Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Камери, Радари, КАТ и шофьорската ми книжка :P

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Камери, Радари, КАТ и шофьорската ми книжка :P

Здравейте колеги, не можах да намеря тема, затова реших да пусна такава!Пратиха ми призовка, че на 25 януари съм извършил нарушение!Въпроса ми е следния, понеже на тази призовка има място да се подпише "връчил" и "призован" аз никаде не видях подпис на връчил нито съм се подписвал някаде!Въпроса ми е ако не си занеса книжката в КАТ какво може да се случи от тук нататък, някой правил ли е опити с подбно нещо, и защо ли на 03.07.2010 като правих проверка нямах никакви нарушения, може ли да обжалвам.Вие как се предпазвате от радарите и камерите, споделете опит и мнения. Благодаря !
    мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

няма как да се предпазиш..лошото май е, че все повече ще стават..винаги може да обжалваш, но какво ще си измислиш като причина...
    A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
    e30 forever!

Коментар

Е те тия теми са ми любими. Всички плюят полЮцията и как си върши работата, но когато решат да си я свършат, всички търсят под вола теле (а там са му тестисите както каза Сашо Диков) за да ги финтираме. Велико ! Аз бих ти дал жокер като останалите. Заведи 89-годишен роднина, който да е карал с превишена скорост или да е минал на червено

Коментар

////Punto//// написа:
        Е те тия теми са ми любими. Всички плюят полЮцията и как си върши работата, но когато решат да си я свършат, всички търсят под вола теле (а там са му тестисите както каза Сашо Диков) за да ги финтираме. Велико ! Аз бих ти дал жокер като останалите. Заведи 89-годишен роднина, който да е карал с превишена скорост или да е минал на червено
        Xax може ли да е по млад :D
        мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

Ма може разбира се

Коментар

След малко идват хората, които спазват закона на 100 % и ще ти се скарат за темата ... Аз само ще намекна, че не разбрах да си получавал нещо, и говориш за нещо, което не си получил ...
            Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Ichkin написа:
              След малко идват хората, които спазват закона на 100 % ...
              Тука сме, тука колега. :D :D Човека пита, а ние отговаряме какво бихме направили ако сме на негово място . Лично аз бих отишъл да видя какво провинение съм извършил, за да не го допусна втори път, защото е много лошо човек да се спъва по няколко пъти все в един и същ камък.Само да вметна една случка от която би следвало да си извадим поука въпреки, че е малко встрани от темата.До сега бях върл противник да се изисква непременно да се кара с колани . Да колата трябва да бъде обурудвана задължително с колани, а ползването да се преценява от водача. Обаче миналата вечер един приятел пострада и аз вече си обърнах мнението на 180 градуса. Та приятеля ми кара колата си на трета скорост в града с около 40км но насреща му идва друга кола която прави изпреварване и става тройно разминаване . Да ама улицата е тясна и насрещната кола с над 100км ги удря в лявата предна страна и помита и колело и калник . Спасили са ги само коланите . На жена му даже има огромен белег от колана прежулил врата и но я предпазил от удар в предното стъкло. До сега аз в града почти не слагах колани както и почти 90 процента от водачите , но ето какво може да се получи всеки момент. Вече втори ден седна ли в колата веднага колана го закопчавам. Та нека колегата писал ,неподписал разписката да отиде и да види за какво става дума.Това мога да му препоръчам, пък той каквото реши.
              Фиат Панда 1.2 2006година
              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Ichkin написа:
                След малко идват хората, които спазват закона на 100 % и ще ти се скарат за темата ... Аз само ще намекна, че не разбрах да си получавал нещо, и говориш за нещо, което не си получил ...
                получих пощенски плик в който има грозно и неправино скъсано парче хартия ( в КАТ взимат толко много пари поне ножица можеха да си купят) на което пише призовкав долния край пише на призовката : Връчил ............... Призован.........и никаде няма попълвано в тия полета и го получих в пощата, нито пише за какво нарушение ме викат нито прилича на призовка !А такива които спазват закона на 100 % са тези с учебните коли

Коментар

AthlonXP написа:
                  Ichkin написа:
                  получих пощенски плик в който има грозно и неправино скъсано парче хартия на което пише призовкав долния край пише на призовката : Връчил ............... Призован.........и никаде няма попълвано в тия полета и го получих в пощата, нито пише за какво нарушение ме викат нито прилича на призовка !А такива които спазват закона на 100 % са тези с учебните коли
                  Само се опитват ама и на тях рядко им се получава а другите само си мислят че ги спазват И според мен наи добре да отидеш и да видиш за какво става дума и нищо не казваи и потвърждаваи (казваш че колата се кара от доста хора не мога да помня кои я е карал преди 9 месеца ) това според мен но все пак ти си решаваш.
                  ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                  ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

eh4ev07 написа:
                    AthlonXP написа:
                    Ichkin написа:
                    получих пощенски плик в който има грозно и неправино скъсано парче хартия на което пише призовкав долния край пише на призовката : Връчил ............... Призован.........и никаде няма попълвано в тия полета и го получих в пощата, нито пише за какво нарушение ме викат нито прилича на призовка !А такива които спазват закона на 100 % са тези с учебните коли
                    Само се опитват ама и на тях рядко им се получава а другите само си мислят че ги спазват И според мен наи добре да отидеш и да видиш за какво става дума и нищо не казваи и потвърждаваи (казваш че колата се кара от доста хора не мога да помня кои я е карал преди 9 месеца ) това според мен но все пак ти си решаваш.
                    Това е хубава идея, един приятел каза, че имало закон с който са задължени били до 3 месеца дами връчат призовката,точно по тези причини, че няма как да помня преди 9 месеца какво е станало и сега няма как да напиша възражение !Ами на 10 октомври ме викат, ще кажа ако се измъкна и как съм се измъкнал

Коментар

Съгласно закона, ще те накарат да подпишеш декларация кой е шофирал автомобила.Ако кажеш че си шофирал ти, или че не си спомняш кой е шофирал - акта се пише на теб.Най-масовият номер, който практикува и засега хваща дикиш е следния - декларираш, че е шофирал някой, който е в чужбина и който със сигурност няма да си идва следващата една година. Така пишат акта на него, а след една година е изтекла давността и за никого няма последствия.Аз лично не ти го препоръчвам това, защото може да се наложи на въпросната персона да си дойде в България инцидентно, след което следват много неприятни неща за него, а после и за тебе Най-добрият вариант е, ако имаш жена или родител, който има книжка, но не шофира (както майка ми например), да декларираш, че е карала тя, и така ще вземат нейната книжка вместо твоята. Иначе глобата пак ти ще си я платиш.А пък най-най-добрият вариант е, да си понесеш лично наказанието.Иначе ако не се явиш на призовката, ще ти напишат служебно акта на теб (ако си собственик на колата или на собственика, ако не си ти).

Коментар

Да де, ама ако има и хубава снимка, няма на къде. По-добре да се отиде и провери за какво става въпрос.
                        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Какво възражение искаш да пишеш при снимка ???Най-добре отиди да видиш за какво става въпрос.На мен ми бяха пращали,на "листчето" пишеше в коя стая трябва да отида,дата и час (от/до колко).Имаше един номер по който един приятел ми каза,че е за камера.Като отидох да видя за какво точно е,човека ми пусна едно видео (с отвратително качество,даже и светофара не се виждаше),после ми пусна 4-5 снимки,пита ме дали е това мойта кола и кой я е управлявам,казах си,че е мойта и аз съм я карал.Човека погледа още малко снимките и ми каза,че може да си ходя .Погледнах го малко странно и той ми каза- Акт НЕ мога да ти напиша,на видеото не се вижда нищо освен сива кола,а на снимките не се вижда нарушение".Случката беше станала 7-8 месеца по-рано на светофара на Васил Левски и Цар Освободител.

Коментар

нарушението е най-вероятно или превишена скорост, или минаване на червено...по-вероятно е първото, защото на майка ми минаване на червено дойде след месец максимум..
                            A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                            e30 forever!

Коментар

Danchojn написа:
                              Да де, ама ако има и хубава снимка, няма на къде. По-добре да се отиде и провери за какво става въпрос.
                              снимка на която се вижда ясно лицето на водача е утопия Затова търси роднина ,чиято книжка е за украса и го уговаряй да помага...И следващия път по-умно...всички правим нарушения,но се съобразявайте кога и как ги правите,защото тъпо е заради това,че си бързал малко да останеш без книжка,но фатално би било,ако се случи птп и после заради високата скорост последствията може да са не само финансови. Затова умната. Инъче виж за какво иде реч,но ако ясно ти се вижда номера,не може да избягаш,затова си намери роднина готов да жертва книжката. Обаче гледай поне да не е на 80,защото и тоя номер чувам,че почва да се изтърква.
                              ex.Мареа ТД100

Коментар

Working...
                              X