Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

как се изчислява тока?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

как се изчислява тока?

Колеги искам да се науча да смятам колко ток харчи една крушка телевизор или климатик.Как мога да сметна по сегашната цена на тока пр 100W крушка и т.н.
    Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?

Re: как се изчислява тока?

kontrakciqta написа:
    Колеги искам да се науча да смятам колко ток харчи една крушка телевизор или климатик.Как мога да сметна по сегашната цена на тока пр 100W крушка и т.н.
    Ти сериозно ли питаш или ... ??? Като за начало ти препоръчвам да си вземеш калкулатор
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
      kontrakciqta написа:
      Ти сериозно ли питаш или ... ??? Като за начало ти препоръчвам да си вземеш калкулатор
      моля малко по сериозно не съм учил математика или физика....Ако знаех кое как става нямаше да питам,а за калкулатор лесно но като нз формулата и цената на тока (Не ми се смейте това на аватара не съм аз )
      Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?

Коментар

kontrakciqta написа:
        Ами виж си по бележките за ток колко пари ти е 1киловат.Примерно 30ст.Една 100ватова крушка ти консумира за 10ч 1киловатПри климатик е относително.Зависи как го ползваш.Ако е вкл. 24часа и не е набузен на макс може да му засечеш колко време за 1час работи компресора(вкл. и изкл.) и от там ако примерно е 50/50 и климатика ти има 1,6кв./ч умножаваш по в 12 часа и след това по цената за киловат електроенергия и такатова е приблизително

Коментар

kontrakciqta написа:
          ele написа:
          kontrakciqta написа:
          моля малко по сериозно не съм учил математика или физика....Ако знаех кое как става нямаше да питам,а за калкулатор лесно но като нз формулата и цената на тока (Не ми се смейте това на аватара не съм аз )
          Ти да не очакваше ele да ти отговори нещо по-различно, с нея да говориш е все едно да говориш на стена, никакъв смисъл няма.1.2. Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерираниМодераторски екип на fiat-bg.org
          Виж бейби не сме глупаци,
          ние сме отбор от здравеняци.
          Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
          така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
          http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

fiatmaniak написа:
            kontrakciqta написа:
            ele написа:
            kontrakciqta написа:
            Ти да не очакваше ele да ти отговори нещо по-различно, с нея да говориш е все едно да говориш на стена, никакъв смисъл няма.
            Е ти па кво искаш бе? Да му преподаваме математика за трети клас ли? Баси елементарното питане.Формулата е следната:X*h*Y=Z, като:X = консумацията във kW на електроуреда (1kW=1000W)h = часове на работа на електроуредаY = стойността на 1kW електроенергияZ = стойността която търсиш.
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
              fiatmaniak написа:
              kontrakciqta написа:
              ele написа:
              kontrakciqta написа:
              Ти да не очакваше ele да ти отговори нещо по-различно, с нея да говориш е все едно да говориш на стена, никакъв смисъл няма.
              Е ти па кво искаш бе? Да му преподаваме математика за трети клас ли? Баси елементарното питане.Формулата е следната:X*h*Y=Z, като:X = консумацията във kW на електроуреда (1kW=1000W)h = часове на работа на електроуредаY = стойността на 1kW електроенергияZ = стойността която търсиш.
              Не знам аз какво искам, ама ти не говори на бе, чули ли професоре.Първо се погледни как изглеждаш на снимката, и тогава ми говори.
              Виж бейби не сме глупаци,
              ние сме отбор от здравеняци.
              Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
              така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
              http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

Темата е изчерпана с отговора на jenshen73.

Коментар

Working...
                X