Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отново въпрос за покупка на лаптоп - MSI...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Отново въпрос за покупка на лаптоп - MSI...

Здравейте, намислил съм да се оборудвам с нов компютър, защото стария много одъртя и ми се иска да си взема нещо преносимо. Насочил съм се към два модела в Метро съответно за 720 лв с 2гб рам и на 780 лв с 4гб. Моделът е MSI CR500. Всичко освен рам-а е едно и също. И се чудя дали си заслужава набутването с 60 лв отгоре за тези допълнителни 2 гб, съдейки по изискванията на новите програми за в бъдеще. Чакам мнения за изборът ми и съответно предложения за други по-качествени модели на съответните пари и възможности. Изискването ми към това устройство е да има изход за слушалки отстрани или отзад, вместо пред "мишката", защото ползвам усилвател за слушане на музика. И какво ви е впечатлението от екраните на MSI, като качество и най-вече ъгъл на виждане, защото в магазините са без операционна система и няма как да преценя. Параметрите на лаптопа са:CPU Intel Dual Core T3100 1.9GHzHDD 320GBVideo nVidia 8200G
    Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
    Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
    -------------------------------------------------------------

Re: Отново въпрос за покупка на лаптоп - MSI...

2000_16V написа:
    Здравейте, намислил съм да се оборудвам с нов компютър, защото стария много одъртя и ми се иска да си взема нещо преносимо. Насочил съм се към два модела в Метро съответно за 720 лв с 2гб рам и на 780 лв с 4гб. Моделът е MSI CR500. Всичко освен рам-а е едно и също. И се чудя дали си заслужава набутването с 60 лв отгоре за тези допълнителни 2 гб, съдейки по изискванията на новите програми за в бъдеще. Чакам мнения за изборът ми и съответно предложения за други по-качествени модели на съответните пари и възможности. Изискването ми към това устройство е да има изход за слушалки отстрани или отзад, вместо пред "мишката", защото ползвам усилвател за слушане на музика. И какво ви е впечатлението от екраните на MSI, като качество и най-вече ъгъл на виждане, защото в магазините са без операционна система и няма как да преценя. Параметрите на лаптопа са:CPU Intel Dual Core T3100 1.9GHzHDD 320GBVideo nVidia 8200G
    Само не MSI.

Коментар

Предимството от 2 GB е в това, че софтуера става все по "тежък" и процесите се увеличават, заемайки повече рам. За Виста и седмицата също е предимство, ако ползваш 64 битовите версий, а и не само тях. И още едно предимство - разликата в цената само от 60лв. срещу 2CB повече рам. В магазините, рам памет от 2GB е доста над 60лв. Мнението ми за този модел лаптопи, е че са доста нискобюджетни, за да очакваш качество и бързина. Повечето от новите игри, да не казвам всичките нови, както и някои софтуер, няма да вървят и даже и да се инсталират, заради процесора. Не защото е лош, а защото се индицира като 1.9, а това е под изискванията.
      Fiat Marea TD100

Коментар

За RAM-а.Колкото повече, толкова по-добре. Особено пък в този сегмент, дали 2 или 4.Относно ъгъла на виждане. Въпроса ти за матрицата.Един бог знае каква е.На практика има три лидера производители на LCD матрици [Philips, Samsung и Sharp], няколко отлични, но не лидери [Sony, LG, Toshiba, Panasonic] и няколко ОЕМ, предимно китайски.И подчертавам, говоря само за матрици, не за готови продукти ползващи LCD матрици.Та ... каква е твоята матрица, имайки предвид производителя на лаптопа, един бог знае. Няма как да разбереш преди да го отвориш [разглобиш], което не е препоръчително.Намери си за изтегляне един Live CD [Windows, Ubuntu или каквото ти харесва] и тествай на място. Ако ти хареса "гледката", взимай.За MSI нямам какво да кажа, лаптоп от него производител съм нямал.За тези пари обаче и ако нямаш някакви кой знае какви performance очаквания си е добре.Има доста телефони, които струват повече.За мен, що се отнася до производителност, е в класа на netbooks. Интернет, офис приложения, мултимедия [филми, музика]. Нищо повече..
        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
        www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
          ...За MSI нямам какво да кажа, лаптоп от него производител съм нямал..
          За мен компонентите са най-важни, без значение дали по-тъмен или по-малко жълт ги е събрал в кутията. Имал съм MSI, но неприятното, което знам за тази марка от препатили е, че пластмасата не е особено качествена и от топлене/греене не изглежда добре. Предполгам, че това е за повече греещите процесори/видеокарти, но съм чел за такова нещо. Не вярвам Acer да е кой знае колко по-скъп при сходни характеристики, даже аз бих взел и Asrock , заради коравото производство на други техни компоненти.
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Колега, ще ти кажа само едно нещо, което съм видял с очите си и разбрал с опит.... Ефтиното винаги излиза по- скъпо. МСИ Като марка поне едно време бяха нещо... сега са почти нищо... КАто си го гледал от Метро незнам дали си се поинтересувал как стой въпроса с гаранцията и колко е тя. За лаптопа с тая 8200 да те предупредя има голям шанс след година- година и половина да трябва да се лепи видео чипът, защото от загряване се разлепва- ремонта струва между 150 и 200 лева. За въпроса ти за 2 или 4 ГБ памет на този слаб процесор няма никакво значение ако ще и 16 ГБ да сложиш пак ще си е бавна машината- 2 ГБ са напълно достатъчни. В момента има супер прилични машини с най- новите интелски процесори Core I3/5 на цени от 950-1000 и нещо лева...Все пак ти си решаваш за какво ти трябва ноутбук-а, но според мен си заслужава да се вземе нещо по- качествено. Ето ти едно много хубаво лаптопче, вярно е че е с 300 лева по скъпо от тoва, което ти си посочил, но е съвременен лаптоп с хубава визия и възможности. Clich here

Коментар

Insane написа:
              За въпроса ти за 2 или 4 ГБ памет на този слаб процесор няма никакво значение ако ще и 16 ГБ да сложиш пак ще си е бавна машината- 2 ГБ са напълно достатъчни.
              Ха ...Ами да си вземе с 512 тогава?!И 2GB за какво ще са достатъчни? Да тръгне OS?Особено пък за този Celeron RAM-a е от особено значение.Неслучайно посочих сегмента за който е дилемата: Дали два или четири гигабайта.Между 2 и 4 разликата ще е огромна, силно осезаема в бързодействието при тривиалната работа на машината.Не става дума за игри, а за един прост офис, експлорер или стартиране на приложение.Тук не говорим за милисекунди, а за секунди разлика.На сегашното ниво на хардуер тук са най-болезнените нива. 2 или 4 гигабайта.За по-малко от един не говорим, а за повече е четири е неоправдано, освен ако не е крайно наложително.Относно митовете за "лаптоп" 8ххх картите на NVidia.Човека очевидно не е overclocker. С какво да я загрее тази карта? Със Solitaire? Или с Windows Media Player?Аз трета година ползвам в лаптопа си 8600М GT и твърдя, че игрите които не тръгват на нея съвсем не са толкова много.Досега нито чипа се е разлепил, нито съм имал някакви грижи с нея.Процесора ми е Т7100 на 1.8 [Core2Duo]С 2GB RAM не оставам с впечатлението, че ми е бавна машината, с каквото и да се захвана.Имам го от близо четири години, навремето ми струваше 2 600 лева.Единствената причина да не вдигна RAM-a до 4GB е това, че съм си наумил да си взема нов лаптоп, а този да отиде подарък.
              www.cyxap.com

Коментар

Дай линк към сайта на MSI с точния модел.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

MSI CR500
                  www.cyxap.com

Коментар

Само един въпрос, да приемем, че не е с много евтина пластмаса корпуса ........ Кой поема гаранцията ?
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Гаранционното обслужване е в КендКсервиз ЕООД-Лозенец.Всички лаптопи се изпращат там.По другите градове има само приемни сервизи. На доста от моделите пластмасата е от ниско качество и се пука около пантите на дисплея.Друг често срещан дефект е шумния вентилатор. Мой съвет-бягай далеч и много бързо от тази марка.
                      Octavia RS
                      Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Red Storm написа:
                        Гаранционното обслужване е в КендКсервиз ЕООД-Лозенец.Всички лаптопи се изпращат там.По другите градове има само приемни сервизи. На доста от моделите пластмасата е от ниско качество и се пука около пантите на дисплея.Друг често срещан дефект е шумния вентилатор. Мой съвет-бягай далеч и много бързо от тази марка.
                        Колегата правилно е казал. Аз съм сърбал попарата на MSI и сервиза в Лозенец. Като го купувах моя дадох за него около 1700лв.(не беше от най-евтините уш). Няма да ти казвам през 2-те години на гаранцията що време стоя в сервиза, а аз си искарвах хляба с него. Стигна се до Комисията на потребителите, за да ми бъде отремонтиран след поредното 4месечно стояне при тях. MSI са марка в правенето на отделни компоненти, НО за цялостно правене на лаптопи не стават за нищо. Аз ти препоръчвам ако не можеш да отделиш повечко пари за друга марка, по-добре от някъде(от познат ако продава) си намери втора ръка ама да е марка. Има и фирми, които предлагат употребявани с гаранция около 6 месеца.
                        Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                        Ex.Opel Astra

Коментар

И аз съм с лоши впечатления от MSI - много греят и охлаждането им постоянно дава фира ... Та бих те посъветвал - ориентирай се към друга марка!Колкото до 2 или 4 рам - наскоро събрах един десктоп за сестрата на приятелката ми - с 2г ддр3 (вин7 х64) вървят перфектно всички неща, които се ползват от един обикновен домашен потребител

Коментар

Аз имам много добри впечатления от MSI събирани в продължение на над 2 години. Лаптопа който купих беше идиалната машинка и все още е актуален, говоря за двуядрен проц. Intel на 1,87 Гх. 2Гб. рам 320 Гб. твърд, видео 8600GT Nvidia 512, камера, пълноразмерна клавиатура, син зъб и Wi-Fi. Ами каквото съм пускал на него е тръгвало, дори и последните игрички сега вървят с прилична резолюция. Батерията все още кара по над 2 часа. Минуси: от продължителната употреба започна да му се прецаква лентовия кабел на подсветката и понякога премигва, но много рядко, а и през зимата като е студено вентилатора е малко шумен. Цената която платих за него беше 950лв. с международна гаранция, дори сега за тези пари не можеш да вземеш толкова добра конфигурация. Извод нашите магазини са кожодери!
                            --Старата ръжда любов не хваща!--
                            156 sportwagon 1,9 jtd 115
                            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Аз си купих преди месец посочения лаптоп. Няма да цитирам Malone, но той дава най-обективно инфо, според мен. Прочети внимателно какво ти е писал. А конкретно-единственият критерий, който аз приемам за разумен е ЗА КАКВО ще ползваш лаптопа. Това е решаващо. За нещата, които аз ползвам (Malone ги е писал все едно за мен) този лаптоп е добър. Определено не мисля, че пластамасата е евтина, че е шумен, това са глупости. Нека тези, коити го твърдят, да кажат колко време са ползвали точно този модел. И въобще за парите които струва няма да намериш по-добро предложение (както е при Фиат, между другото). Не знам кое какво е но аз тази марка я познавам много добре от Германия, там ги продават доста добре, търсени са в ниския бюджетен клас. Веднъж вече патих с така хвалените ей така, на ангро, маркови лаптопи, купих такъв преди години, срам ме е да казвам колко струваше. Е, сега седи в шкафа и никой сервиз не ще да го вземе дори за части, макар че си работи като цяло..... А колко пъти ходи в ремонт, да не казвам, слава богу беше първите две години, та гаранционно го оправяха. И сега имам един харесван от хората лаптоп, HP, и той ходи на гаранционна поправка, гаранцията свърши, има няколко неработещи неща по него, но не обръщам внимание.... Така че единственият смисъл да купуваш "марков" лаптоп е да го показваш на хората, които се впечатляват от това. Аз съм си направи сметката- ползвам 3, макс 4 години и в кофата. И без това за това време тази техника остарява безнадежно.Интересно ми е още какво я обсъждаме марката, та под пластамасата частите не са ли същите? Все едно има кой знае колко производители на чарколяци. Когато аз търсих, имаше и други марки с аналогични, да не казвам същите технически характеристики. Марки като Acer, Asus .... A цената им беше около 100-200лв по-висока.Това е мнението ми. А ако искаш мощна машина, за специално използване-по-добре се ориентирай към десктоп, лаптопите не са за такова нещо.Забравих за екрана-мен ме кефи, има LED подсветка (каквото и да е това), картината е много добра. Естествено е с лъскавия екран и на слънце е много зле положението.

Коментар

Working...
                              X