На 14 октомври православната църква чества паметта на Преподобна Параскева - Петка Търновска, светица и отшелничка, живяла през X-XI век.Имен ден празнуват Петко, Петя, Петкана и Параскева.Петковден е и един от народните празници, с които българите отбелязват края на топлия сезон и настъпването на зимата. Казва се, че "света Петка повежда празниците", защото след този ден започват големите есенно-зимни родови чествания. Приготвят се обредни хлябове, прави се курбан, на масата се сервират още яхния с праз, сарми от лозови листа, яхния от овнешко с лук и червени чушки, млечна баница. Честит имен ден на Стражаро и уилоу ...нещо си, да ме извинява колегата, но не му помня точно целия ник!Честито и на всички други, които празнуват днес!Наздраве!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Петковден е!
Collapse
X
-
честито на всички именнициВиж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Коментар
-
Re: Петковден е!
Irka_fihi написа:На 14 октомври православната църква чества паметта на Преподобна Параскева - Петка Търновска, светица и отшелничка, живяла през X-XI век.Имен ден празнуват Петко, Петя, Петкана и Параскева.Петковден е и един от народните празници, с които българите отбелязват края на топлия сезон и настъпването на зимата. Казва се, че "света Петка повежда празниците", защото след този ден започват големите есенно-зимни родови чествания. Приготвят се обредни хлябове, прави се курбан, на масата се сервират още яхния с праз, сарми от лозови листа, яхния от овнешко с лук и червени чушки, млечна баница. Честит имен ден на Стражаро и уилоу ...нещо си, да ме извинява колегата, но не му помня точно целия ник!Честито и на всички други, които празнуват днес!Наздраве!Душата в рая на Фиата оборотомера до края!
FIAT BRAVO 1.8GT
FIAT BRAVO 1.9TD ex
Коментар
-
Irka_fihi написа:Като те канят на имен ден - ще олекваш, няма как! Ауууу, жена ти и тя днес има имен ден! :D Айде да ти е жива и здрава, и само да те ядосва...опа, исках да кажа радва! Да я поздравиш!Душата в рая на Фиата оборотомера до края!
FIAT BRAVO 1.8GT
FIAT BRAVO 1.9TD ex
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар