Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгубени/откраднати лични документи

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Изгубени/откраднати лични документи

Колеги здравейте,както се вижда в заглавието на темата незнайно как ми изчезнаха документите от джоба петък вечер в Плевен..Какъв е реда,какво да правя сега?Да подавам ли някаква жалба или да чакам и да се надявам да са попаднали в някой добър човечец и той да ми ги изпрати или полицията да ме потърси че са намерени документите ми?Моля за някакъв съвет.В калъфчето с документите ми бяха:лична карта,книжка,малък талон на колата,картончето от прегледа на колата,картончето на гражданската,картончето с точките,кредитна карта..
    1.6 16v Abarth

Eто какво ме посъветва един колега: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=49639 Тогава ми ги намериха, но това не попречи след 2 седмица да ги изгубя пак...Този път не ми ги върнаха и направих точно това, което колега беше написал.
    Браво 1.6 16v 1996
    Рено Лагуна 2 1.9 dCI.

Коментар

Минал съм по този път, когато на пазара във Велико Търново си изръсих документите без да усетя. Полицаи ме посъветваха да изчакам преди да пиша обяснения. След 5-6 часа ми звънна човек, който ми е намерил документите и всичко приключи с щастлив край Винаги при документите, в пътните чанти, при фотоапарата и панела на плеъра си държа мои визитки. Сред лошите хора се намират и много свестни! При теб, колега е минало доста време, подай жалба за откраднати документи и вади нови... В никакъв случай не пиши, че си ги загубил, а именно че са откраднати! В първият случай ще ти наложат глоба.
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Така от личен опит и в двата случея ще има глоба и за 1-во наказание е 30лв отиваш в паспортна служба на гише изгубени док.и подаваш една декл.и описваш че си изгубил или са та обрали в рейса без да разбереш има вероятност някой съвестен гражданин да ги е намерил и предал в паспортното и ако са там знай те че няма да те търсят а ти тях.Срока в които трябва да подадеш жалбата май-МАЙ-беше 15дни.И както казва закона -Който не познава закона ,не го оправдава пред него е това е
        Фиат завинаги!!!!
        Фиат Типо-1.4 75кс.
        Фиат Палио-1,7 ТД 70кс. 6000к и аз прогледнах
        фиат Крома 1.9 Multijet 16V-мечта

Коментар

Значи до колкото разбирам да отида първо в паспортна служба-не в КАТ?и аз все се надявах някой да ми каже че ги е намерил за това и изчаках ден-два,но вече няма шанс според мен.Благодаря много за съветите
          1.6 16v Abarth

Коментар

Ох, колега лошо. На мен ми откраднаха документите (лична карта, книжка , талон, дебитна карта) и вече един месец немога да се оправя Подадох оплакване и ме мотаха няколко дни в РПУ-то.След това се редих като луд на опашките (незнам в Плевен как е , но тук в София има доста хора чакащи за документи). Отделно исках да си пусна най-бързата поръчка за ЛК, защото ми трябва книжката понеже работя с нея. Съобщиха ми , че заради недостиг на бланки услугата в момента е една ! Взех си личната карта и сега 2-ри ден немога да се доредя до КАТ. Вчера бяха свършили номерата, днес пък имаше адски много хора и пак нищо не стана. Отчаях се! Защо КАТ - София работи с удължено работно време до 21:00 часа след като и в 11 сутрина вече няма номера а в 9:00 опашката стига извън сградата на КАТ ? Дано при теб е по-бързо.
            There is a spirit hungry for life.Thirsting for thrill pure exhiliration.It's the spirit of Life.The spirit of joy,the spirit of ecstasy.It's the spirit of ITALY and it lives in the heart of every UNO TURBO!!!

Коментар

Колега при мен лошото е че съм от Ловеч,а съм ги изгубил в Плевен.Както и да е,днес съм най-големия късметлия,човекът който ги е намерил ме уведоми по пощата и ми беше оставил тел. да му звънна.Чухме се и следмалко отивам до Плевен да си взема документитебях загубил надежда и днес щях да ходя до паспортното,но нещата се наредиха както трябва ! пожелавам ти по-бързо да се оправиш с твоите документи,главоболията са много ...
              1.6 16v Abarth

Коментар

Working...
              X