Здравейте колеги, не можах да намеря тема, затова реших да пусна такава!Пратиха ми призовка, че на 25 януари съм извършил нарушение!Въпроса ми е следния, понеже на тази призовка има място да се подпише "връчил" и "призован" аз никаде не видях подпис на връчил нито съм се подписвал някаде!Въпроса ми е ако не си занеса книжката в КАТ какво може да се случи от тук нататък, някой правил ли е опити с подбно нещо, и защо ли на 03.07.2010 като правих проверка нямах никакви нарушения, може ли да обжалвам.Вие как се предпазвате от радарите и камерите, споделете опит и мнения. Благодаря !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Камери, Радари, КАТ и шофьорската ми книжка :P
Collapse
X
-
Е те тия теми са ми любими. Всички плюят полЮцията и как си върши работата, но когато решат да си я свършат, всички търсят под вола теле (а там са му тестисите както каза Сашо Диков) за да ги финтираме. Велико ! Аз бих ти дал жокер като останалите. Заведи 89-годишен роднина, който да е карал с превишена скорост или да е минал на червено
Коментар
-
////Punto//// написа:Е те тия теми са ми любими. Всички плюят полЮцията и как си върши работата, но когато решат да си я свършат, всички търсят под вола теле (а там са му тестисите както каза Сашо Диков) за да ги финтираме. Велико ! Аз бих ти дал жокер като останалите. Заведи 89-годишен роднина, който да е карал с превишена скорост или да е минал на червеномненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
Ichkin написа:След малко идват хората, които спазват закона на 100 % ...
Коментар
-
Ichkin написа:След малко идват хората, които спазват закона на 100 % и ще ти се скарат за темата ... Аз само ще намекна, че не разбрах да си получавал нещо, и говориш за нещо, което не си получил ...мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
AthlonXP написа:Ichkin написа:След малко идват хората, които спазват закона на 100 % и ще ти се скарат за темата ... Аз само ще намекна, че не разбрах да си получавал нещо, и говориш за нещо, което не си получил ...
Коментар
-
eh4ev07 написа:AthlonXP написа:Ichkin написа:След малко идват хората, които спазват закона на 100 % и ще ти се скарат за темата ... Аз само ще намекна, че не разбрах да си получавал нещо, и говориш за нещо, което не си получил ...мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
Съгласно закона, ще те накарат да подпишеш декларация кой е шофирал автомобила.Ако кажеш че си шофирал ти, или че не си спомняш кой е шофирал - акта се пише на теб.Най-масовият номер, който практикува и засега хваща дикиш е следния - декларираш, че е шофирал някой, който е в чужбина и който със сигурност няма да си идва следващата една година. Така пишат акта на него, а след една година е изтекла давността и за никого няма последствия.Аз лично не ти го препоръчвам това, защото може да се наложи на въпросната персона да си дойде в България инцидентно, след което следват много неприятни неща за него, а после и за тебе Най-добрият вариант е, ако имаш жена или родител, който има книжка, но не шофира (както майка ми например), да декларираш, че е карала тя, и така ще вземат нейната книжка вместо твоята. Иначе глобата пак ти ще си я платиш.А пък най-най-добрият вариант е, да си понесеш лично наказанието.Иначе ако не се явиш на призовката, ще ти напишат служебно акта на теб (ако си собственик на колата или на собственика, ако не си ти).
Коментар
-
Какво възражение искаш да пишеш при снимка ???Най-добре отиди да видиш за какво става въпрос.На мен ми бяха пращали,на "листчето" пишеше в коя стая трябва да отида,дата и час (от/до колко).Имаше един номер по който един приятел ми каза,че е за камера.Като отидох да видя за какво точно е,човека ми пусна едно видео (с отвратително качество,даже и светофара не се виждаше),после ми пусна 4-5 снимки,пита ме дали е това мойта кола и кой я е управлявам,казах си,че е мойта и аз съм я карал.Човека погледа още малко снимките и ми каза,че може да си ходя .Погледнах го малко странно и той ми каза- Акт НЕ мога да ти напиша,на видеото не се вижда нищо освен сива кола,а на снимките не се вижда нарушение".Случката беше станала 7-8 месеца по-рано на светофара на Васил Левски и Цар Освободител.
Коментар
-
Danchojn написа:Да де, ама ако има и хубава снимка, няма на къде. По-добре да се отиде и провери за какво става въпрос.ex.Мареа ТД100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар