Ако те е снимала патрулка с радар на 100% се вижда кой кара, знам го от опит. От камерите по София не знам дали се виждат водачите толкова ясно за да се определи кой е карал.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Камери, Радари, КАТ и шофьорската ми книжка :P
Collapse
X
-
Immortal написа:Съгласно закона, ще те накарат да подпишеш декларация кой е шофирал автомобила.Ако кажеш че си шофирал ти, или че не си спомняш кой е шофирал - акта се пише на теб.Най-масовият номер, който практикува и засега хваща дикиш е следния - декларираш, че е шофирал някой, който е в чужбина и който със сигурност няма да си идва следващата една година. Така пишат акта на него, а след една година е изтекла давността и за никого няма последствия.Аз лично не ти го препоръчвам това, защото може да се наложи на въпросната персона да си дойде в България инцидентно, след което следват много неприятни неща за него, а после и за тебе Най-добрият вариант е, ако имаш жена или родител, който има книжка, но не шофира (както майка ми например), да декларираш, че е карала тя, и така ще вземат нейната книжка вместо твоята. Иначе глобата пак ти ще си я платиш.А пък най-най-добрият вариант е, да си понесеш лично наказанието.Иначе ако не се явиш на призовката, ще ти напишат служебно акта на теб (ако си собственик на колата или на собственика, ако не си ти).
Коментар
-
Но в 99% от денонощието там точно посредата до мантинелата има патрулка с радар и камера. За чий чеп е там, ако не за пари? И кой болен мозък е сложил ограничение 40 на трилентов път
Коментар
-
коцев написа:Но в 99% от денонощието там точно посредата до мантинелата има патрулка с радар и камера. За чий чеп е там, ако не за пари? И кой болен мозък е сложил ограничение 40 на трилентов път
Коментар
-
Kuku написа:Данчо, мен миналата седмица ме снимаха в посока към Кулата на двулентовия път при Благоевград с малко над 110км/ч при ограничение 60км/ч - ако някой ми обясни за чий дедов точно там има ограничение 60км/ч при положение, че можех да мина безпроблемно и с 200км/ч, а отдясно има само поляна и нищо друго (отляво е мантинелата) - лично ще му дам да ми счупи книжката пред всички посетители на форума!Най-отговорно заявявам, че с голям КЕФ ще излъжа и няма да си връча книжката в КАТ, за подобно малоумно ограничение, измислено от някой още по-малоумен чиновник, до нивото на който НЕ желая да се принизявам!////Punto//// написа:И би ли ме светнал как съставят акта на човек, който не присъства в момента. От къде взимат данните. Аз мога да кажа, че е карал колегата от службата Иван Петканов Драганов ама не му знам ЕГН-то. 100% ще излезне някой да се казва така. И кво, ще му напишат акт на него ли ? Глупости на търкалета.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
////Punto//// написа:И би ли ме светнал как съставят акта на човек, който не присъства в момента. От къде взимат данните. Аз мога да кажа, че е карал колегата от службата Иван Петканов Драганов ама не му знам ЕГН-то. 100% ще излезне някой да се казва така. И кво, ще му напишат акт на него ли ? Глупости на търкалета.
Коментар
-
Аз искам да повдигна въпроса за следното нещо, като моля запознатите да отговорят.Правиш нарушение - имаш глоба за това.Правиш обир, примерно, заключват те в затвора.Демек има наказание за това, че си нарушил даден закон.В случая се прилага наказание, за да видиш, че си нарушил нещо и самото наказание по себе си е вид възпитателно средство.Убиваш човек, затвор 40 години (съвсем примерно) и излизаш. Системата се надява с тези 40 години да ти покаже, че това не е добре, което си направил и те възпитава. Решава, че след тези 40 години си се променил.Това е добре.Та конкретния ми въпрос.Аз си карам чинно колата. Спират ме за превишена скорост, пишат ми акт, взимат ми книжката. Стоя си без нея 3 месеца (примерно). Взимам си поука. И се променям. Казвам си, че заради някакви 5 минути по-бързо пристигане не си струва 3 месеца пеша. Да не говорим ако с това си изкарваш хляба.Идва и същественият ми въпрос.Карам си всеки ден по един и същи начин.Да кажем, че отивам и се връщам до и от работа 20 дни в месеца. Демек по един маршрут минавам по 40 пъти на месец (в двете посоки). Там обаче имало камера!Та тази камера ме снима 40 пъти в месеца за превишена скорост. Аз не знам съответно.Та ако примерно след 3 месеца ми дойде първото нарушение (първата снимка) какво правим?Сметките:3х40=120 нарушения.120 нарушения по 150лв глоба всяко = 18.000 лева глоби.120 нарушения Х 1 месец = 120 месеца без книжка (10 години)Къде ми е възпитателния ефект от налагането в глобата в този случай? 10 години без книжка + 18+++ хиляди лева глоби за 3 месеца шофиране?Това за мен си е почти незаконно. Вярно, аз съм извършил нарушение. За целта си има глоба, която е с характер на възпитание. Всички глоби са направени с тази цел.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Аз искам да повдигна въпроса за следното нещо, като моля запознатите да отговорят.Правиш нарушение - имаш глоба за това.Правиш обир, примерно, заключват те в затвора.Демек има наказание за това, че си нарушил даден закон.В случая се прилага наказание, за да видиш, че си нарушил нещо и самото наказание по себе си е вид възпитателно средство.Убиваш човек, затвор 40 години (съвсем примерно) и излизаш. Системата се надява с тези 40 години да ти покаже, че това не е добре, което си направил и те възпитава. Решава, че след тези 40 години си се променил.Това е добре.Та конкретния ми въпрос.Аз си карам чинно колата. Спират ме за превишена скорост, пишат ми акт, взимат ми книжката. Стоя си без нея 3 месеца (примерно). Взимам си поука. И се променям. Казвам си, че заради някакви 5 минути по-бързо пристигане не си струва 3 месеца пеша. Да не говорим ако с това си изкарваш хляба.Идва и същественият ми въпрос.Карам си всеки ден по един и същи начин.Да кажем, че отивам и се връщам до и от работа 20 дни в месеца. Демек по един маршрут минавам по 40 пъти на месец (в двете посоки). Там обаче имало камера!Та тази камера ме снима 40 пъти в месеца за превишена скорост. Аз не знам съответно.Та ако примерно след 3 месеца ми дойде първото нарушение (първата снимка) какво правим?Сметките:3х40=120 нарушения.120 нарушения по 150лв глоба всяко = 18.000 лева глоби.120 нарушения Х 1 месец = 120 месеца без книжка (10 години)Къде ми е възпитателния ефект от налагането в глобата в този случай? 10 години без книжка + 18+++ хиляди лева глоби за 3 месеца шофиране?Това за мен си е почти незаконно. Вярно, аз съм извършил нарушение. За целта си има глоба, която е с характер на възпитание. Всички глоби са направени с тази цел.
Коментар
-
BO написа:Стоя си без нея 3 месеца (примерно). Взимам си поука. И се променям.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
////Punto//// написа:И би ли ме светнал как съставят акта на човек, който не присъства в момента. От къде взимат данните. Аз мога да кажа, че е карал колегата от службата Иван Петканов Драганов ама не му знам ЕГН-то. 100% ще излезне някой да се казва така. И кво, ще му напишат акт на него ли ? Глупости на търкалета.ФЕРАРИСТ написа:Kuku написа:....
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:[Аз се чудя как така толкова народ нелегално оснимаха с тия камери, зеха им книжките, а все още нито една не е отстреляна - масово виждам пътни знаци надупчени с куршуми, а тия камери - не.......а германците като им ги заболи, още на първата седмица гръмнали двайсетина......Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Абе хора, ... аз съм ... или слизам от друга планета или не знам какво. Обяснете ми. Как се състав акт на човек който не е при тях и му се предявява ! Обяснете ми го на прост и разбираем български. Това за оправданията и за декларациите, ясно. Как ще съставят акт на брат ми, ако аз съм го посочил него за нарушител, а той е в Папуа Нова Гвинея примерно. Технологичния процес ми обяснете плс ...
Коментар
-
donnna написа:ФЕРАРИСТ написа:[Аз се чудя как така толкова народ нелегално оснимаха с тия камери, зеха им книжките, а все още нито една не е отстреляна - масово виждам пътни знаци надупчени с куршуми, а тия камери - не.......а германците като им ги заболи, още на първата седмица гръмнали двайсетина......мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар