Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Типото си отиде. Съвет за Стило или Алфа. :(

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Типото си отиде. Съвет за Стило или Алфа. :(

Е колеги за голямо мое и на цялото семейство съжаление доброто старо ТИПО си отиде. Със перфектен мотор нова скоростна кутия и съединител типото сам самичко си тръгна. Както си стоеше на улицата на селото изведнъж сам само се изключи от скорост и потегли по баира и се нацепи най-необезпокоявано в друга кола челно и то с поне 40км/ч(измина поне 150м по доста стръмен наклон). Щетите за двете коли са радоатори маски калници фарове... в общи линии и двете с ремонти за по около 600-700лв. По тази причина ще го продадем на части и скоро ще пусна нова тема със снимки и цени. Положителното от цялата работа е, че ще си купя нова кола а бравата ще я оставя на баща ми ,че и той като мен без возило не издържа. Въпроса ми към вас е понеже се колебая между Стило 1.9ЖТД и 1.9ЖТДм 2 врати и алфа 156 2.4ЖТД. Какви са вашите коментари за колите? Аз съм най-запален да взема 140 коньовото стило, но още съм на кантар дали да не е 115, а и 140 се намира доста трудно. Алфата ме блазни откъм лукс и приятна возия поне така си я представям, но пък ми е доста голяма и тези 136 коня незнам дали няма да и идват доста малко при нужда.
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Stilo не ти трябва .| .| .|▼
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Кофти случка, съжалявам!А за колите - качвай се да караш и сам ще разбереш коя е за теб! И не забравяй да се похвалиш!

Коментар

Взимай 156 2.4ЖТД-150 коня

Коментар

janyboy написа:
          И аз бих те посъветвал това (въпреки, че моята сега не я карам, защото нямам пари да си оправя съединителя - имам предвид, че трябва да помислиш и за евентуални ремонти след това) Мисля, че и 136к.с. няма да са и малко.Все пак не е много по голяма и тежка от Брава-та, а и от Стило-то.И аз се колебаех между Стило и АР 156 (само, че Спортвагон), но искам да ти кажа, че разликата е доста голяма между двете коли и ти сам трябва да прецениш кое повече ти подхожда на теб.Например на мен ми трябваше кола с 4(5) врати, а стилото ми харесва единствено с 2(3) врати.Исках , ако се наложи да кача повече багаж да има къде, и тук двувратото Стило също не беше вариант.Като цени са еднакви инъче.Сега остава да прецениш какво ти трябва на теб.Да поогледаш няколко коли.Да покараш няколко от тях и да си я харесаш Успех в търсенето Ако имаш конкретни въпроси относно Алфата - питай А и колега, до колкото помня често се навърташ около Студентски град.Ела тази вечер на срещата и питай каквото те интересува.Идва и едно двуврато Стило.Бензиново е, но пак може да ти е полезен колегата с нещо

Fiat Brava SX 1.4 12V 1997

Коментар

mitenceto89 написа:
            janyboy написа:
            И аз бих те посъветвал това (въпреки, че моята сега не я карам, защото нямам пари да си оправя съединителя - имам предвид, че трябва да помислиш и за евентуални ремонти след това) Мисля, че и 136к.с. няма да са и малко.Все пак не е много по голяма и тежка от Брава-та, а и от Стило-то.И аз се колебаех между Стило и АР 156 (само, че Спортвагон), но искам да ти кажа, че разликата е доста голяма между двете коли и ти сам трябва да прецениш кое повече ти подхожда на теб.Например на мен ми трябваше кола с 4(5) врати, а стилото ми харесва единствено с 2(3) врати.Исках , ако се наложи да кача повече багаж да има къде, и тук двувратото Стило също не беше вариант.Като цени са еднакви инъче.Сега остава да прецениш какво ти трябва на теб.Да поогледаш няколко коли.Да покараш няколко от тях и да си я харесаш Успех в търсенето Ако имаш конкретни въпроси относно Алфата - питай А и колега, до колкото помня често се навърташ около Студентски град.Ела тази вечер на срещата и питай каквото те интересува.Идва и едно двуврато Стило.Бензиново е, но пак може да ти е полезен колегата с нещо
            Ако намеря 150 коньова алфа 90% съм я отнесъл. Въпроса е, че не съм срещал. За мен броя на вратите не е никак определящ сам съм и който иска да се вози да му мисли. Лично на мен стилото ми харесва като визия много повече. За срещата за съжаление не мога да дойда понеже работата ми не го позволява често съм в командировки и нямам време. Довечера ще ходя към София, но незнам кога ще пристигна и дали ще имам време. А съпоставено цените за части на алфата и стилото имаш ли някакви наблюдения?Имам и едно допълнително питане...Алфата има ли опция да показва моментен разход и т.н.?

Коментар

Защо не се огледаш за Алфа 147? Мисля си, че лично за теб е по-добър вариант от 156. Има ги със същите мотори, 3 или 5 врати. http://www.cars.bg/u207085 - първата обява на която попаднах.

Коментар

За 3-те врати не си прав. Не трябва да му мисли само който ще се вози, а също и този, който ще става да му прави място да влезе в колата (т.е. ТИ).За това повече за кола с 3 врати не искам да чуя

Коментар

=Rudi= написа:
                  Защо не се огледаш за Алфа 147? Мисля си, че лично за теб е по-добър вариант от 156. Има ги със същите мотори, 3 или 5 врати. http://www.cars.bg/u207085 - първата обява на която попаднах.
                  Не ми допадат нито като визия нито като нищо...незнам това е една от малкото алфи които са ми грозни. А за това кой ще става и сяда....от шофьорската страна влиза и сяда само един който друг иска да влиза да влиза от дясно.

Коментар

колега,той коня отишъл в ряката,но все пак един съвет- Научи се дърпаш пустата ръчна спирачка,предотвратява подобни бели...знам сега колко коментара ще предизвикам,ммоля да не превръщаме темата на човека в тоалетна,само го съветвам!Инъче за стило чета много оплаквания тук из форума-ако си решил избора да е измежду тези коли-вземай алфата!
                    ex.Мареа ТД100

Коментар

То като ще е Алфа, по-добре 166. Същите пари са, а е повече кола.
                      Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

paralesa написа:
                        колега,той коня отишъл в ряката,но все пак един съвет- Научи се дърпаш пустата ръчна спирачка,предотвратява подобни бели...знам сега колко коментара ще предизвикам,ммоля да не превръщаме темата на човека в тоалетна,само го съветвам!Инъче за стило чета много оплаквания тук из форума-ако си решил избора да е измежду тези коли-вземай алфата!
                        Аз на моята кола си я дърпам винаги ама баща ми...спрял я уж на равно (в интерес на истината винаги спира на едно и също място и никога не е дърпал там ръчна защото е равно) ама все пак е тръгнала незнайно как... 166 вътре много ми допада...ама ако реша да сложа CD и приказка...а тея касетофончета дето са масово хич не ме кефят...а за отвън ми прилича на голямо разногледо грозно чудовище което определено неискам да ме вози...

Коментар

kiselo написа:
                          а за отвън ми прилича на голямо разногледо грозно чудовище което определено неискам да ме вози...
                          Имам същото мнение, задницата става, не е чак толкова зле, но отпред прилича точно на един разноглед квазимодо
                          Ползвайте мигачи!
                          Sometimes I feel like screaming

Коментар

Еми мисля, че при Алфата цените за части са си по-високи.А има и повече неща за смяна, по окачване например.При моделите след вътрешния фейслифт, при 156 има моментен разход, както и среден и разни др.А за вратите - и аз съм сам, но замалко се наложи да карам колата на леля ми (двуврата) и се отказах от кола с две врати Както казах - всеки си преценя сам за себе си

Fiat Brava SX 1.4 12V 1997

Коментар

Този, който е измислил колите с две врати, трябва да бъде изгорен публично на клада - такава кола е пълно недоразумение, освен ако не е някоя състезателна, но тогава тя реално няма друго приложение. Стилото е срам за италианското автомобилостроене - няма по-грозна кола от нея, а Алфа 156 много бързо става демоде. Единствено, което аз бих си купил на този етап от италианките, е Ланча Либра - това е колата, която има по-различна визия и е нещо индивидуално. Е, и Алфа 159, ама там се иска дебела пачка.
                              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Working...
                              X