Не мога да разбера голямо хвалене на тези конвектори.Нашите наскоро си купиха лъчист на Теси от тези от 110 лв и първо мога да кажа вярно че може би стаята му идва голяма,16 кв е и е в къща.Минава сума ти време докато постопли и после аз ли не съм в ред ама никаква разлика за мен в комфорта между него или ако е топлено с духалка или ако е топлено с печка тип елва примерно.Който и от всичките уреди като спреш и след 1 час вече е студ.И не виждам как един конвектор ще е по икономичен от духалка или радиатор или елва.Все са по 2 кв ,няма как да е по икономичен за мене.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Духалка или конвектор?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Е да..то климатика освен икономия друго не дава както хората...И аз съм освен 4те климатика в всяка стая имам и конвектори(аирлек).Топлината на конвекторите е в пъти по силна, добра и мека от климатик,но както казах ..икономия майка икономияяяя... [/quote]E тъй де. Като му сложа на климатика цената на придобиване, задължителното гаранционно обслужване ( от 30 до 60 лв. - не знам в каква зависимост), неудобството от монтаж и място за външно тяло и сметките излизат в аут. За таванно-подов климатик в хола си дадох над 2 400 лв. - Убав, лъскав, мощен, супер-дупер. Ползвам го около 5 месеца в годината или казано от времето докато го имам ( 5 - пълни години в шеста) към този момент барабар с гаранционното обезпечаване ми е струвал около 90 лв. на "работен" месец. Заради естеството на хола ми ( 103 м3 и 16 м2 витрини) нямах по -евтина и сравнително сносна алтернатива на климатик. Гаранцията му отмина внезапно и неусетно. От тук нататък господ да го благослови.Ако имаме късмета климатиците ( със сегашното качество ) да надживеят с годинка - две гаранцията си - Убаво . След това ще пИчелим от икономии, ама ще е за кратко и... дай боже.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
biker_81 написа:Не мога да разбера голямо хвалене на тези конвектори.Нашите наскоро си купиха лъчист на Теси от тези от 110 лв и първо мога да кажа вярно че може би стаята му идва голяма,16 кв е и е в къща.Минава сума ти време докато постопли и после аз ли не съм в ред ама никаква разлика за мен в комфорта между него или ако е топлено с духалка или ако е топлено с печка тип елва примерно.Който и от всичките уреди като спреш и след 1 час вече е студ.И не виждам как един конвектор ще е по икономичен от духалка или радиатор или елва.Все са по 2 кв ,няма как да е по икономичен за мене.A17DTС/S
Коментар
-
E тъй де. Като му сложа на климатика цената на придобиване, задължителното гаранционно обслужване ( от 30 до 60 лв. - не знам в каква зависимост), неудобството от монтаж и място за външно тяло и сметките излизат в аут. За таванно-подов климатик в хола си дадох над 2 400 лв. - Убав, лъскав, мощен, супер-дупер. Ползвам го около 5 месеца в годината или казано от времето докато го имам ( 5 - пълни години в шеста) към този момент барабар с гаранционното обезпечаване ми е струвал около 90 лв. на "работен" месец. Заради естеството на хола ми ( 103 м3 и 16 м2 витрини) нямах по -евтина и сравнително сносна алтернатива на климатик. Гаранцията му отмина внезапно и неусетно. От тук нататък господ да го благослови.Ако имаме късмета климатиците ( със сегашното качество ) да надживеят с годинка - две гаранцията си - Убаво . След това ще пИчелим от икономии, ама ще е за кратко и... дай божеЕееееми като имате пари да давате по 2000лв за климатици колега,ще си ги избивате... С 3 осаки съм и един панасоник,като най стария ми е осака на 11г,а най младия панасоник на 5г...Всеки от тях струва по 650лв с включен монтаж,като тея работи за гаранцията да имат да вземат да им давам по 30лв за обслужване..Да не съм луд..Като има кой да им се връзва...Та отдавна съм си избил парите за климатици,като се има предвид,че климатика е най-икономичното нещо създадено да топли....FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
biker_81 написа:Не мога да разбера голямо хвалене на тези конвектори.Нашите наскоро си купиха лъчист на Теси от тези от 110 лв и първо мога да кажа вярно че може би стаята му идва голяма,16 кв е и е в къща.Минава сума ти време докато постопли и после аз ли не съм в ред ама никаква разлика за мен в комфорта между него или ако е топлено с духалка или ако е топлено с печка тип елва примерно.Който и от всичките уреди като спреш и след 1 час вече е студ.И не виждам как един конвектор ще е по икономичен от духалка или радиатор или елва.Все са по 2 кв ,няма как да е по икономичен за мене.FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
galinchooo написа:E тъй де. Като му сложа на климатика цената на придобиване, задължителното гаранционно обслужване ( от 30 до 60 лв. - не знам в каква зависимост), неудобството от монтаж и място за външно тяло и сметките излизат в аут. За таванно-подов климатик в хола си дадох над 2 400 лв. - Убав, лъскав, мощен, супер-дупер. Ползвам го около 5 месеца в годината или казано от времето докато го имам ( 5 - пълни години в шеста) към този момент барабар с гаранционното обезпечаване ми е струвал около 90 лв. на "работен" месец. Заради естеството на хола ми ( 103 м3 и 16 м2 витрини) нямах по -евтина и сравнително сносна алтернатива на климатик. Гаранцията му отмина внезапно и неусетно. От тук нататък господ да го благослови.Ако имаме късмета климатиците ( със сегашното качество ) да надживеят с годинка - две гаранцията си - Убаво . След това ще пИчелим от икономии, ама ще е за кратко и... дай божеЕееееми като имате пари да давате по 2000лв за климатици колега,ще си ги избивате... С 3 осаки съм и един панасоник,като най стария ми е осака на 11г,а най младия панасоник на 5г...Всеки от тях струва по 650лв с включен монтаж,като тея работи за гаранцията да имат да вземат да им давам по 30лв за обслужване..Да не съм луд..Като има кой да им се връзва...Та отдавна съм си избил парите за климатици,като се има предвид,че климатика е най-икономичното нещо създадено да топли....A17DTС/S
Коментар
-
ls1 написа:Къде казвам че правя замерванията под зададената температура? Напротив, казвам че меря половин час след смяна на температурата, за да се нормализира режима.ls1 написа:Замерванията ги правя половин час след смяната на температурата, да не излезе че в единия случай се е развъртял да вдига температурата, а в другия се е успал понеже вече е стигнал температурата си. ...Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Airfan написа:1. Има огромна разлика между инверторен и неинверторен климатик в консумацията - близо тройна.2. Моят конвектор не е лъчист, а нормален Адакс и средно на час ми харчи над 1 киловат за почти двойно по-малка стая.типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
-
dan4o написа:Airfan написа:1. Има огромна разлика между инверторен и неинверторен климатик в консумацията - близо тройна.2. Моят конвектор не е лъчист, а нормален Адакс и средно на час ми харчи над 1 киловат за почти двойно по-малка стая.
Коментар
-
Климатика при ниските температури (-20 градуса) харчи много повече ток, а коефицинта на преобразуване става единица. Тогава дали ще ползваш Елва, духалка или конвектор - все тая.Освен това 24-25 градуса при отопление с климатик се усеща като 19-20 градуса при парно!Изолация му е майката! Гипс картон и минерална вата е истинска инвестиция!Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:Климатика при ниските температури (-20 градуса) харчи много повече ток, а коефицинта на преобразуване става единица. Тогава дали ще ползваш Елва, духалка или конвектор - все тая.Освен това 24-25 градуса при отопление с климатик се усеща като 19-20 градуса при парно!Изолация му е майката! Гипс картон и минерална вата е истинска инвестиция!
Коментар
-
132 лв. ми е сметката за ток - от 13 -15 декември до 12-13 януари. 24-ка - подов климатик ( не е инвертор ), два лъчисти "Аплимо" с програматори, един бойлер 80 литра, бойлер 10 литра, два LCD ( харесват си тока ), стационарен комп. Поддържана температура 21-22 градуса навсейде. 87 м2 апартамент, ново строителство добра изолация, комшии отвсейде с изключение на граничещите с хола ми. Туй то. По празниците си бяхме у дома включая на НГ с приятели...Споделям напълно, че изолацията е важна и първостепенна относно разходите ни за ток по отопление. Ако у дома възхвалявам лъчистите конвектори не съм сигурен другаде дали ще мога. Аз по-добра и удобна алтернатива от тях не виждам за моето жилище ( компактни, безшумни, отдават приятна и равномерна температура, неангажиращи, като монтаж, без външни тела - източници на шум и вода, леки и опростени ). Отдавна се каня да закупя Кампа за хола, но докато климата даяни не е рационално. За лятото клима почти не ми трЕбва у дома. Пускам го в горещниците за 5-6 дена. Срещу морето съм, източно изложение и лъха хлад от там и то винаги...когато трябва. :D За климатиците презумпирам влажния ни климат с температури от -3 до 4 градуса в Бургас. Това са и средните ни зимни температури. В тези моменти СОР, МОР, КОР и прочие са ми много съмнителни. Все пак визирам само себе си, града в, който живея и дома, който обитавам. Напълно резонно и обективно е друг да има различни от моите впечатления и виждания за нещата.A17DTС/S
Коментар
-
ntodorov написа:132 лв. ми е сметката за ток - от 13 -15 декември до 12-13 януари. 24-ка - подов климатик ( не е инвертор ), два лъчисти "Аплимо" с програматори, един бойлер 80 литра, бойлер 10 литра, два LCD ( харесват си тока ), стационарен комп. Поддържана температура 21-22 градуса навсейде. 87 м2 апартамент, ново строителство добра изолация, комшии отвсейде с изключение на граничещите с хола ми. Туй то. По празниците си бяхме у дома включая на НГ с приятели...Споделям напълно, че изолацията е важна и първостепенна относно разходите ни за ток по отопление. Ако у дома възхвалявам лъчистите конвектори не съм сигурен другаде дали ще мога. Аз по-добра и удобна алтернатива от тях не виждам за моето жилище ( компактни, безшумни, отдават приятна и равномерна температура, неангажиращи, като монтаж, без външни тела - източници на шум и вода, леки и опростени ). Отдавна се каня да закупя Кампа за хола, но докато климата даяни не е рационално. За лятото клима почти не ми трЕбва у дома. Пускам го в горещниците за 5-6 дена. Срещу морето съм, източно изложение и лъха хлад от там и то винаги...когато трябва. :D За климатиците презумпирам влажния ни климат с температури от -3 до 4 градуса в Бургас. Това са и средните ни зимни температури. В тези моменти СОР, МОР, КОР и прочие са ми много съмнителни. Все пак визирам само себе си, града в, който живея и дома, който обитавам. Напълно резонно и обективно е друг да има различни от моите впечатления и виждания за нещата.FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
При мен се връзват също сметки докъм 150-160 лева. Напълно е постижимо, миналата зима с трите климатика най-голямата ми сметка беше 155 лева. Имам и сушилня, която поне по два пъти в седмицата се ползва, а тя е яка гълтачка. Тази година единия климатик го пощадих, защото правих ремонт в тази стая и нямаше смисъл да го пускам и два месеца сметките са ми по 105 и 106 лева. След като и баща ми докарва точно такава сметка с два климатика нон-стоп, значи се връзва. Хайде, при него дограмите веят и няма изолация, но пък няма и сушилня. Така че инверторите си вършат добре работата. Панасоника за първа година го видях така да се зори при -20. 37 минути работи, 16 дефроства, но под 20-21 градуса не ми е падала температурата в най-далечния край на стаята, а съм му задал 22. Конвенционален климатик в тези условия се превръща в буца лед и за 1 май се стопява.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар