Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ударих Стилото....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ударих Стилото....

Днеска най после за толкова много години и на мен излезе късмета да стана участник в ПТП.Със скорост от около 60км на завой срещу ми изкочи кола която задминаваше друг автомобил ,влезнах в банкета отстрани гумите десните се напълниха с кал и колата се завърте и застана напречни на пътя . В това време идваща насреща ми Жугула ме удари в задния стоп и гумата . По закон аз съм виновен защото удара стана в платното на насрещно движещата се кола и съответно ще си понеса последствията.Сега повече ме интересува гледайки снимките дали си заслужава да се поправя колата или да върви в автоморга. Тия които ми я вдигнаха и закараха в сервиз ми казват че за да я поправят ремонта щял да бъде до 2 500лв. Сега спокойно като разгледах снимките ми се струва че трябва да се смени само задния мости и изправят ламарините . Някой който е патил да си каже мнението .
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Я, колега, кво казваш? Хубавото Стило се остилило? И как казваш си успял да влезеш в твоя банкет и накрая да се озовеш от другата страна на пътя? И радвай се, че не е имало още коли, дето да те ударят... Съжаления за Стилото, важното е ти да си ЗДРАВ!П.П. Така като я гледам - бая работа е да се изправи тая смачкана задница, не е само мост..., моето мнение е - разпродажба на части, ако няма Каско.
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Може ли да сложиш снимки на колата и евентуален номер за връзка? Пиша тук, защото господа администраторите са ми забранили ЛС-та...

Коментар

На пръв поглед, 5-та врата, броня, стоп, заден мост, и изправяне на ламарините от дясно. Ако няма каско, виж втора употреба. Не е лошо да се погледне, и геометрията как е.Относно случилото се, Вие да сте живи и здрави, могло е и по-зле да бъде, така както го описваш. А този който е изпреварвал на завоя, не ли спря? Той трябва да отнесе всичко .
        00' Bravo 105 JTD

Коментар

Ами като стана тройно разминаване на завой и за да не ударя челно отбих вдясно колкото можах но там имаше кал и се завъртях напречно на пътя и идващата Жигула ме удари. Лошото е че тоя дето наизпреварваше насреща ми изчезна яко дим и наизпреварваната кола също не спря може би даже и да не е видял че съм се ударил после. И така нито номер нито каква марка бяха колите не можах да запомня. Каско нямам. Майната му на парите но дали да я правя или и аз не знам как да постъпя.

Коментар

Колега,съжаление за случилото се!Идентичен с моя случай само,че на Шипка.Разпродажбата на части отнема много време и нерви!Постарай се да я съживиш отново.Ако не я продавай цяла.Дано някой ти даде повечко пари.
            FIAT BRAVO 1.6
            FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
            LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Първо сори за случката. Важното е, че няма пострадали. Не знам обаче как по закон си се изкарал виновен, но щом си признаваш После: не им вярвай какво ти казват, по-добре поискай мнението на други майстори, най-добре ако са ти познати. А от личен опит - продавай и вземай друга.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

2500лв. са много пари и не мисля че си заслужава да се дават. Така като гледам от снимките до колкото може да се види задната врата може да се изправи дано не се счупи стъклото само докато се изпъне защото съм бил свидетел на такова счупване. Калника също без проблем става. Трябва само да се огледа отдолу ако няма някакви кривини по купето сменяш целия заден мост и стопа и си готов. Мисля че имаше няколко стилота да се продават на части във форума и ще намериш заден мост без проблем, само да няма усукване на шасито. Значи ако шасито не е криво ти трябва заден мост, броня и стоп, останалото се прави. Аааааааа и една джанта за малко да забравя. Успех дано няма сериозни поражения отдолу.

Коментар

От тоя план не се вижда какво е състоянието от лявата страна, ако там няма работа нещата не са много зле - задна врата, десен калник, десен стоп, броня, заден мост. Много е важно какво е състоянието на местата на захващане на задния мост, предполагам, че не е много зле.
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Джанти имам още 4 броя със зимни гуми на тях. На първо гледане мислим тия дето я оглеждахме че няма посукване на купето защото и вратите се затварят нормално . Единия майстор дето я гледа каза че може да сложи направо друга задница за ламарините става на въпрос и заден мост но пак ще стъпи на 2 000лв . Лявата страна не е много зле има леко огъване което майстор човек може с изпъване да го оправи. Утре ще ходя при няколко тенекеджии да си кажат мнението .

Коментар

Разгледай си сам колата. Започни с отварянето на вратите, не трябва да има проблеми ако всичко е наред. След това виж за кривини по тавана, разглобяваш багажника и гледаш за подвити ламарини на кофти места. За смяна на панела и вратата + боя на трите детайла не е редно да ти вземат повече от 1000лв. В София има на места боядисване на детайл по 100лв 3 х 100 = 300 и още толкова да ти вземат за смяна на панела + някакво изправяне си на 600 добавяш и парите за капак, броня, стоп и панел и не трябва да надхвърлиш 1000лв. Друг е въпроса, че има хора които не си пият хапчетата и за капака може да ти искат 300лв.

Коментар

Имаш късмет че удара не е някъде отпред и предницата ти е здрава. Не се впрягай много, освен това имаш работещ двигател. Отзад са само едни ламарини (е не съвсем ама почти ). Виж дали можеш да си намериш всички контролни размери по купето и търси тенекеджии които могат да ти оправят колата. И естествено не за космически цени. Ако я продадеш и си купиш друга такава + обслужване + евентуално някакви ремонти мислиш ли че ще ти излезе по-евтино.Ако пък държиш да я продаваш махай ламарините и я продавай като бъги. Някой фен на off-road може да се заинтересува.А пък за удара - надявам се че е имало следи от кал след като си се върнал от банкета на асфалта. Полицаят сляп ли е бил като е писал. То затова човек трябва да си има една камера при огледалото за задно виждане, ако стане такава случка камерата ако не номера поне да хване цвета и марката на колата.
                        Bravo 1.6 / 16

Коментар

Радвам се че си жив и здрав.Учудвам се че си признал вина. Катастрофата е предизвикана от неправилно изпреварващия, който е избягал от произшествието. Да си го издирва полицията, затова са наслагали камери. Относно колата - както и да я оправиш няма да е същата кола, нали знаеш?

Коментар

Сори да случката и съболезнования за стилото. Затова си правя каска и си купивам коли с ESP програма.И бавно да караме пак стават сакътлъци... тъй че жегвай повече вече Стилото ще се оправи с много пари и нерви. Но после няма да ти харесва. Разпродавай го на части и си прави каско!

Коментар

Стилото ще се оправи с много пари и нерви. Но после няма да ти харесва. Разпродавай го на части и си прави каско!
                              Колега виждал съм автомобили които ги донасят в насипно състояние и когато ги докарват някои хора се чудят дали са за там или е трябвало да отидат за желязо. След ремонта не можеш да познаеш, че колата е имала какъвто и да бил удар.Удара от снимките не се вижда да е толкова сериозен, частите ще са по скъпи от самият ремонт. Важното е и колегата да попадне на читав майстор.Тази Фиеста я удари прицеп от зад от дясно, точно като Стилото на колегата. Отпред от ляво я удари пък един друг, но не помня с какво беше.Понеже още не съм я сглобил и имам само снимки от подготовката и боята, затова качвам тази.Та как мислиш, дали не си я харесвам

Коментар

Working...
                              X