Нещо много актуално тези дни:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Актуално от последния час
Collapse
X
-
wwwebЕтикети: –
-
Не е истина. Просто не мога да спра да се хиля от сутринта!!!!!!!!!!!!Нема начин некой да е толкова наивен, че да си мисли, че може да спре пиратството в нета. Просто нема такъв филм. Най-много некой по-малък доставчик, дето не може да си плати рушветите да изгори. Както стана и при миналата "масирана кампания", между впрочем. Най-явния въпрос, който възниква е, що никой не закача датата и арената, а търсят да смачкат некой квартален доставчик, дето има стотина юзъри!?!Shit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
-
wwweb
Наистина няма начин, но според мен самите тракери са допуснали грешка като са оставили свободно да се вижда трафика на даден потребител ... НСБОП веднага са използвали това и са хванали първите 3-ма по трафик в arenabg.comЕто още малко инфо по темата:http://dnevnik.bg/show/?storyid=2609...howtopic=34924
Коментар
-
wwweb
-
Обемът от 411 терабайта се равнява още на 100 хиляди DVD-та или на 68 хил. песни.Настоящата - Ford Focus ST
Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
Франкенщайн - R.I.P.
Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ
Коментар
-
Ето, така да се каже, всичко по темата, събрано на едно място: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,26460.0.htmlНе знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
Коментар
-
@Sko 10x за линка...На заем от същия форум....Цитат... в МФ са регистрирани единични случаи на Интернет трафик към сайтове, от които свободно може да се свалят филми, музика и друго нерегламентирано съдържание в нарушение на закона за авторското право и сродните му праваединично, защото един път са се логнали преди 2 години и оттогава насам не са спирали ЦитатИзвършена бе внезапна проверка на компютърната среда на МФ и бяха унищожени всички открити файлове в нарушение на вътрешните правила.1. нещо не схващам - направили са проверка в работно време, когато служителите са били по работните си места и се знае кои са, и единствените последствия са изтриване на файловете, а срещу обикновените обикновените граждани ще има дела?!2. "вътрешните правила"? аз мислех че ще се съдим по НК. ако е по вътрешните правила, правилата в моето домакинство не инкриминират тегленето и ползването на "нелицензиран" software!Настоящата - Ford Focus ST
Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
Франкенщайн - R.I.P.
Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ
Коментар
-
wwweb
Цялата история е за сплашване на младежите пред компютрите ... преди малко гледах новините по Канал 1, където взеха интервю от някакъв прокурор и той каза, че колкото и да download-ва даден потребител от НЕТ-а с нищо не нарушава закона, нарушава го когато upload-ва сътветно разпространява или продава ... нещо, което е ясно на всички ни. Проблема е, че наплашиха хората, че потърпевши ще бъдат и такива, които имат голям download трафик ... в крайна сметка тези с най-голям трафик се оказаха точно държавните институции ... Още една жалка ситуация в нашта "мила" родина ...
Коментар
-
Сигурен съм, че тази тема живо интересува 99% от потребителите, които знаят що е интернет и как се ползва, затова и искам да споделя някои въпроси, които веднага изниквет в съзнанието ми, но за съжаление нямам отговор. Предполагам, че хора, които са по-зопознати с torrent системата биха могли да отговорят. Та, когато ъплоудваш, ти не предоставяш целия файл, а само части от него, които сами по себе си са неизползваеми. В този смисъл, ти не разпространяваш пиратско съдържание. В продължение на мисълта, какъв е проблема да си ограничиш ъплоуда на 99% от файла? В този случай даунлоудърите няма да пострадат, защото все някой друг ще има ограниченото парче.Тук вече опираме до доказването в съда (евентуално). Ако ти можеш да докажеш, че не си предоставил целия файл, значи няма престъпление. И понеже, когато става въпрос за престъпления, тежестта на доказване е в прокурора, той ще трябва да докаже, че ти си извършил деянието, което си е трудна работа.Нататък, ако маскираните дойдат в къщи и не намерят на компютъра нищо, могат ли да докажат, че не си ъплоудвал снимки на кучето си, примерно?И още: Мисля, че що се отнася до филми и музика, копирането не е престъпление, ако го правиш за собствени нужди. Може и да са го променили напоследък, не знам. Единствения проблем остава софтуеъра, където самото ползване е незаконно.В светлината на тези по-скоро предположения, отколкото факти си мисля, че всичко е прах в очите и демонстрации пред "големите братя". Логичния въпрос е защо, освен наглите пирати на Славейков, не страдат и датата и арената. Единствения отговор, за който се сещам е цитат от песен "... и ти и аз знаеме кои са шефове..."Shit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
Коментар
-
Б.Велчев: Прехвърляне на отговорност е да се наказват крайни потребители на пиратска продукцияПрехвърляне на отговорност е да се наказват крайни потребители на пиратски филми и музика от интернет. Това становище изрази главният прокурор Борис Велчев по време на среща с младши прокурори в Националния институт по правосъдие.Според главния прокурор трябва да се създаде такава форма на превенция, която да убеди хората, че покупката на един пиратски филм е престъпление. Велчев допълни, че всеки може да си купи един пиратски филм от площад "Славейков" и попита защо трябва да наказваме тези които си го свалят от домашния компютър, а не онези, които го продават на площад "Славейков".За правата на интелектуалната собственост трябва да се вземат мерки и те да не се ограничат само до интернет, а и до останалите фалшиви стоки, добави главният прокурор. Според него промените в Закона за съдебната система въведоха конкурсното начало до крайност. Той уточни, че законът ще бъде спазван, но ще настоява да бъдат променени промените в закона, свързани с тази част.Авторитетът на прокуратурата не е на нужното ниво, обясни пред младшите прокурори Борис Велчев. Системата продължава да бъде третирана като корумпирана и максималната откритост е първото нещо с което може да се излезе от ситуацията, каза главният прокурор. Той смята, че колкото повече виждат хората какво върши прокуратурата, толкова повече ще има доверие в нея. Необходими са поредица от стъпки, за да направим прокуратурата по открита и имуществените декларации на магистратите да бъдат публични е една от тях.Велчев добави, че според него прокуратурата трябва да бъде по-активна и по-агресивна в поведението си и да се отзовава на нуждите на обществото. Той увери младшите прокурори, че кариерата им ще протича по естествени и логични правила. Когато определен ръководител бъде издигнат хората, които са негови заместници са естествената среда, от която трябва да се търси негов приемник, поясни Велчев. В тази връзка той информира, че за приемник на градският прокурор Бойко Найденов, който ще бъде повишен ще бъде предложен негов заместник.В отговор на въпрос относно проверката, която назначи, когато встъпи в длъжност за дейността на прокуратурата, Велчев каза, че очаква до средата на май да приключи проверката. Данните са събрани и се прави анализ, а по всяка вероятност част от резултатите ще бъдат подложени на повторни тематични проверки. Главният прокурор добави, че става дума за нарушение в дейността на прокуратурата, за забавяне на дела, както и за неотразено прекратяване на дела. Когато видя крайните резултати тогава ще говорим, каза Велчев.Информацията е на БГНЕС.Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
Коментар
-
Абе вие ако се връзвате на тия дивотии... Първо ако ми проверят компа как ще докажат, че тия мп3-ки са сваляни от нета или от локалната мрежа? ДЦ-то ще го изтрия още докато чукат на вратата. Така че с тия демонстрации могат да ме хванат за... мп3- плейъра !Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
Volvo S60 Sport 2.4D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар