Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бърз въпрос за веб-сървър :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бърз въпрос за веб-сървър :)

Колеги, моля знаещите да дадат леко мнение. Отдавна имам дилема: кое е по-добро за домашен веб-сървър като параметри, без да се взима предвид харча на ток и шума. Машините са съответно стар Dell сървър 2х733МХз П3, с 640МБ РАМ и скъзи дискове и домашно ПЦ 1,2ГХз АМД Селерон с 384МБ РАМ и 2 АТА диска. ОС-а ми е с мултипроцерор съпорт и реално съм засичал как се държат и са ми идентични, но нямам представа кой-как ще се държи при работа. Сървъра няма да е с особено натоварване, поне засега така излиза.

В твоя случай все тая кое ще използваш, но заложи на "по-стандартната" конфигурация с идеята за евентуално по-лесно отстраняване на бъдещи хардуерни проблеми, защото и двете системи отдавна са си изпели песента.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

аз залагам на първото,не за друго,ами повече ще изкара предполагам,инъче като функционалност са близки . И според ззависи за какво ще се ползва,от време на време си прави по един бекъп на информацията,че срине ли се,по-лесно да прехвърлиш нещата на друга машина!
      ex.Мареа ТД100

Коментар

Тези скъзи дискове сигурно са на края на ресурса си, особено ако са били бързи някога ...Поне сложи чисто нов диск за да нямаш загуба на информация ...

Коментар

Бубачко, знаеш моето мнение - 2 броя процесори винаги са по-добре от един Да не споменавам дисковете. SCSI е в пъти по-добре от към конфигуриране примерно. Предвид, че пишеш "домашен" и аз знам какво имаш предвид - по-доброто е двупроцесорното P3 - все пак това е и по-бързо и с по-голям кеш на самите процесори. Правилно настроен WEB сървър в момента с 16 уебсайта и средно натоварване от 3000 уникални/час - ми прави максимум 7% натоварване - в събота и неделя.
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Сори за офтопика, ама кой от вас се интересуваше преди време от бекъп софтуерр за виртуалки? Малко късно се включвам ама...

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Явно никой от тук пишещите не търси Ако все пак се заинтересува нека ми пусне едно ЛС.

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Двупроцесорният DELL е много по-добър вариант.

Коментар

Working...
                X