Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Типото си отиде. Съвет за Стило или Алфа. :(

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И моето мнение за предното окачване е, че си е добре.....не може с нашите хубави пътища нищо да не се чупи. Не вярвам на приказки, че някой не са бутали нищо по няколко години, на каквито и коли да е Като пример, от юни миналата година до сега съм сменил горен носач само...зимата не съм я спирал и за ден(варненци знаят какъв ужас беше) и сега пътищата в града са далеч от хубави......Това да се счита, като още едно мнение за АлфатаНяко горе беше написал, че Алфите са болест....то някой се разболяваме повечко, щот и Типото ми е легнало много на сърцето
    Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
    Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
    Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
    BMW X3 3.0D Aut

Коментар

Колега аз лично ти препоръчвам един такъв звяр : http://www.automedia.bg/techdata/sti...nbsp-nbsp.4618
      Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
      Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

bachev написа:
        Колега аз лично ти препоръчвам един такъв звяр : http://www.automedia.bg/techdata/sti...nbsp-nbsp.4618
        да благодаря ама само ако ми осигуриш карта за шел за безплатно зареждане на В-пауъъър бенз
        Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
        BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
        BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

kiselo написа:
          bachev написа:
          да благодаря ама само ако ми осигуриш карта за шел за безплатно зареждане на В-пауъъър бенз
          Нареждам се на опашката
          BMW X3 3.0D Aut

Коментар

iee написа:
            ... Не вярвам на приказки, че някой не са бутали нищо по няколко години, на каквито и коли да е ...
            Има много хора, които само карат, без да поддържат. На мен например дори най-малкият нереден шум ми пречи,скърцане, стържене, хлопане и тракане например се отстраняват при първа възможност. Единствено една свещ ми свети от доста време, но тия дни ще я сменя, че ми писна да гледам 30 секунди мигащи реотани. Баща ми например за 8 години НЕ Е ПИПНАЛ нищо по ОПЕЛ-а ми, както му го дадох - така го и кара - плафона вече е на сол, шофьорската седалка е на дунапрен, не държи обороти, скърца, вие, но баща ми казва "Опела е железен, нищо не съм му сменял и върви"... Когато тоя OPEL го карах аз - всички пластмаски вътре се преглеждаха, всичко по двигател и ходова част, амортисьори, всичко..., а сега няма НИ ЕДИН ЗДРАВ амортисьор, но ... не се чупел.
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
              iee написа:
              ... Не вярвам на приказки, че някой не са бутали нищо по няколко години, на каквито и коли да е ...
              Има много хора, които само карат, без да поддържат. На мен например дори най-малкият нереден шум ми пречи,скърцане, стържене, хлопане и тракане например се отстраняват при първа възможност. Единствено една свещ ми свети от доста време, но тия дни ще я сменя, че ми писна да гледам 30 секунди мигащи реотани. Баща ми например за 8 години НЕ Е ПИПНАЛ нищо по ОПЕЛ-а ми, както му го дадох - така го и кара - плафона вече е на сол, шофьорската седалка е на дунапрен, не държи обороти, скърца, вие, но баща ми казва "Опела е железен, нищо не съм му сменял и върви"... Когато тоя OPEL го карах аз - всички пластмаски вътре се преглеждаха, всичко по двигател и ходова част, амортисьори, всичко..., а сега няма НИ ЕДИН ЗДРАВ амортисьор, но ... не се чупел.
              Точно това имах предвид
              BMW X3 3.0D Aut

Коментар

Чекай, чекай малко... Карането и поддържатено на автомобил са две ралзични неща!Аз също искам Бравока да е на 6+, но за съжаление приходите ми едвам покриват разходите. Затънал съм до гуша и не съм карал Бравото от 9 месеца!!! Същевременно не мога да кажа лоша дума за ФИАТ, точно за това - колата, каквато и да е тя, си иска поддръжката - който не може - кефи се на колата (и мотора) само в гаража.... Кавазакито тази година е минало само 30 километра пробег... А предходната има 6000 км...

Коментар

То хубу суче гуми, ама за 1,9 ме обърсаха 192лв данък в Хасково.За 2,4 е близо 300лв тука.Хубуу си ми беше с 80те умреликоня на Бравата - 75лв данък...Бре тия при вас кожицата ви съдират бре....В костинброд на пунтото 86 коня - 25лв данък....Един приятел има пежо 406 - 110к.с - 140лв му е данъка...
                  Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                  Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                  Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

nasty написа:
                    То хубу суче гуми, ама за 1,9 ме обърсаха 192лв данък в Хасково.За 2,4 е близо 300лв тука.Хубуу си ми беше с 80те умреликоня на Бравата - 75лв данък...Бре тия при вас кожицата ви съдират бре....В костинброд на пунтото 86 коня - 25лв данък....Един приятел има пежо 406 - 110к.с - 140лв му е данъка...
                    Ти на 86 коня колко искаш да е данъка? Ако е > 14 години - данъка пада кажи речи двойно, а понеже пък е под 74kW - си ползва и задължителните 50% за катализатор, какъвто може и да няма.Врътката с данъка за колите е, че ако имат катализатор, но са по-мощни от 74kW - катализатора не дава 50% отстъпка. Също ако колата е по-нова от 14 години
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

260лв. ми е данъка115к.с. 2003г.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

kiselo написа:
                        ПС. Преди малко гледах цени за части и определено алфата си иска доста парички...но пък ми е много съмнително това дето го разправят че много се чупели...
                        Има и истина , има и неистина тук Както ти казаха - зависи как е пазена Специално за окачването мога да говоря много , въпреки скромния опит с около десетина 156-ци покрай мен само . Проблема е , че частите , особено носачите, които се продават са под всякаква критика . Смени ли се един път оригиналното и се почва ... За пример с едно 2.4 - оригинален горен носач свален на 25к км след експлоатация по българските пътища , горен носач MOOG - 5к км , горен носач TRW (оказа се без щампа на Боге на тампоните , т.е. някакво менте) - 3к км :D За твое добро ако вземеш 156/147 забрави за носачи от магазина . В Стара Загора Ники Ферариста предлага полуиретанови тампони , във Варна имало човек който пълни шарнирите за 5 лв и си решаваш проблемите. Ако ще е 2.4 , то най-добре да е поне 140 кс версия . Турбината е Garrett GT2256V , доста разпространена и има защо . Особено след ремап става доста приятна кола Задължително диагностика , но сигурно си знаеш , че да не се окаже някой милионник :D Ако има още нещо питай , пък и в Алфа форума има цял раздел за тези коли Читава Либра е от най-добрите варианти , стига да ти допадне визията . Стилото нямам наблюдения , но ми стана интересно защо да е чак такъв кенеф
                        Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Либрата е лукс и те кара да си караш бавно и да си се кефиш - алфата и стилото са за по-млади.Бре просто казах ,че ги дерат много Бравата да не му е била по-нова от моето пунто - влизаме и 2мата в една група за годините и конските сили... и пак 75лв.За по-новите да...
                          Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                          Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                          Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Aз да имам 2.4 150 коня либра пък да видим дали няма да върви.И квоооо ? Автора омота ли се тотално вече
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

RoMeO_156_GTA написа:
                              Стилото нямам наблюдения , но ми стана интересно защо да е чак такъв кенеф
                              Колегата Коцев не се оплаква от неговото Стило - тъкмо напротив...Ама човека като е купувал е бил с отворени очи явно.
                              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Или просто не е перфекционист
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X