До сега чувам само хубави неща... Естествено, че четох форума на Шкода...Вътре малко дървено е направено... И се чудя кво да правя...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търся отзиви за Шкода Октавия 2001г., 1.9 ТДИ 110 к.с....
Collapse
X
-
Самият факт, че двигателят е помпа-дюза трябва да те накара да бягаш с 200 от тази кола. По-големият 2,5 TDI в Ауди форума е известен като "Душегуба" защото и той както и 1,9 цепи глави заради самият принцип на работа на помпа-дюзата. Другото ми впечатление от по-новата Октавия(след 2004) е от преди 2 години, когато ходих да прибирам един приятел от катастрофа с такава рент-а-кар на АМ Тракия в посока Пловдив - София малко преди тунела "Траянови врата". Валеше дъжд, колата беше изпаднала в аквапланинг, и след като се беше завъртяла 2-3 пъти около оста си, при което беше се откъснал предният десен макферсон барабар с гумата, колата влиза със задницата в канавката, "сгъва се" през нея , обръща се на таван и следват 2-3 превъртания странично в посоката на движение. Че колата беше тотал е ясно, странното беше как нито един от 6-те еърбега не се беше отворил и нашият човек тогава оцеля единствено благодарение на колана ?!? Оттогава като видя такава кола и потръпвам. Лично мое мнение, но аз не бих си купил такава кола.Alfa 156 SW 1,9 JTD'03
Fiat Punto 1,2'98
-
emzo написа:Малко твърда возия, окачването е евтино ако не бъркам модела, отделен шарнирен болт има, т.е. няма нищо общо с това на Пасат/А4Пластмасов интериор.Мотора е корав, не е помпа дюза.Alfa 156 SW 1,9 JTD'03
Fiat Punto 1,2'98
Коментар
-
Имах служебна такава. МАй Октавия Тур се водеше. Вътре ако е запазена не е кой знае колко зле, но..... С нея пътувах 2 пъти в седмицата София- Русе сам или най-много с 1 колега още и да имаше 10кг. инструменти в багажника за работа. Е тогава бях доволен от вървежа. Един път се наложи да се возим до Румъния 4 човека и около 30кг оборудване. Еми на среден баир умираше това нещо, а за по-стръмен незнам. Изобщо неискаше да се набира. Иначе като плюсове и минуси, за мене плюсовете бяха повече. Само да подчертая , че съм карал нова(до 4г.), а вече като е навъртяла годинки незнам как е.Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
RPWWD написа:emzo написа:Малко твърда возия, окачването е евтино ако не бъркам модела, отделен шарнирен болт има, т.е. няма нищо общо с това на Пасат/А4Пластмасов интериор.Мотора е корав, не е помпа дюза.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Много ясно ,че не е помпа дюза :D По принцип това е един от най коравите двигатели не знам кви глави кво чудо Колата въпреки ,че е искат да водят клас като пасат и А4 ,е далеч от качеството на изработка и материалите в интериора .иначе окачване двигател скорости ала бала е 1:1 .Но вътре евтинеее с 1 идея ,но затова са по- евтини .Като цяло е добър автомобил ако правиш компромис спрямо пасат и ауди ,двигателя ако е читав и го потдържаш ще надживее колата ,единсвено турбините гърмят около 250к километра .Аз лично никога не съм ги харесвал ,чак след като излезна суперБ показаха класа.фиатче Браво 2.0
Коментар
-
emzo написа:RPWWD написа:emzo написа:Малко твърда возия, окачването е евтино ако не бъркам модела, отделен шарнирен болт има, т.е. няма нищо общо с това на Пасат/А4Пластмасов интериор.Мотора е корав, не е помпа дюза.Alfa 156 SW 1,9 JTD'03
Fiat Punto 1,2'98
Коментар
-
еееееей, вий ши съ избийти тука заради ина Шкода... за двигателя разбрах, че е като на пасат 4... окачването - ефтино... тази дето ми я предлагат е като за мен. ляти 15-ки, комби, сив металик, много запазена, ама шкода... като гледам 1/3 от таксиджиите в Бургас са с такива / евентуално с 90 коньовия двигател/.ама вътре... някви седалки дялани с теслата... таблото също. тапицерията като дамаска от турски сериал...пари... искат ми 5500....Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
октавия е с окачване на голф 4 /и сеат толедо/. евтино, не е като на пасата и а4 с 12 носача. Вътре е ужасссссссссс, бахти кофти дизайна, особенно преди фейса... Четох, че отзад била тесничка, за сметка на багажника. СуперБ е с окачване на пасат....Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
ти кола да ти вози задника ли ще си купуваш или кораб за презокеански пътувания?! Какво им е на седалките? А па таблото си е супер,ти какво искаш,от шарении да не виждаш показанията на уредите...нали това е идеята на едно табло -просто,изчистено,практично,нагледно! А тапицерията...винаги може да си сложиш хубави калъфки за немного пари. Имам чувството ,че типично като жена не търсиш практична,евтина и здрава кола,а "фиешън" пародия с папагалски цвят и визия -"вижте ме кой съм аз"! Ако е така,то шкода НЕ Е твоята кола! А таксиджиите навсякъде карат шкоди,защото нови са по-евтини от всички други,освен може би от дачиите...Нали това му трябва на бакшиша-практична кола да му служи вярно,не S класа ,като му я чукнат да се вайка.ex.Мареа ТД100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар