Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Камери, Радари, КАТ и шофьорската ми книжка :P

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Стига бе хора! Учим се как да мамим ли? Няма ли доблестни хора, които да погледнат истината в очите. Никой няма да му отреже главата, ако отиде и съвсем по честен път да стане всичко.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
      Стига бе хора! Учим се как да мамим ли? Няма ли доблестни хора, които да погледнат истината в очите. Никой няма да му отреже главата, ако отиде и съвсем по честен път да стане всичко.
      За някои хора да им вземат книжката си е като кажи-речи да им отрежат главата... Друг е въпроса, че при това положение трябва да внимават повече, ама всичко се случва и не винаги по твоя вина, така че не всичко е чиста монета...

Коментар

Така е, не всичко е чиста монета. Но да лъжеш, само за да се измъкнеш, особенно ако си виновен за мен е.................... То ясно, че има много такива, но защо да се принизяваме толкова?

Коментар

Danchojn написа:
          Така е, не всичко е чиста монета. Но да лъжеш, само за да се измъкнеш, особенно ако си виновен за мен е.................... То ясно, че има много такива, но защо да се принизяваме толкова?
          Колеги, стига с тоя морал.Ако човека си вади хляба като шофьор? Да остане без работа ли?Знаете ли, че всички тираджии носят шофьорските книжки на жените си в джоба?

Коментар

Данчо, мен миналата седмица ме снимаха в посока към Кулата на двулентовия път при Благоевград с малко над 110км/ч при ограничение 60км/ч - ако някой ми обясни за чий дедов точно там има ограничение 60км/ч при положение, че можех да мина безпроблемно и с 200км/ч, а отдясно има само поляна и нищо друго (отляво е мантинелата) - лично ще му дам да ми счупи книжката пред всички посетители на форума!Най-отговорно заявявам, че с голям КЕФ ще излъжа и няма да си връча книжката в КАТ, за подобно малоумно ограничение, измислено от някой още по-малоумен чиновник, до нивото на който НЕ желая да се принизявам!

Коментар

А колко тираджии стават причина за катастрофи да не говорим. Аз това лято пътувах под страх през цялото време до морето. На места с ограничение 60-70, аз карах с 70-80 и ме задминаваха предимно бусове и камиони. Еми всички си вадят хляба с това, но в същото време го подритват. Знам, че не е лесно!Не съм най-големият моралист, имам си много недостатъци, като всеки човек. Ако се случи неволно и т.н. ще го разбера. Но най-нагло да минеш с превишена многократно скорост например, с автомобила от който се храниш, какво да го съжаляваш. Не казвам, че колегата е постъпил така Просто споделям моето мнение. Аз не бих търсил начин да се измъкна, а щях да се постарая да си взема поука, както спомена друг колега по-горе. Пък колегата си знае какво ще прави. Дано не му се налага да ходи там.

Коментар

Kuku написа:
                Данчо, мен миналата седмица ме снимаха в посока към Кулата на двулентовия път при Благоевград с малко над 110км/ч при ограничение 60км/ч - ако някой ми обясни за чий дедов точно там има ограничение 60км/ч при положение, че можех да мина безпроблемно и с 200км/ч, а отдясно има само поляна и нищо друго (отляво е мантинелата) - лично ще му дам да ми счупи книжката пред всички посетители на форума!Най-отговорно заявявам, че с голям КЕФ ще излъжа и няма да си връча книжката в КАТ, за подобно малоумно ограничение, измислено от някой още по-малоумен чиновник, до нивото на който НЕ желая да се принизявам!
                Уф, и това е така. И си напълно прав. Много такива места има. Но пък защо са сложили камера там?

Коментар

Защото от другата страна има бензиностанция и при нея ограничението е същото, ТОЕСТ, бензиностанцията е повод за ограничението в посоката към София, в което няма нищо лошо и дори одобрявам, НО, защо по дяволите същото ограничение важи и в обратна посока, където хем завоя е по-дълъг (защото се явява ляв), хем няма нищо освен поляна, хем има две платна, хем има мантинела?! А камерата е сложена точно там, за да снима нарушителите, които си позволяват да превишават скоростта, тъй като никой не очаква на това място да има толкова плиткоумно ограничение!

Коментар

Ние не се учим да мамим, просто оставаш без книжка и оставаш без работа и ти овисват кредити отзад, не е особено готино, а пък има хора и с деца ! които ходят на училище и учебниците им струват една минимална работна заплата !Държавата не се грижи за Вас, Вас ви е грижа дали ще измамиш държавата!Срамно е да измамиш човек, тази държава в която всичко поскъпна без заплатите, имаме си дупки и качват само глобите и изискванията... за какво да съм лоялен към нея !
                    мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

По някой път си мисля, че го правят само за да прибират пари, щото вечно не им стига.

Коментар

AthlonXP написа:
                        Ние не се учим да мамим, просто оставаш без книжка и оставаш без работа и ти овисват кредити отзад, не е особено готино, а пък има хора и с деца ! които ходят на училище и учебниците им струват една минимална работна заплата !Държавата не се грижи за Вас, Вас ви е грижа дали ще измамиш държавата!Срамно е да измамиш човек, тази държава в която всичко поскъпна без заплатите, имаме си дупки и качват само глобите и изискванията... за какво да съм лоялен към нея !
                        Прав си Тук всичко ни е объркано, за съжаление. Дано имаш късмет и не се стигне до взимане на книжка.

Коментар

Danchojn написа:
                          По някой път си мисля, че го правят само за да прибират пари, щото вечно не им стига.
                          Абсолютно!Например ограничението 40 на трилентовата магистрала на изхода от Русе в посока Бяла (бул.България), над гарата - няма АБСОЛЮТНО никаква причина да има каквото и да било ограничение там. От ляво мантинела, отдясно пропаст - ниско долу има ж.п. линия и къщи, на поне 20 м денивелация.Но в 99% от денонощието там точно посредата до мантинелата има патрулка с радар и камера. За чий чеп е там, ако не за пари? И кой болен мозък е сложил ограничение 40 на трилентов път. Там единствено има мост НАД пътя.За това говоря. И може да се случи на всеки да го щракнат на подобно място, и после, както каза колегата - книжката на трупчета, разбира се те уволняват и увисват кредити, разходи, сметки и т.н.Въпрос на приоритети.И колкото и да ме критикувате, на мен държавата ми е последния приоритет, ако изобщо може да се брои за приоритет

Коментар

Immortal написа:
                            Въпрос на приоритети.И колкото и да ме критикувате, на мен държавата ми е последния приоритет, ако изобщо може да се брои за приоритет
                            За мен също. Аз лично няма да те критикувам . Ако с колегата е станала такава малоумщина, като примерите които дадохте, разбирам. Аз говорех за наглеците, които може да те убият на пътя и после да си търсят оправдание. Въпреки,че при такива случаи с безсмислени знаци, сигурно има начин със свестен адвокат да се пребориш с Т___та държава.

Коментар

След като направих проверка в "www.i-kat.org" Електронна справка на потребител AthlonXPСправка №:47791 от дата 2010-09-28 на потребител AthlonXP за лице .................... с ЕГН: ...................... и свидетелстрво за управление на МПС (книжка) .................. AKT Наказателно постановление Наказание№ Номер Дата Номер Дата Сума ТочкиКъм дата на справката нямате невръчени наказателни постановления!Заплащане: Ако глобата е без звездичка, сумата се заплаща по сметка № BG26 BUIB 9888 8193 9450 00 банков код BUIBBGSF в ТБ Сибанк АД с код за плащане 115091Ако глобата е със звездичка, сумата се заплаща по сметка № BG66 UNCR 7630 1009 5185 01 банков код UNCRBGSF на Булбанк АД.Забележка: Възможни са случаи на недооформени данни за наказателни постановления на водача, които не са отразени в справката към тази дата, за което молим да ни извините.изтрих си личните данни и ги замених с многоточие, сега според това което са ми пратили с вчерашна дата аз нямам актове !Е има ли смисал даже да се разкарвам до "КАТ " ?
                              мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

Аз си го обяснявам така-ако греша нека някой ме поправи...Как искаш,преди да се изясни случая да ти пишат акт? Нали това е идеята,да идеш и изясниш КОЙ е управлявал автомобила,КАКВО му е нарушението и ИМА ЛИ ПОВОД ЗА ОБЖАЛВАНЕ(в такъв случай,открият ли повод,почти винаги прекратяват по-нататъшни действия) . Сега те канят учтиво да изясниш ситуацията,но след месец,няма да те питат,а направо на теб ще тръснат наказанието,независимо ти ли си виновен или не!!!Интересни хора има...как така ви хващат в нарушение и очаквате всичко да се размине с "ни лук ял,ни го мирисал" Няма как да стане,щом са снимали колата ти,наказан ще има,ти си решаваш кога ,кой и как... Ако си мислиш,че скривайки си главата в пясъка като щраус ще ти се размине,то знай че грешиш!!!
                                ex.Мареа ТД100

Коментар

Working...
                                X