Здравейте колеги!Предстои ми закупуване на автомобил от автокъща в София, а аз съм от Варна.Автомобила е с транзитни номера, собственика ме уверява, че няма проблем в това и че колата има гражданска отговорност и каско.Транзитните номера със сигурност са изтекли. Съдя по това, че в обявата пише, че колата е с каско и гражданска до 06.2011г. Съответно от датата на влизане на автомобила в България са изминали повече от 3 месеци и надали от автокъщата са ходили да подновяват транзитните .Посъветвайте ме на кое да обърна внимание и в какъв ред да протекат нещата та в крайна сметка да регистрирам колата на мое име във Варна.Преместена от раздел "Консултации по общи въпроси"В раздела се обсъждат въпроси, свързани с технически проблеми. Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Покупка на автомобил с транзитни номера от друг град.
Collapse
X
-
Колега според мен наи лесно ще е отиваш гледаш пробваш харесваш качваш на камион (колесар)и стоварваш в двора на пътна полиция варна - така ще спестиш максимално бумащината а за цената зависи на каква цена договориш транспорта ако оспееш да намериш празен автовоз в тази посока може да ти излезе страшно изгодно. другия начин е презаверяване на(смяна)на транзитките нова или анекс на Г.О и каско и тогава може да пътуваш.
-
Най лесния начин е в КАТ София за нови транзитки и газ към Варна.Преди два месеца купувахме кола от Сф за един приятел с изтекли транзитки.Три пъти ни спираха и все си плащаше човека,но нямаше избор защото беше неделя и КАТ не работи.Задължително с гражданска,винетка и пожарогасител и т.н. За полицайте ще бъдеш поредния осигурен доход за деня.
Коментар
-
Преди месец и ние купихме кола от София.Продавачът ни направи по кафе, остави ни в караваната си да чакаме и за 1 час ТОЙ отиде до КАТ София, извади транзитни номера, направи застраховка в компанията, в която ние му казахме и се върна с всичко уредено. Номерата струваха около 40 лв мисля. Застраховката - в зависимост от това къде си я направиш...На транзитните номера има червена лента с месец и година на валидност на номерата. Ако не пише 10/10 или 11/10 - значи не са валидни, така че го накарайте да ви извади нови.Ако пък са валидни - свиркайте си и карайте към Варна.Предния път карахме от Дупница до Ямбол и после от Ямбол до Кърджали с изтекли немски транзитни номера. Пътувахме обаче само през нощта, и то през късната нощ (след 1 ч). Нямахме проблеми. Но не ти го препоръчвам, защото ако уцелите на полицай, който не взема рушвети (странно, но има и такива, особено ако случайно шефът им е там), наказанието е отнемане на книжката за 6 месеца!!!Не рискувайте!
Коментар
-
Humppa
И аз мислех да посъветвам за щофиране късно през ноща по нискоразрядни пътища... Макар че съвет, който те кара да пресичаш закона не е много добър...Задължително с друга, водеща кола!
Коментар
-
Не ти препоръчвам да караш с изтекли номера,защото колкото и непокист да си,пак ще си на тръни през целия път. Аз така докарах на брат ми колата,обаче за 120км голям страх брах...Само се молех едно-ако ме спре някой да е подкупен Но рискувах,защото беше късно и няшаме накъде... Наистина съвета на immortal е най-правилен,питай продавача дали може да ти извади нови транзитни номера,при тая стегнация на какви ли не неша са склонни,само да си запазят клиентаex.Мареа ТД100
Коментар
-
eh4ev07 написа:Колега според мен наи лесно ще е отиваш гледаш пробваш харесваш качваш на камион (колесар)и стоварваш в двора на пътна полиция варна - така ще спестиш максимално бумащината а за цената зависи на каква цена договориш транспорта ако оспееш да намериш празен автовоз в тази посока може да ти излезе страшно изгодно. другия начин е презаверяване на(смяна)на транзитките нова или анекс на Г.О и каско и тогава може да пътуваш.Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
миналата година ми искаха от Пловдив до Казанлък по 80ст на километър. отделно трябвзше да си платя и обратния курс. смятай колко ще ти излезе на тебе и при тези цени на горивата. най добре е с транзитни номера- хем по евтино, хем по спокойно.полицата за гражданската можеш да си направиш предварително като на номера на колата не пишеш нищо. написеваш го чак като си я регистрираш с бг номера.Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша
Коментар
-
колега всичко е въпрос на договорка ако автоджанбазина ти намери автовоз в посоката ще е изгодно или ако си наемеш колесар на ниска цена (аз съм наемал за 30-40 лв за 24часа ) както казах всичко е въпрос на договорки. и не рискуваш с преход на необслужена кола (не се знае колко е стояла в автокъщата)
Коментар
-
Tornado написа:Или транзитни редовни или с редовни номера и документи от същия автомобил марка и модел ,но е рисково пак.Не всичко което има две бузи ......... е лице.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар