Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с дисплея

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с дисплея

Колеги,някой спец по тази част да помага Монитора ми угасна от само себе си.В смисъл че докато работех на компа изведнъж екрана стана черен.Реално монитора работи,но не се вижда нищо.Сложих друг монитор и няма проблем.Аз обаче искам да си ползвам моят,та затова дайте някое съвет от какво може да е проблема.
    Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!

Фиат Браво:1,6V 103hp 1996

Re: Проблем с дисплея

cveteca написа:
    Колеги,някой спец по тази част да помага Монитора ми угасна от само себе си.В смисъл че докато работех на компа изведнъж екрана стана черен.Реално монитора работи,но не се вижда нищо.Сложих друг монитор и няма проблем.Аз обаче искам да си ползвам моят,та затова дайте някое съвет от какво може да е проблема.
    Ако е LCD и се вижда изображението, но трудно - изгоряла лампа или инвертор. Ако НИЩО не се вижда - причините могат да са много, включително и прецакано захранване. Специално по тоя въпрос е трудно да се мята боб...
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
      Ако е LCD и се вижда изображението, но трудно - изгоряла лампа или инвертор. Ако НИЩО не се вижда - причините могат да са много, включително и прецакано захранване. Специално по тоя въпрос е трудно да се мята боб...
      Ами абсолютно нищо не се вижда,така че да минем към мятането на боба.Отворен съм за съвети? М/у другото забелязах че като изключа монитора от бутона му за Power Off и след това го включа пак,картината се появява за около 4-5 секунди,след което пак изчезва...

Коментар

Освети го с нещо и виж дали отново пак нищо няма да се вижда. Опитай от различни ъгли да гледаш и да осветяваш, но каквато и да е причината си трябва сервиз.От началото докато зарежда машината отново ли не работи.

Коментар

chaveto написа:
          Освети го с нещо и виж дали отново пак нищо няма да се вижда. Опитай от различни ъгли да гледаш и да осветяваш, но каквато и да е причината си трябва сервиз.От началото докато зарежда машината отново ли не работи.
          Нищо не се вижда дори да го осветявам.Просто монитора сякаш е изгаснал,въпреки че не е.Иначе при рестарт на компа монитора се включва и си работи нормално докато стигне до екрана където си пиша паролата да се логна в Уиндоус.Тогава угасва.

Коментар

Закачи го на друг компир и виж дали ще проработи.Така ще разбереш дали проблемът е в телевизора или в компира.Ако е в компира търси проблема в графична карта или операционната система.Не е за изключване, като вероятност за проблема и свързващото звено- кабела.
            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Мониторът определено си работи, щом работи до логването в Прозореца.Пробвай на друг компютър, ако нямаш възможност - пробвай да стартираш Джама в safe mode.Мирише ми на неподдържана резолюция (ако си си играл с настройките) или проблем с видео-картата.

Коментар

Ами не вярвам да е от компа,понеже както споменах сложих друг монитор и на него си работи без проблем.А настройките въобще не съм ги пипал.Фала стана докато свалях нещо на една флашка.Довечера ще пробвам монитора на друг компютър,макар че както спомена Immortal той също си работи(поне до часта кадето зарежда Уиндоус).

Коментар

cveteca написа:
                  Ами не вярвам да е от компа,понеже както споменах сложих друг монитор и на него си работи без проблем.А настройките въобще не съм ги пипал.Фала стана докато свалях нещо на една флашка.Довечера ще пробвам монитора на друг компютър,макар че както спомена Immortal той също си работи(поне до часта кадето зарежда Уиндоус).
                  Имах същия проблем,докато стигне до паралота да въведа всичко ок но после няма никой в къщи.Започнах да го включвам и изключвам и след 15-20 мин захапе и си работи докато не го спра или си стои без да съм на него.Оправиха проблема срещу 46 лв във сервиза,онзи ден си го взех но майстора го нямаше там да го питам какво му е имало.Монитора е Сони ЛСД 19

Коментар

nai7 написа:
                    cveteca написа:
                    Имах същия проблем,докато стигне до паралота да въведа всичко ок но после няма никой в къщи.Започнах да го включвам и изключвам и след 15-20 мин захапе и си работи докато не го спра или си стои без да съм на него.Оправиха проблема срещу 46 лв във сервиза,онзи ден си го взех но майстора го нямаше там да го питам какво му е имало.Монитора е Сони ЛСД 19
                    Аз точно от това се пристеснавям.Струва ми се че проблема не е много сериозен,защото монитора нито е изгорял нито е неработещ.Явно нещо сработването с компа му куца и никак не ми се иска да давам 50 лв на някой ако се окаже нещо дребно.Разбира се може и да бъркам и затова и съм пуснал темата,за да пробвам други методи преди да стигна до сервиз... :D

Коментар

монитор

наскоро разглобявях LG отпред е матрицата а отдзат е подсветката може захранването на подсветката за прави пробелим къв модел е
                      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: монитор

kluchar написа:
                        наскоро разглобявях LG отпред е матрицата а отдзат е подсветката може захранването на подсветката за прави пробелим къв модел е
                        Монитора е Асус,не ЛГ.Обаче мисля че ако подсветака прави проблем,то трябвало поне нещо да се вижда,ако го погледнае на силна светлина.Просто монитора ще стой прекалено тъмен,но ще има някакъв образ.А в моят случай монитора сякаш тотално угасва,въпреки че му светят вички бутони и индикации.Даже ако рпез това време го изключа и включа от неговият си бутон,му се появява логото АСУС и тъкмо като трябва да се появи уиндоуса пак става черен.

Коментар

От тази сутрин и аз съм без монитор почети като твоя проблем но при мен изобщо не може да стартира само прицъква.Чудя се дали изобщо да го нося на сервиз там ще ми вземат 50/60 кинта а гледам на сайта на техномаркет самсунг същият като моя 99лева.
                          FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

cveteca написа:
                            Отвори го, ако можеш и имаш малко представа и си смени подутите кондензатори. Всъщност, за да не го разглобяваш скоро пак, ги смени всичките. Само електролитните и с капацитет от 100мф нагоре. Другите не ги барай освен ако не са подути. Подути са отгоре и няма как да не ги различиш от здравите. Ако има и разлят електролит под тях на платката, почисти със спирт.Пък ако не разбираш, иди в сервиз да ти ги сменят. Обикновено взимат по 5лв на бр + отварянето. Успех. П.П. Електролитите имат поляритет. Обикновено на дъното е обозначено къде + и - .
                            Fiat Marea TD100

Коментар

Преди да отваряш каквото и да било си махни драйвера за видеото и го инсталирай наново. Много пъти съм виждал ей така без нищо да се омаже драйвера и да не работи.

Коментар

Working...
                              X