Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шофьорски изпит - безобразие

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Mazgarev написа:
    Току-така не могат да се цитират имена на хора с недоказана вина! Голям скандал може да стане...За да си позволиш такова нещо трябва да имаш поне доказателства!Недей да караш момичето да пише имената, защото не е редно!
    Не бе човек.. аз питам от любопитство.. може да препоръчам на някой мой познат да изкара курс при него.. щото гледам е много добър инструктор.. не съм казал, че е гаден корумпиран тип.. Всеки може да чете и интерпретира информацията както намери за добре... @Rose: Евала, не се плашиш да кажеш нещата с истинските им имена @коцев: В днешно време "нормалния" курс е 30 дена, а съкратения 15!!! Колегата wwweb пише, че в Благовеград курса е бил 3 месечен, но когато аз карах миналата година курсовете не видях такива варианти (поне няколко оферти за шофьорски курсове прегледах на територията на София).. няма си представа дали тези 3 месечни курсове включват повече моточасове и т.н..А като стана дума за виртуални шофьорски курсове да припомня една таква програма "3D Driving School". Много е добра.. трупа се много увереност с нея въпреки, че е направена дефакто под формата на игра!!http://store2.data.bg/baigeipatrona/...ng_School_.rar
    FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Perlsite аз лично съм я пускал тази програмка на Rose и тя по цял ден я въртеше. Вечерта сме карали по улиците и на паркинг. Не беше за скъсване. Возил съм се с нея и онзи не можеше да обяснява и правеше грешки по правилника. Тя ще ви каже с какво обяснение я скъсаха.Коцев, има ли разлика между курсовете по провинцията и тези в София? Тук си късат яко, и е адски по-трудно, особено ако те хване час пик. Затова, като дойде някой от провинцията, макар и стар шофьор в София му е доста трудно. Даже на места ако спазваш праилника ще те помелят. Сигурен съм че колегите ще го потвърдят. Предполагам за да няма толкова учебни коли тук са го направили 1 месец. Но да знаеш че има хора дето и един ден не са седнали на волана, дават 200лв директно и си заминават с книжка. Е на тях най ме е яд.
      Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
      Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Но да знаеш че има хора дето и един ден не са седнали на волана, дават 200лв директно и си заминават с книжка. Е на тях най ме е яд. Колега аз що ви писах по горе че едно време инструктора направо казваше на изпитващия този и десет курса да изкара пак няма да се научи и го късай.И така си и ставаше. Има хора и без курс са много по добри от други дето са се учили много .И съпругата ми има книжка от 1975г но в София за нищо на света не се наема да кара както и в непознати градове.Така че всяка жаба да си знае блатото.Винаги новите водачи трябва първите месеци да бъдат с придружител в колата докато свикнат.А бабаитите са навсякъде.И тук си ги имаме в Ловеч ето в неделя с Митко както си бяхме седнали пред кафето на площада то въпреки забраната мутра си влезе с колата на площада пред кафето спря си спокойно и вижте ме хора кой съм аз.Така се държат и на пътя не спазват правилата.Е на такива мястото им не е зад волана но така е в Булгаристан за съжаление......
        Фиат Панда 1.2 2006година
        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Винаги новите водачи трябва първите месеци да бъдат с придружител в колата докато свикнат.Не е съвсем така,когато нямя кой да се занимава с теб е по-различно-при мен всички ходят на работа а аз исках да карам и ми трябваше и колата-така че от 1 ден съм сама зад волана,и слава богу вече карам 9 месеца благополучно.
          Punto SX 1,2 75ks

Коментар

@geshabeli: Като гледам има ефект от програмката @Rose: Е то коцев има предвид, че е по-леко за шофьора когато има някой до теб. При мен първите 3-4 излизания бяха с "придружител", след това като се отърсиш от напрежението е по-лесно... но колкото повече време минава имам чувството, че бдителноста ми се притъпява.. и това е най-голямата битка която водя със себе си т.е. да не губя концентрация и да продължавам да бъда с изострено внимание на пътя
            FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Ситуацията описана от WWWEB е абсолютно идентична със ситуацията, при която скъсах едния ми син миналото лято(тогава и двамата ми сина взеха книжки). Ама толкова идентична, че едва се удържах да не я спомена при първото ми включване по темата. Аз като научих за случката, поисках обяснение от инструктора. Първо опита да ми обяснява ситуацията, но веднага се отказа и ми каза тарифата. Аз му платих и му платих и за другия син, който току-що беше почнал курса. Всичко си отиде по местата, като втория ми син са го изпитвали само 500м. Пази боже. Вярно е, че книжката се купува, а не се взема.Сега с риск да не бъда разбран добре питам: познава ли някой жена добър шофьор. Не може да няма, но са толкова малко, че от много години не съм срещал такава. Имах инструктор жена, имах и колежка много добра. Друга незнам. Уточнявам: не само с добра техника на шофиране, ами с добро усещане за движението като цялото -дистанции, скорост, чувството за контакт с другите на пътя, сещате се, неможе да се опише. Въпроса ми е провокативен на пръв поглед, но по същество е добронамерен.Без четворки и/или шестици моля! Кирил и Методи и брат му защо са се потили? Поздрави kiro_of_the_day
              Lancia Kappa, 2.0 20V, 155 k. с., бензин/метан

Коментар

Е това си има обяснение.. свързано с чисто физичните разлики, като например 10-кратно по-ниските нива на тестостерон в кръвта на дамите (и слава Богу, че е така).. от тук усета им за пространство (3D) е нарушено (хормонално въздействие). Просто им е трудно да си представят нещата, а когато караш трябва да имаш усет за пътя и обкражаващите обекти (другите МПС-та).Разбира се има и много добри жени-шофьорки, но за да станат такива им трябва повече желание и усилие Но за сметка на това страшно много се кефя като видя жена зад волана.. кара някак си "нежно"("секси")... дават си мигачи, не правят рязки движения.. като цяло са предвидими.. така, че аз нямам забележки - с 2 думи кефя им се В повечето случаи когато има ПТП и е замесена жена.. виновника обикновено е мъжът (карал прекалено бързо, набил рязко спирачка, неспазвал дистанция и т.н.. а жените не могат да реагират толкова бързо на мъжките глупости)
                FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Айде момчето е изкарало днес изпита, пак същия изпитващ му се е паднало и не му е казал и една дума ... само "Добър ден" и накрая "Свободен сте колега, оценката ви е ДА" ...

Коментар

wwweb написа:
                    Айде момчето е изкарало днес изпита, пак същия изпитващ му се е паднало и не му е казал и една дума ... само "Добър ден" и накрая "Свободен сте колега, оценката ви е ДА" ...
                    Хепи енд значи! Да му е честита книжката, добър шофьор да стане! Че както (надявам се) всички знаем, това не става за един ден и от самосебе си. Хайде много безаварийни километри и по-малко срещи с униформени!
                    ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Working...
                    X