. да дава по-голям ефект от тяло, чиито отоплител е 100см. х 10см., каквито са в стенните конвектори или пък от 80см. х 40см. както е при най-малките лъчисти конвектори. Иначе - много сме добри в дрънкането на празни приказки.Духалката е да си топлиш краката, но е и да топлиш студена стая.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Духалка или конвектор?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
jenshen73 написа:Аз едно не мога да схвана - толкова ли е трудно да се четат заглавията на темите? Конвектор или Духалка. Това е дилемата на Фихи и Жена му. Няма трилеми, петлеми и прочие, семейството искаше МНЕНИЕ кое е е по-ефективно, а съм убеден, че не са малоумни и могат да вържат, че и двата уреда са примерно по 2kW, но няма как една духалка с обем на отоплителното тяло 20см. х 10см. да дава по-голям ефект от тяло, чиито отоплител е 100см. х 10см., каквито са в стенните конвектори или пък от 80см. х 40см. както е при най-малките лъчисти конвектори. Иначе - много сме добри в дрънкането на празни приказки.Духалката е да си топлиш краката, но е и да топлиш студена стая.Фиат Брава 1.4 12V 1998г
Коментар
-
ntodorov написа:pr_00f написа:На всички пишещи по темата - специален поздрав с новото перпетум мобиле - нео сокетhttp://clubalfaromeo.com/forum/showt...82Същата работа, като конвектора - даже и ПЕСТИ ток!!! (и топли повече)За гориво да не говорим.п.с Догодина ще си купя конвектор за колата - определено има проблем с топлината пустия дизел.
Коментар
-
pr_00f написа:ntodorov написа:pr_00f написа:На всички пишещи по темата - специален поздрав с новото перпетум мобиле - нео сокетhttp://clubalfaromeo.com/forum/showt...82Същата работа, като конвектора - даже и ПЕСТИ ток!!! (и топли повече)За гориво да не говорим.п.с Догодина ще си купя конвектор за колата - определено има проблем с топлината пустия дизел.Fiat Punto 1.1 Petrol year 95
Коментар
-
@NewUser: Разчитам, че съжденията са ти майтап? Защото няма как да изправиш правия ток повече от това. Първо и второ... тия "кондензаторни" подобрения са бошлаф работа. Най-добрата икономия се получава, когато даденият консуматор е изключен, а най-големият консуматор на финикийски знаци в един автомобил е самият... двигател...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:@NewUser: Разчитам, че съжденията са ти майтап? Защото няма как да изправиш правия ток повече от това. Първо и второ... тия "кондензаторни" подобрения са бошлаф работа. Най-добрата икономия се получава, когато даденият консуматор е изключен, а най-големият консуматор на финикийски знаци в един автомобил е самият... двигател...Fiat Punto 1.1 Petrol year 95
Коментар
-
Отклоняваме се от темата, а тя е "Конвектор или Духалка". @Семейство ФИХИ: Ако все още не сте купили - в оная голямата верига магазини с месечните каталози - има промоция на 2 вида конвектори на Шуменската фирма.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Аз едно не мога да схвана - толкова ли е трудно да се четат заглавията на темите? Конвектор или Духалка. Това е дилемата на Фихи и Жена му. Няма трилеми, петлеми и прочие, семейството искаше МНЕНИЕ кое е е по-ефективно, а съм убеден, че не са малоумни и могат да вържат, че и двата уреда са примерно по 2kW, но няма как една духалка с обем на отоплителното тяло 20см. х 10см. да дава по-голям ефект от тяло, чиито отоплител е 100см. х 10см., каквито са в стенните конвектори или пък от 80см. х 40см. както е при най-малките лъчисти конвектори. Иначе - много сме добри в дрънкането на празни приказки.Духалката е да си топлиш краката, но е и да топлиш студена стая.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:jenshen73 написа:Аз едно не мога да схвана - толкова ли е трудно да се четат заглавията на темите? Конвектор или Духалка. Това е дилемата на Фихи и Жена му. Няма трилеми, петлеми и прочие, семейството искаше МНЕНИЕ кое е е по-ефективно, а съм убеден, че не са малоумни и могат да вържат, че и двата уреда са примерно по 2kW, но няма как една духалка с обем на отоплителното тяло 20см. х 10см. да дава по-голям ефект от тяло, чиито отоплител е 100см. х 10см., каквито са в стенните конвектори или пък от 80см. х 40см. както е при най-малките лъчисти конвектори. Иначе - много сме добри в дрънкането на празни приказки.Духалката е да си топлиш краката, но е и да топлиш студена стая.
Коментар
-
paralesa написа:Умолявам те да не говориш глупости! Духалката била да си топлиш краката-тинтири минтири...5 години се топля с духалка и не съм премръзнал,напротив,зимата вкъщи стоя по тениска Хайде поне за това да не спориш,защото ще ти подаря такава духалка,с която след 10 минути ще чувстваш такъв задух в стаята,че ще ти се иска да отвориш прозОрци и врати. Говоря го от опит.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
jenshen73 написа:Отклоняваме се от темата, а тя е "Конвектор или Духалка". @Семейство ФИХИ: Ако все още не сте купили - в оная голямата верига магазини с месечните каталози - има промоция на 2 вида конвектори на Шуменската фирма."Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар
-
Irka_fihi написа:jenshen73 написа:Отклоняваме се от темата, а тя е "Конвектор или Духалка". @Семейство ФИХИ: Ако все още не сте купили - в оная голямата верига магазини с месечните каталози - има промоция на 2 вида конвектори на Шуменската фирма.
Коментар
-
Irka_fihi написа:Ами в най-скоро време ще сложим край на мазохизма и ще си вземем конвектор. Даже тази дни ще ходим "на оглед" по магазините.
Коментар
-
Ами...знаеш ли, не ми се спори и обяснява за нам си кой път, че климатикът отсъства като опция при нас, по ред причини!!!И колегите го писаха и аз ОТНОВО ще го напиша - дилемата е ДУХАЛКА ИЛИ КОНВЕКТОР!Мисля, че не е чак толкова трудно за асимилиране!"Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар