Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Камери, Радари, КАТ и шофьорската ми книжка :P

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ако те е снимала патрулка с радар на 100% се вижда кой кара, знам го от опит. От камерите по София не знам дали се виждат водачите толкова ясно за да се определи кой е карал.

Коментар

Immortal написа:
      Съгласно закона, ще те накарат да подпишеш декларация кой е шофирал автомобила.Ако кажеш че си шофирал ти, или че не си спомняш кой е шофирал - акта се пише на теб.Най-масовият номер, който практикува и засега хваща дикиш е следния - декларираш, че е шофирал някой, който е в чужбина и който със сигурност няма да си идва следващата една година. Така пишат акта на него, а след една година е изтекла давността и за никого няма последствия.Аз лично не ти го препоръчвам това, защото може да се наложи на въпросната персона да си дойде в България инцидентно, след което следват много неприятни неща за него, а после и за тебе Най-добрият вариант е, ако имаш жена или родител, който има книжка, но не шофира (както майка ми например), да декларираш, че е карала тя, и така ще вземат нейната книжка вместо твоята. Иначе глобата пак ти ще си я платиш.А пък най-най-добрият вариант е, да си понесеш лично наказанието.Иначе ако не се явиш на призовката, ще ти напишат служебно акта на теб (ако си собственик на колата или на собственика, ако не си ти).
      И би ли ме светнал как съставят акта на човек, който не присъства в момента. От къде взимат данните. Аз мога да кажа, че е карал колегата от службата Иван Петканов Драганов ама не му знам ЕГН-то. 100% ще излезне някой да се казва така. И кво, ще му напишат акт на него ли ? Глупости на търкалета.

Коментар

Но в 99% от денонощието там точно посредата до мантинелата има патрулка с радар и камера. За чий чеп е там, ако не за пари? И кой болен мозък е сложил ограничение 40 на трилентов път
        Дидко на твое място бих спрял и ги попитал по каква причина има знак 40км. Много би ми бил интересен техния коментар.
        Фиат Панда 1.2 2006година
        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
          Но в 99% от денонощието там точно посредата до мантинелата има патрулка с радар и камера. За чий чеп е там, ако не за пари? И кой болен мозък е сложил ограничение 40 на трилентов път
          Дидко на твое място бих спрял и ги попитал по каква причина има знак 40км. Много би ми бил интересен техния коментар.
          наи вероятно техния коментар ще бъде нещо от сорта на "ами ние не определяме ограниченията само следим за спазването - те от общината съгласуват с ........"
          ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
          ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

И все пак нищо не пречи да се попита . Може пък да си има някаква причина за да има такова ограничение.Знае ли човек ?
            Фиат Панда 1.2 2006година
            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Kuku написа:
              Данчо, мен миналата седмица ме снимаха в посока към Кулата на двулентовия път при Благоевград с малко над 110км/ч при ограничение 60км/ч - ако някой ми обясни за чий дедов точно там има ограничение 60км/ч при положение, че можех да мина безпроблемно и с 200км/ч, а отдясно има само поляна и нищо друго (отляво е мантинелата) - лично ще му дам да ми счупи книжката пред всички посетители на форума!Най-отговорно заявявам, че с голям КЕФ ще излъжа и няма да си връча книжката в КАТ, за подобно малоумно ограничение, измислено от някой още по-малоумен чиновник, до нивото на който НЕ желая да се принизявам!
              Баси ти си бил пич бре, що така не съм очаквал такова мнение от тебе.......а ограничението от шейсе е да мое държавата да броика повече нарушители, да ги сочи с пръст като виновни, и така да отмива нуждата да направи и тя нещо преди да почне да обвинява драйверите за някаква несъществуваща война по пътищата......Аз се чудя как така толкова народ нелегално оснимаха с тия камери, зеха им книжките, а все още нито една не е отстреляна - масово виждам пътни знаци надупчени с куршуми, а тия камери - не.......а германците като им ги заболи, още на първата седмица гръмнали двайсетина......
              ////Punto//// написа:
              И би ли ме светнал как съставят акта на човек, който не присъства в момента. От къде взимат данните. Аз мога да кажа, че е карал колегата от службата Иван Петканов Драганов ама не му знам ЕГН-то. 100% ще излезне някой да се казва така. И кво, ще му напишат акт на него ли ? Глупости на търкалета.
              По принцип не би трябвало да е проблем, ако щом като дори не успеят да открият собственика на колата, пак да му лепнат акт, то какъв е тогава проблема да пишат акт на друг който също така не могат да намерят......а ако не могат и на двамата по принцип още по добре - звъни куката, вий ли сте Еди Койси - Не съм - Дасвиданя....
              Alfa 156 2.0 TS
              Alfa 156 20VTurbo
              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
              Locost TF1 3.0V6

Коментар

////Punto//// написа:
                Пишат го с кеф. Не си длъжен да знаеш ЕГН-то на човека, на който си даваш колата. Те да се оправят.Това за шофьора в чужбина го гледах в репортаж по телевизията. Казаха, че най-масово така се измъквали.А иначе акта може да се състави и в твое отсъствие, никакъв проблем.Дори с последните промени и акт няма да им трябва. Директно от снимката ще се издава наказателно постановление на собственика на автомобила.Честито!

Коментар

Аз искам да повдигна въпроса за следното нещо, като моля запознатите да отговорят.Правиш нарушение - имаш глоба за това.Правиш обир, примерно, заключват те в затвора.Демек има наказание за това, че си нарушил даден закон.В случая се прилага наказание, за да видиш, че си нарушил нещо и самото наказание по себе си е вид възпитателно средство.Убиваш човек, затвор 40 години (съвсем примерно) и излизаш. Системата се надява с тези 40 години да ти покаже, че това не е добре, което си направил и те възпитава. Решава, че след тези 40 години си се променил.Това е добре.Та конкретния ми въпрос.Аз си карам чинно колата. Спират ме за превишена скорост, пишат ми акт, взимат ми книжката. Стоя си без нея 3 месеца (примерно). Взимам си поука. И се променям. Казвам си, че заради някакви 5 минути по-бързо пристигане не си струва 3 месеца пеша. Да не говорим ако с това си изкарваш хляба.Идва и същественият ми въпрос.Карам си всеки ден по един и същи начин.Да кажем, че отивам и се връщам до и от работа 20 дни в месеца. Демек по един маршрут минавам по 40 пъти на месец (в двете посоки). Там обаче имало камера!Та тази камера ме снима 40 пъти в месеца за превишена скорост. Аз не знам съответно.Та ако примерно след 3 месеца ми дойде първото нарушение (първата снимка) какво правим?Сметките:3х40=120 нарушения.120 нарушения по 150лв глоба всяко = 18.000 лева глоби.120 нарушения Х 1 месец = 120 месеца без книжка (10 години)Къде ми е възпитателния ефект от налагането в глобата в този случай? 10 години без книжка + 18+++ хиляди лева глоби за 3 месеца шофиране?Това за мен си е почти незаконно. Вярно, аз съм извършил нарушение. За целта си има глоба, която е с характер на възпитание. Всички глоби са направени с тази цел.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                    Аз искам да повдигна въпроса за следното нещо, като моля запознатите да отговорят.Правиш нарушение - имаш глоба за това.Правиш обир, примерно, заключват те в затвора.Демек има наказание за това, че си нарушил даден закон.В случая се прилага наказание, за да видиш, че си нарушил нещо и самото наказание по себе си е вид възпитателно средство.Убиваш човек, затвор 40 години (съвсем примерно) и излизаш. Системата се надява с тези 40 години да ти покаже, че това не е добре, което си направил и те възпитава. Решава, че след тези 40 години си се променил.Това е добре.Та конкретния ми въпрос.Аз си карам чинно колата. Спират ме за превишена скорост, пишат ми акт, взимат ми книжката. Стоя си без нея 3 месеца (примерно). Взимам си поука. И се променям. Казвам си, че заради някакви 5 минути по-бързо пристигане не си струва 3 месеца пеша. Да не говорим ако с това си изкарваш хляба.Идва и същественият ми въпрос.Карам си всеки ден по един и същи начин.Да кажем, че отивам и се връщам до и от работа 20 дни в месеца. Демек по един маршрут минавам по 40 пъти на месец (в двете посоки). Там обаче имало камера!Та тази камера ме снима 40 пъти в месеца за превишена скорост. Аз не знам съответно.Та ако примерно след 3 месеца ми дойде първото нарушение (първата снимка) какво правим?Сметките:3х40=120 нарушения.120 нарушения по 150лв глоба всяко = 18.000 лева глоби.120 нарушения Х 1 месец = 120 месеца без книжка (10 години)Къде ми е възпитателния ефект от налагането в глобата в този случай? 10 години без книжка + 18+++ хиляди лева глоби за 3 месеца шофиране?Това за мен си е почти незаконно. Вярно, аз съм извършил нарушение. За целта си има глоба, която е с характер на възпитание. Всички глоби са направени с тази цел.
                    колега с изчисленията ти съм напълно съгласен НО.... в българия всичко това се прави само и единственно да се напълни хазната или бюджета на дадено учреждение и да има виновни за "воината по пътищата" а не да са виновни амортизираните или по зле липсващите пътища!!!!!
                    ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                    ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

BO написа:
                      Стоя си без нея 3 месеца (примерно). Взимам си поука. И се променям.
                      Обстановката, организацията и контрола по пътищата в БГ се осъществява така, че да не ти оставя никакъв избор освен да нарушаваш закона - независимо колко не искаш......щото дори и да не искаш, обстановката е такава че ако имаш 2 грама мозък в скафандъра може да осъзнаеш че спазвайки правилата, ти ставаш опасен за околните и обстановката - преди година и нещо се случи така че една пенсия трябваше да ме заведе от Младост до Надежда 5 - караше по всички правила на движението - щях да получа инфаркт, незнамси колко пъти щяха да ни отнесат, предполагам това беше едно от возенията ми при което съм брал най - голям страх.....
                      Alfa 156 2.0 TS
                      Alfa 156 20VTurbo
                      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                      Locost TF1 3.0V6

Коментар

////Punto//// написа:
                        Акта се съставя на собственика на колата - данните му ги има в КАТ, срещу регистрационния номер на автомобила. Ако същия този собственик не е управлявал автомобила в момента на нарушението, той попълва една декларация, в която посочва лицето управлявало автомобила. Ако собственика не си спомня кой е той, просто акта си остава на собственика на автомобила. Ако посочиш измислено лице, те го привикват и той доказва, че лъжеш, т.е. акта пак си остава за теб
                        ФЕРАРИСТ написа:
                        Kuku написа:
                        ....
                        Баси.....
                        Прикривам се умело.... явно!

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                          [Аз се чудя как така толкова народ нелегално оснимаха с тия камери, зеха им книжките, а все още нито една не е отстреляна - масово виждам пътни знаци надупчени с куршуми, а тия камери - не.......а германците като им ги заболи, още на първата седмица гръмнали двайсетина......
                          аааа, на Поморие камерата й забоядисаха прозорчето с черна боя , макар до колкото знам там е само кутия без камера, ама страх лозе пази...
                          Fiat Punto 1.1-Синята птица
                          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Абе хора, ... аз съм ... или слизам от друга планета или не знам какво. Обяснете ми. Как се състав акт на човек който не е при тях и му се предявява ! Обяснете ми го на прост и разбираем български. Това за оправданията и за декларациите, ясно. Как ще съставят акт на брат ми, ако аз съм го посочил него за нарушител, а той е в Папуа Нова Гвинея примерно. Технологичния процес ми обяснете плс ...

Коментар

donnna написа:
                              ФЕРАРИСТ написа:
                              [Аз се чудя как така толкова народ нелегално оснимаха с тия камери, зеха им книжките, а все още нито една не е отстреляна - масово виждам пътни знаци надупчени с куршуми, а тия камери - не.......а германците като им ги заболи, още на първата седмица гръмнали двайсетина......
                              аааа, на Поморие камерата й забоядисаха прозорчето с черна боя , макар до колкото знам там е само кутия без камера, ама страх лозе пази...
                              Хаха хитър начин, днес ходих в КАТ ( по рано от колкото ме викат) Естествено, че на снимката се вижда предния номер, който небеше особено четлив, едната цифра не се разпознаваше особено каква е, и аз писах възражение, че това не е моята кола на снимката! Полицая ми се заяде, че друг фиат с подобен номер нямало, но аз съм длъжен да го направя и не съм си оставил документите!Ще Ви кажа дали са приели възражението ми или са го отхвърлили!
                              мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

Чисто хипотетично,при снимка ако декларирам,че е управлявало автомобила лицето Бойко Методиев Борисов.Дали ще го призоват да ме опровергава?
                                Не всичко което има две бузи ......... е лице.

Коментар

Working...
                                X