Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Актуално от последния час
Collapse
X
-
me_to_u написа:http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=8858211997 Brava 1.6, 16V
Коментар
-
Колеги, ето какво е написал в друг форум колега (ferdito), явно юрист:КАКВО ДА НАПРАВИМ АКО НСБОП ИЛИ ПОЛИЦИЯТА СЕ ОПИТА ДА НИ НАБЕДИ В ПИРАТСТВО И ДА ИЗВЪРШИ ОБИСК 1. Поискайте да Ви представят постановлението, възоснова на което искат да влязат в жилището Ви. То трябва да е подписано от съдия (чл. 161, ал. 1 от НПК). Вероятно ще Ви пробутат някакъв документ подписан от някой дознател, мотивирайки се с изключението по чл. 161, ал. 2 от НПК. В този случай в присъствието на поемните лица (задължително е да има такива иначе самото действие на полицията е невалидно) им обяснете, че в случая не е налице неотложен случай, поради което това постановление е незаконно. Запишете го изрично и в протокола, като не е лошо да отбележите, че лицата влезли в жилището им го правят незаконно (при превишаване на власт), което е престъпление по чл. 170, ал.1 от НК и ще им бъде търсена наказателна отговорност. 2. Ако не Ви обърнат внимание не отговаряйте на никакви въпроси. Трябва да знаете следното: А) притежаването на филм записан на CD или DVD не подлежи на никаква санкция, като общо взето това е напълно законно, независимо дали копието е лицензирано или сте го направили сами. Това е така, защото чл. 25,ал. 1, т. 2 от Закона за авторското право и сродните му права разрешава използването на продукт, защитен с авторско право за лични нужди при заплащане на компенсационно възнаграждение. В случая с покупката на самия носител, Вие вече сте заплатил това компенсеционно възнаграждение, предвид разпоредбата на чл. 26,ал. 2 от ЗАПСП, където е предвидено възнаграждението по ал. 1, изречение първо се дължи от лицата, които произвеждат или внасят празни звуконосители или видеоносители и апарати, предназначени за записване, а възнаграждението по ал. 1, изречение второ - от лицата, които произвеждат или внасят апарати, предназначени за възпроизвеждане по репрографски начин. Размерът на възнаграждението е 5 на сто от производствената цена на произведените в страната носители и 2 на сто от производствената цена на произведените в страната апарати, съответно от митническата облагаема стойност на внесените носители и апарати. В никакъв случай не съхранявайте повече от едно копие, за да няма н икакво основание да ви пробутат тезата, че вие ги призвеждате и продавате. Б) наличието на торент програма не представлява нарушение на никой закон, поради което нейното използване е разрешено. В) тегленето на филм или музика от мрежата с такава програма не представлява нарушение на никой закон, поради което е разрешено. Г) има известен проблем с дефинирането на понятието разпространение (което е елемента възоснова на който ще се опитат да Ви вменят някаква отговорност). Проблемът обаче не е толкова сериозен, тъй като торент-програмите едновременно данлоудват и ъплоудват, като ъплауда (който може да се приеме за някакъв вид разпространение) е функция на програмата и не зависи от Вашата воля. По тази причина не могат да Ви вменят и никаква отговорност, защото без воля няма правонарушение. Д) наличието на филм или музика на вашия компютър също би създало известен проблем. Обяснението за наличие на такъв следва да бъде, че целта е същия да бъде презаписан на СД или ДВД носител за лична употреба. Може да обясните, че е и с учебна или някаква друга изследователска цел - например да се научите да обработвате видео сигнал, звуков сигнал, графика или нещо от този род. Естествено най-добрия вариант ако Ви цъфнат някой от НСБОП, МВР или нещо друго да се свържете по най-бързия начин с адвокат.
Коментар
-
значи вижте сега... нищо не могат да ви направят за музиката и филмите...могат обаче да ви питат от къде ви е Windows-a и Office-а и да представите документи. Те така и правят в (повечето случаи)А повечето от хората нямат лицензиран Windows, повечето програми които се ползват са нелицензирани, игрите също... и по този начин стават нещата... Постигат си целта, нищо че не могат да ви притиснат за торентите филмите и музиката...FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
Immortal написа:Де да беше само Windows...Имам един куп софтуер, дето всяка програма струва по над 2000 евро... че ми трябва за работа...фиатче Браво 2.0
Коментар
-
който има стотина mp3-ки и два-три филма на диска си (повече не могат и да се съберат). Ето тук ми стана много интересно как няма да събера повече музика и филми на хард диска си.Може би ако говори за DVD формат на филмите,има до някаква степен право.А за проверка са ми идвали от икономическа полиция и имам чувството че тогава за първи път видяха как изглежда оригинално диска на Windows XP Professional.
Коментар
-
tomazo написа:става въпрос са за windows, и програмите които са на майкрософт ,все пак сме система за глобално проследяване и подслушване ползвайки им продуктите ,макар и "безплатно"VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Неофициално: M$ няма да тръгнат да правят акции срещу крайните потребители, тъй като това си е жива антиреклама. Пиратството е един вид "зарибяване". Номера е да се сплашват комерсиалните/корпоративните потребители! Ако нямаше пиратство М$ никога нямаше да бъде тази корпорация която е!Истината е проста: Крайните потребители се научават безплатно (свикват) към ОС-а и "искат" (очакват) от работодателите си, че на работното място ще използват Windows (а за работодателя също е изгодно да използва ОС на който работниците му умея да ползват, тъй като ще нарастне ефективността на работа). Това което М$ се бори е точно работодателите (корпорациите) да си купуват прилежно лицензите... Просто при ОС-а тази стратегия може да се приложи.. виж при игрите нещата не стоят така, защото една игра се ползва единствено и само от крайните потребители (разни клубове са изключение от правилото) и няма как да се очаква, че производителите на игри ще толерират това нещо.Има и други аналогии с продукти на М$, като офиса.. Принципно така стои въпроса и с някои професионални пакети, например Autocad. Пак неофициално: как този пакет ще се разпространи и използва ако за да се научиш да го ползваш ще трябва да се бръкнеш 2000$+ за пълноценен лиценз? Аз лично съм сигурен, че с "education" лицензите тази компания щеше да е фалирала вече...Това, че никой няма да ти прави проблем с Windows-а са ми го казвали хора от бранша и лично съм склонен да им вярвам. Макар, че аз минавам вече на лаптоп, който си идва с XP Pro лиценз и не ме притеснява операционната система вече...FIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
Според мен чрез торент системата не може да се проследи кой потребител на кой точно е предоставил или дали е предоставил нещо, защитено от авторско право. Простж защото трябва да се предостави цялото съдържание на един файл. А като се пусне един фаил на торент, в даден момент го теглят 5 човека, те го изтеглят, първият се оттегля и какво се получава? Този, който предоставя фаила го е дал половината на един , друга част на друг, трета на трети, но на нито един-цял! Виждали сте части от лицензирани филми по телевизията и знаете, че е законно да се пускат.Единствения начин да те хванат е ако си супер потребител в арена.бг и ти пише статистика и най-важното - че си предоставил определен файл. Само ще е интересно, как ще докажат че си го дал целия на някой.А ако се страхувате от проверка, вземете си едно хардче, дребно с инсталнат линукс на него и толкоз, лесно ще го сложите. Ако опре ножа до кокъла, включваш печката, слагаш на мах, всичко на фурна, да хване коричка докато се разправяш с полицията. И толкоз. Обаче това е за хората с терабайтите. Аз съм на гигабайти, както предполагам доста от вас и не ме хваща статистиката.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Анонимен написа:"НА 28.05.2006 Г. НА ТАЙНА СРЕЩА МЕЖДУ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МВР/ГДБОП И ГОЛЕМИТЕ ДОСТАВЧИЦИ НА ИНТЕРНЕТ В СТОЛИЦАТА СЕ Е СТИГНАЛО ДО СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА НЕОСНОВАТЕЛНИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА ГДБОП СРЕЩУ ДОСТАВЧИЦИ И АДМИНИСТРАТОРИ В СОФИЙСКИ ИНТЕРНЕТ ФИРМИ И СЪРВЪРИ. ИНТЕРНЕТ КОМПАНИИТЕ И СТОЯЩИТЕ ЗАД ТЯХ ФИРМИ И ГРУПИРОВКИ, ДОСКОРО РАЗДЕЛЕНИ НА ДВА ВРАЖДУВАЩИ ЛАГЕРА НО ТЕПЪРВА ТЪРСЕЩИ НАЧИН ЗАЕДНО ДА СЕ СПРАВЯТ С ПОЛИЦЕЙСКИЯ ПРОИЗВОЛ, СА ЗАПЛАШИЛИ ГДБОП И ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ВЛАСТТА С ПОЛИТИЧЕСКИ И ИКОНОМИЧЕСКИ ДЕЙСТВИЯ, ВКЛЮЧИТЕЛНО ТАКИВА, КОИТО БИХА МОГЛИ ДА ДОВЕДАТ ДО СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО. ЯВНО ЗАПЛАХИТЕ СА БИЛИ ОСНОВАТЕЛНИ, ЗАЩОТО ВЪЗ ОСНОВА НА ВЗЕТО РЕШЕНИЕ ОТ ГДБОП, АКЦИИТЕ В СОФИЯ ПРЕУСТАНОВЯВАТ ЗА НЕОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ И ПРЕМИНАВАТ В ПРОВИНЦИЯТА!ОЩЕ ПРЕДИ ДВА ДНИ ГДБОП Е ПОЛУЧИЛ СПИСЪК С ИМЕНА И АДРЕСИ НА ОГРОМЕН БРОЙ СОБСТВЕНИЦИ НА ФИРМИ И АДМИНИСТРАТОРИ ОТ НАД СТО БЪЛГАРСКИ ИНТЕРНЕТ ДОСТАВЧИКА ОТ СТРАНАТА, ПРИТЕЖАВАЩИ ИЛИ УПРАВЛЯВАЩИ СЪРВЪРИ ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ИНФОРМАЦИЯ. ОЧАКВА СЕ ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 10-30 ДНИ ДА СЕ ПРОВЕДЕ МАЩАБЕН, СИНХРОНИЗИРАН УДАР НА ГДБОП ИЗ ВСИЧКИ ГОЛЕМИ И МАЛКИ ГРАДОВЕ В СТРАНАТА. СПОРЕД ИЗТОЧНИЦИ, УДАРЪТ ЩЕ БЪДЕ ПОДГОТВЕН МАКСИМАЛНО БЪРЗО И С НАЙ-ГОЛЯМ МАЩАБ И ПОСЛЕДИЦИ, С ЦЕЛ ДА ИЗПРЕВАРЯТ ПРЕДСТОЯЩОТО АСОЦИИРАНЕ НА ГРАЖДАНСКИ КОМИТЕТИ И АСОЦИАЦИИ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛСКИТЕ ПРАВА В ИНТЕРНЕТ.АКО СМЯТАТЕ, ЧЕ ВИЕ СТЕ СРЕД СПИСЪКА НА ПОСЛЕДНИТЕ ЖЕРТВИ НА ГДБОП, ПОДГОТВЕТЕ СЕ!"
Коментар
-
peho написа:...за първи път видяха как изглежда оригинално диска на Windows XP Professional.1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
-
Mitko написа:Да дойде да ме пита от къде ми е лиценза на Linuxa
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар