Има ли слижители на КАТ във форума които са на "ТИ" с пререгистрацията на МПС?Може да ми помогнат и хора които на са служители но са в час.Става въпрос за Уното което купих преди 2 години и не го регистрирах.Имам договор покупко-продажба...Колата се води само в ахривите на КАТ.Стария собственик я е отчислил от даначното и там не се води.До сега си я карах така,но се налага да я регистирам.Някой знае ли в какъв размер ще е глобата за това закъснение и ще се налага си да диря стария собственик за нов договор?Поздрави! Николай
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли служители на КАТ във форума?
Collapse
X
-
Re: Има ли служители на КАТ във форума?
LiGLioTo написа:Има ли слижители на КАТ във форума които са на "ТИ" с пререгистрацията на МПС?Може да ми помогнат и хора които на са служители но са в час.Става въпрос за Уното което купих преди 2 години и не го регистрирах.Имам договор покупко-продажба...Колата се води само в ахривите на КАТ.Стария собственик я е отчислил от даначното и там не се води.До сега си я карах така,но се налага да я регистирам.Някой знае ли в какъв размер ще е глобата за това закъснение и ще се налага си да диря стария собственик за нов договор?Поздрави! НиколайAlfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
-
Ако са минали две години, в общината глоба няма. Ако са минали 2 години от нарушението, давностния срок е изтекъл.За КАТ не знам..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Аз с Темпрата бях закъснял 4 години с регистрацията в КАТ. Глобата ми беше 40 лв.В данъчното има разлика за всяко данъчно и дали колата е на частно лице или фирма.Давностния срок е 2 години, но нарушението става в момента на изтичане на 2-месечния срок за регистрация, така че на практика давността е 2 години и 2 месеца от датата на закупуване.Акт пак ще ти съставят, но няма да има наказателно постановление, т.е. няма да последва глоба.В община Тунджа (селската община на Ямбол) глобите са в размер "до 100 лв" за частни лица (за 1 месечно закъснение на брат ми му сложиха 20 лв глоба), а за юридически лица и ЕТ - "до 1000 лв". Поискаха ми 100 лв глоба за една седмица закъснение, показах им среден пръст и я регистрирах като изтече давностния срок.
Коментар
-
Извинявам се много,че се намесвам в темата на колегата,но да не пускам нова да питам и аз.Тъста ми почина преди 4 месеца и наследих мотопед"Сузуки"под 50 куб.см.Същото го е закупил 2004 год.от автокъща.Има договор за покупко-продажба и митническа декларация,с която е внесен.Фактура не открихме.Та и моя въпрос е долу-горе същия-по какъв начин може да се регистрира/защото не е/и какви санкции ще има евентуално.Още веднъж се извинявам и благодаря предварително на отзовалите се!PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!
Коментар
-
kosta написа:LiGLioTo написа:Има ли слижители на КАТ във форума които са на "ТИ" с пререгистрацията на МПС?Може да ми помогнат и хора които на са служители но са в час.Става въпрос за Уното което купих преди 2 години и не го регистрирах.Имам договор покупко-продажба...Колата се води само в ахривите на КАТ.Стария собственик я е отчислил от даначното и там не се води.До сега си я карах така,но се налага да я регистирам.Някой знае ли в какъв размер ще е глобата за това закъснение и ще се налага си да диря стария собственик за нов договор?Поздрави! Николай
Коментар
-
LiGLioTo написа:Има ли слижители на КАТ във форума които са на "ТИ" с пререгистрацията на МПС?Може да ми помогнат и хора които на са служители но са в час.Става въпрос за Уното което купих преди 2 години и не го регистрирах.Имам договор покупко-продажба...Колата се води само в ахривите на КАТ.Стария собственик я е отчислил от даначното и там не се води.До сега си я карах така,но се налага да я регистирам.Някой знае ли в какъв размер ще е глобата за това закъснение и ще се налага си да диря стария собственик за нов договор?Поздрави! НиколайФиат Брава 1.4 12V 1998г
Коментар
-
kostov написа:Извинявам се много,че се намесвам в темата на колегата,но да не пускам нова да питам и аз.Тъста ми почина преди 4 месеца и наследих мотопед"Сузуки"под 50 куб.см.Същото го е закупил 2004 год.от автокъща.Има договор за покупко-продажба и митническа декларация,с която е внесен.Фактура не открихме.Та и моя въпрос е долу-горе същия-по какъв начин може да се регистрира/защото не е/и какви санкции ще има евентуално.Още веднъж се извинявам и благодаря предварително на отзовалите се!Octavia RS
Evo 10-служебната играчка.
Коментар
-
добре де след като не сте си декларирали колите в общината и не сте плащали данък, вероятно и прегледа го минавате по втория начин??? Странно е за мен че държавата допуска да се случва това - да караш кола 8 години и да не и платиш и стотинка данък. И аз имам един колега кара кола с врачански номера, не е плащал данъка с години. Май това е честа практика.
Коментар
-
@mitakkk: Ете точно такива неизрядни шофьори дето си "прехвърлят" и винетката с вазелин мрънкат най-много срещу състоянието на пътищата. Българите докато не ни взимат дължимото със зверски лихви и глоби - няма да се оправим. Преди много години ми искаха и бележката за платен данък. Откакто влезна винетната система - ете тия тарикати или не купуват винетки и си карат "ако мъ фанат" или купуват 1 винетка за всичките си Х коли и която ще излиза по винетни пътища - се мести с вазелина...Докато си имаме хора на почина "Дай да прецакаме останалите" - нищо няма да ни е таман. Щото не прецакват държавата, а мен и теб - дето изрядно си плащаме всичко навреме.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:@mitakkk: Ете точно такива неизрядни шофьори дето си "прехвърлят" и винетката с вазелин мрънкат най-много срещу състоянието на пътищата. Българите докато не ни взимат дължимото със зверски лихви и глоби - няма да се оправим. Преди много години ми искаха и бележката за платен данък. Откакто влезна винетната система - ете тия тарикати или не купуват винетки и си карат "ако мъ фанат" или купуват 1 винетка за всичките си Х коли и която ще излиза по винетни пътища - се мести с вазелина...Докато си имаме хора на почина "Дай да прецакаме останалите" - нищо няма да ни е таман. Щото не прецакват държавата, а мен и теб - дето изрядно си плащаме всичко навреме.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
mitakkk написа:добре де след като не сте си декларирали колите в общината и не сте плащали данък, вероятно и прегледа го минавате по втория начин??? Странно е за мен че държавата допуска да се случва това - да караш кола 8 години и да не и платиш и стотинка данък. И аз имам един колега кара кола с врачански номера, не е плащал данъка с години. Май това е честа практика.
Коментар
-
Данъка не съм платил за трите коли. Не намерих време, мързел може би, а може би липса на организация от моя страна.Не е тарикатлък jenshen73, данъка не ме събаря.Без винетка не карам, застраховки имам, защото винетката си я купувам от колегите на 20 метра от мен, а застраховката ми я правят докато си пия кафето там където го пия от 15 години [собственика си допълва доходите със застраховки]. Технически преглед ми правят по телефона, като за мен остава да отида до пункта, да си платя и да си взема картончето и стикера. Познават отношението към колите ми и съм си извоювал това доверие.Общо взето процедурата се различава от попълването на документи и висенето пред някое мръсно гише в банката или в общината [където няма къде да паркирам] докато служителката от общината е на групово лакиране на ноктите в някоя съседна [общинска] стая.Така че ... не е тарикатлък, а съм малко мързелив, малко неорганизиран и много практичен.Когато държавата направи декларирането и внасянето на данъка малко по-малко бюрократично със сигурност няма да имам неплатен данък.А ако може всичко да е на едно място, още по добре. Да речем, застраховка + данък при застрахователния брокер. Той да си ги отчита после.В Италия имаше интересна "професия".Да речем плащаш 100 евро на година на посредник, като си му направил всички нужни пълномощни естествено.Той се занимава със всички данъци, глоби, получаване и депозиране на декларации, въобще всичко което изисква ходене до общини, държавни институции и т.н.Включително и грижата за удобството ти в къщи. Ако имаш нужда от ремонт, почистване на апартамента или входа, каквото и да е, звъниш му и той се грижи с намирането, пазарлъците с тези, които извършват услугата, както и с резултата от изпълнението.Познавах хора, които си осигуряваха доход от 3 000 - 4 000 евро месечен доход само от такава дейност.Персоналния ти "домакин" ако може така да се нарече..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
mitakkk написа:добре де след като не сте си декларирали колите в общината и не сте плащали данък, вероятно и прегледа го минавате по втория начин??? Странно е за мен че държавата допуска да се случва това - да караш кола 8 години и да не и платиш и стотинка данък. И аз имам един колега кара кола с врачански номера, не е плащал данъка с години. Май това е честа практика.Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
Значи за прегледа, не е нужна бележка за платен данък, искат ви я заради номера на двигателя,защото го няма написан в малкия талон (а в бележката го има). Можете да минете преглед и с големия талон, ако нямате бележка за данъка. На никой там не му дреме платили ли сте си или не.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар