Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Типото си отиде. Съвет за Стило или Алфа. :(

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не разбрахме само размера на бюджета, отделен за нова кола, иначе предложения бол. Относно Алфите - аз карам 156 1,9 SW 115 к.с. вътрешен фейслифт, 2003 набор (продава се ) и който твърди, че тази кола не върви (без ремап съм) просто не се е качвал в такава. Ясно е, че 2,4 150 к.с. върви повече, но просто по-малкият мотор си е напълно достатъчен, пък и е по-икономичен, особено на дълъг път (моят разход смесено - магистрала/първокласен път е 4,58/100 нафта). Вчера ходих до панаира в Пловдив и обратно (290 км при скорост от 150-160 на магистралата) със 17 литра нафта . Защо трябва да избягваш 2,4 136 к.с. и 1,9 105 к.с. ли? Заради турбините, които не са с променлива геометрия като наследниците си и не подлежат на рециклиране с ремонтен комплект, ами директно се сменят на солена цена. Още нещо, колите след вътрешният фейс (от октомври 2002) имат стабилизираща програма VDC и нямат проблеми с недозавиване при висока скорост и прочее болежки на по-ранните модели. Аз си купих комби защото е по-готино на външен вид от седана, събира повече багаж (да не почваме спора за литрите - комбито се пълни до тавана ) , по-високо е, и има по-здрави задни амортисьори, които допринасят допълнително за превъзходната стабилност в завои при висока скорост. Успех!
    Alfa 156 SW 1,9 JTD'03
    Fiat Punto 1,2'98

Коментар

emzo написа:
      260лв. ми е данъка115к.с. 2003г.
      Ми на мен за същото Стило тук в Ловеч ми вземаха 130лв дасък ???? Киро написа че съм бил гледал като съм го купувал . Не толкова гледал а просто имам доверие на автокъщата . От тая автокъща си купих Пунтото 2004 г и миналата година по това време Стилото . Просто хората си имат сервиз в автокъщата и всяка кола дошла от Италия я преглеждат сменят каквото има и тогава я излагат в автосалона . Пък дават и 6 месеца гаранция което е също от значение. Да Стилото ми е чудесно а и новата ми придобивка КИАта Sportage също представлява интерес и се представи отлично за изминалите вече 2 000км. И като че ли за хора на моята възраст са най подходящи. :D Колкото до това дали всеки един кусур се отстранява навреме ,то аз си ги отстранявам защото и мен ме дразнят тия неща .
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

В СтЗ е толкоз данъка, доколкото знам в Бургас е още по-висок.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

RPWWD написа:
          Не разбрахме само размера на бюджета, отделен за нова кола, иначе предложения бол. Относно Алфите - аз карам 156 1,9 SW 115 к.с. вътрешен фейслифт, 2003 набор (продава се ) и който твърди, че тази кола не върви (без ремап съм) просто не се е качвал в такава. Ясно е, че 2,4 150 к.с. върви повече, но просто по-малкият мотор си е напълно достатъчен, пък и е по-икономичен, особено на дълъг път (моят разход смесено - магистрала/първокласен път е 4,58/100 нафта). Вчера ходих до панаира в Пловдив и обратно (290 км при скорост от 150-160 на магистралата) със 17 литра нафта . Защо трябва да избягваш 2,4 136 к.с. и 1,9 105 к.с. ли? Заради турбините, които не са с променлива геометрия като наследниците си и не подлежат на рециклиране с ремонтен комплект, ами директно се сменят на солена цена. Още нещо, колите след вътрешният фейс (от октомври 2002) имат стабилизираща програма VDC и нямат проблеми с недозавиване при висока скорост и прочее болежки на по-ранните модели. Аз си купих комби защото е по-готино на външен вид от седана, събира повече багаж (да не почваме спора за литрите - комбито се пълни до тавана ) , по-високо е, и има по-здрави задни амортисьори, които допринасят допълнително за превъзходната стабилност в завои при висока скорост. Успех!
          Размера на бюджета е разтегливо понятие...днес харесах много една 147-ца 1.9ЖТДм 150кс със кожен салон и всички екстри (ВСИЧКИ) и обмислям дали да не взема нея...темата беше за + и - на 156 и стило...а не за размера на бюджета ми...
          Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
          BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
          BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

В Бургас за 115 коня е 224 лв.
            "Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
            Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont

Коментар

115 коня си е 275нм по книжка ,а 150-те 305(то и на 3те модификаций са си по толкоз) В софия за красна поляна за 150 са 216лв.
              Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
              Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
              Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

kiselo написа:
                Размера на бюджета е разтегливо понятие......темата беше за + и - на 156 и стило...а не за размера на бюджета ми...
                То, реално, плюсовете и минусите на една кола зависят до голяма степен точно от бюджета.Харесваш си дадена кола, ама тя струва двойно пече от друга - колкото и плюсове да има, цената и е два пъти по-висока и това е от основно значение, за това те питат за бюджет колегите ’147’ с МултиДжет е сериозна машина - над 300 Нм си вървят доста, а разхода е нищожен за мощността, пък и по-новата на мен ми изглежда по-красива, тааааа, ако струва под 15’000лв. можеш спокойно да се мяташ у киреча :D

Коментар

Kuku написа:
                  kiselo написа:
                  Размера на бюджета е разтегливо понятие......темата беше за + и - на 156 и стило...а не за размера на бюджета ми...
                  То, реално, плюсовете и минусите на една кола зависят до голяма степен точно от бюджета.Харесваш си дадена кола, ама тя струва двойно пече от друга - колкото и плюсове да има, цената и е два пъти по-висока и това е от основно значение, за това те питат за бюджет колегите ’147’ с МултиДжет е сериозна машина - над 300 Нм си вървят доста, а разхода е нищожен за мощността, пък и по-новата на мен ми изглежда по-красива, тааааа, ако струва под 15’000лв. можеш спокойно да се мяташ у киреча :D
                  7800лв е цената ама има теч по тавана от задните прозорци и е с 2 врати...музика БОСЕ...уникална

Коментар

Тоя енджин има ли филтър за твърди частици ?Има ли кодировка на всяка дюза ?Има ли ламбда сонди ?
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

kiselo написа:
                      7800лв е цената ама има теч по тавана от задните прозорци и е с 2 врати...музика БОСЕ...уникална
                      Чакай, чакай, чакай - предлагат ти ’147 JTDm’ за 7800лв.?! Коя година е тази кола? Този двигател с тази мощност (JTDm - 16v - 150к.с.) се монтира на фейслифтовия модел, който за по-малко от 12’000-13’000лв. не съм виждал да се продава

Коментар

Kuku, нещо такова ли имаш предвид: http://www.cars.bg/u209440Красавица!

Коментар

Kuku написа:
                          kiselo написа:
                          Чакай, чакай, чакай - предлагат ти ’147 JTDm’ за 7800лв.?! Коя година е тази кола? Този двигател с тази мощност (JTDm - 16v - 150к.с.) се монтира на фейслифтовия модел, който за по-малко от 12’000-13’000лв. не съм виждал да се продава
                          Има преди фейслифта с 1.9 16V JTD 140hp . Вероятно за такава става на въпрос . Ама тоя теч по тавана ме притеснява поне мен да не е имало разни интервенции по ламарините ...
                          Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

emzo написа:
                            Мислил ли си да сменяш страната? Моя е 178лв за 1 година по-дърта!
                            Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                            Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

GTipo написа:
                              emzo написа:
                              Мислил ли си да сменяш страната? Моя е 178лв за 1 година по-дърта!
                              Да видим догодина
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Kuku написа:
                                kiselo написа:
                                моя грешка 140кс е...преди фейса... сега изкочи и една с 5 врати. Чакам и едно стило 2004г. с климатроник и т.н. да докарат в София 140 кончета като то е с предимство. Живот и здраве до края на седмицата или началото на другата трябва да съм я взел. Иначе по-новите са по толкова като 12к - 13к са средно желателно е да е по височко за да няма после изненади (не че е някаква гаранция ама...)...иначе колата е 2004г.(алфата)А да по питам и още нещо, ако намеря 140 кс Стило има ли файда да го ремапвам?! Определено много ме е яд, че на бравата неможе да и се правят такива интервенции и си мислех за стилото. Не че нещо ама има един приятел с 320 и много ми се иска да му */№$№%(* сметката.... Въпроса ми е по-скоро дали няма да се натовари много мотора 1.9 предвид че стандартния е 115кс този е понадут до 140 дали няма да му дойде в повечко?

Коментар

Working...
                                X