galinchooo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Духалка или конвектор?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
-
Airfan написа:nikolovvd написа:Климатика при ниските температури (-20 градуса) харчи много повече ток, а коефицинта на преобразуване става единица. Тогава дали ще ползваш Елва, духалка или конвектор - все тая.Освен това 24-25 градуса при отопление с климатик се усеща като 19-20 градуса при парно!Изолация му е майката! Гипс картон и минерална вата е истинска инвестиция!Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Галине. От Бургас си. За сметките ми - можеш винаги да се убедиш сам. Обичам да доказвам подложени на съмнение мои думи. Твърдения, че крада хич не ги обичам. Дано само се шегуваш. Работя в сфера имаща си вземане даване с ДАМТН - точно аз не мога да си позволя подобен лукс... Кокошкарските изпълнения ги подминавам, като конска муха - кучи задник. Казвам го, като голям и разумен човек... И не на последно място - Всичко правя със сметка, колкото и да ми убягват нещата някой път... С този твой ток и при наличието на 4 климатика - ти си за оплакване. [/quote]Не подлагам на никой думите на съмнение..Просто аз не вярвам и това си е....Засичал съм климатиците в студените дни....4мин работа и 2-3мин почивка...Както и да го смятам идва по 53-55лв на климатик грубо..Факторите които ми оформят високия ток са няколко..Знам си ги отлично..1во-Живея в къща 120кв(санирана е но не е като в апартамент) в апартамент е винаги по топло от къщата2ро-24часа в денонощието у нас има хора и малки деца(4 човека сме и 2 деца)готви се непрестанно а печките са голям мор и те.Да не говорим за телевизорите 3бр,които тук там се спират(малкия на единия играе пс2 а на другия гледа детски нон стоп..Дядото си гледа мачовете на 3тия...хах3то-което най-мразя е пушенето.3ма са пушачите(ужас).Ако не пуснеш аспиратора става лов на лисици.Пушак и къдежи.А аспиратора за 10 мин ми дърпа всичкото топло навън с тая турбина.4то-живея в квартал на бургас,където сметките малко са ни надвишени.Питах един техник преди време,защо аджиба сметките са малко по високи от градските.Отговорът беше;Едно време като крадяхте ви беше добре.Ся ще си траете.хахахаТака че като сметна 4те климатика,телевизори,печки,мечки,хладилници,бойлер и и т.н.тея.130-150лв ми се струват като научна фантастика..Имам познати в града които за 2 климатика 12ки бойлер80лтр,проточен боилер и съдомиялня си плащат около 180-190лв ток( с малки деца са ако е от значение)...Та за това не подлагам на никой думите на съмнение..Просто си не вярвам аз.. П.С...Освен това колегата "nikolovvd" е прав че 24гр на климатик се усеща като 20..С климатиците у нас е 23гр.Интересното е че като пусна конвекторите на 20гр,не се стои от жега,което не се усеща така с климатиците дори и на 24...Може би защото климатиците правят голямо течение..незнамFIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
nikolovvd написа:Airfan написа:nikolovvd написа:Климатика при ниските температури (-20 градуса) харчи много повече ток, а коефицинта на преобразуване става единица. Тогава дали ще ползваш Елва, духалка или конвектор - все тая.Освен това 24-25 градуса при отопление с климатик се усеща като 19-20 градуса при парно!Изолация му е майката! Гипс картон и минерална вата е истинска инвестиция!
Коментар
-
Аз тогава да си мълча значи Имах 80лв ток(боилер 80литра,пералня по 2-3 пътина ден,печката също почти 5 часа не се спира всеки ден отделно 2 телевизора ПЦ)и по коледа и нова година що печенета на свинско падаха и пак е нормално 80лв според мен! Добре че се отоплявам с камина,че иначе и аз щях да приклякам на гишето да :D го ева
Коментар
-
Lane Staley написа:nikolovvd написа:Освен това 24-25 градуса при отопление с климатик се усеща като 19-20 градуса при парно!Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:Lane Staley написа:nikolovvd написа:Освен това 24-25 градуса при отопление с климатик се усеща като 19-20 градуса при парно!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
nikolovvd написа:Lane Staley написа:nikolovvd написа:Освен това 24-25 градуса при отопление с климатик се усеща като 19-20 градуса при парно!like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:Пак не разбрах, как в една стая в която си постигнал 24 градуса с климатик е по-студено, отколкото ако постигнеш 24 градуса с парно?Аз не съм квантов физик, но ще се радвам да ми го обясниш?Що за квантове превръщат 25 градуса в 19?Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
т.е. Конвекцията при отопление с климатик я няма никаква, а при отопление с радиатор или конвектор - е основа движеща сила. Така ли ?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
sok1 написа:Lane Staley написа:Пак не разбрах, как в една стая в която си постигнал 24 градуса с климатик е по-студено, отколкото ако постигнеш 24 градуса с парно?Аз не съм квантов физик, но ще се радвам да ми го обясниш?Що за квантове превръщат 25 градуса в 19?like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
(дали ще е климатик или конвектор или парно,минал съм ги всичките,а парното с водна риза отдавна съм я махнал с цел по чист въздух за децата ми в къщи....просто спряха да се разболяват откакто махнах тва парно)Разлика в температурите няма..23гр са си 23гр... НО на термометър...Съвсем друго е усещането за тези градуси обаче при климатик или конвектор...Климатика има вентилатор,който прави малко или много течение(дори и когато почива той пак върти търбината вътре за да усети промяната в температурата по бързо).От там идва усета за по ниска температура от колкото с конвектор или парно...И за да се обоснова,Същото е и с времето на вън...-5 да речем с подходяща сила на вятъра се усеща като -15.....И не мислете че като климатика му е зададена 23гр си ги прави само за него си или за горната половина на стаята..Изобщо не е така..Датчиците на климатиците са изчислени да подържат температура на до 2м под тях(прави си ги с 1гр-до 2гр зависимост от външна температура изолация и т.н.)Във всяка стая имам термометър на 1м от земята и разликата ми е 1гр.(таваните са ми на 2.65м).Друг е въпроса при -10-20гр дали го постигат тъй като предвидените 3,5kW отопление на една 12ка например при тея температури се изпаряват и остават има няма киловат киловат и половина с които изобщо не може да стопли него си,а какво става стаята...FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
mnpenchev
Сметката ми за 15 декември - 15 януари е 220 лв. Това е само от инвертор климатик от скъпите нагласен на 22 градуса без да се пипа, един влагоабсорбатор 250w работещ вечер, плазма работеща от 8:00 до 01:00, компютър със същия период на работа, бойлер - след 18:00 до 8:00 и маслен радиатор от 18:00 до 8:00 . Апартамента е саниран от всякъде но имаме 12 квадрата прозорци и от долу са студени гаражи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар