Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Безопасност на пътя

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

sehnsucht написа:
    Nino написа:
    Почти с всичко се съгласих с изключение на "употребилите".Това е гадост!!!!... никой не може да си прецени възможностите дори след минимална употреба.Като ти се пие пий и си вземай такси! Дори за голяма София средностатистическите разтояния с такси са около 8-10 лв.Е какво са тези пари в сравнение проблемите които можеш да си навлечеш шофирайки пил.Пък на онзи със "СОКЧЕТАТА" ще му кажа, че има две места дето не ги сервират и няма да те карат да ги пиеш.. за едното съм сигурен, за другото предполагам......ЗАТВОРА И ПО-ДОБРИЯ СВЯТ!!!!
    бате що се заяждаш с мене???всеки който е употребил може да си прецени възможностите,в крайна сметка сме зрели и възрастни хора!Никой не казва,че като "ти се пие" отиваш,пиеш и се наливаш и после си тръгваш с колата,това става инцидентно,веднъж в седмицата,в кафе примерно - най-много 2 бири!!!Още повече,че това ми се случва към 2-3 през ноща,и няма никой по пътищата!!!И какви неприятноси можеш да си навлечеш,освен да те хване кука,да му бутнеш 20лв.,или да ти пише акт,който едва ли ще платиш?!?! не говора вече за нещо сериозно,недай си боже според мене това,че съм с колата не ме заставя да пия СОКЧЕТА,нали
    Първо не се заяждам с тебе.Отговорността си е твоя,парите също и т.н.Само ще ти споделя,че го имам един такъв като тебе в къщи,който го хванаха с две бири и го ОЛУПАХА ШЕСТ МЕСЕЦА БЕЗ КНИЖКА И 100ЛВ ГЛОБА.Ако го барнат пак с две бирички вече може да отнесе ШЕСТ МЕСЕЦА ЕФЕКТИВНО.. ако ме разбираш за какво ти говоря.Щом закона казва,че не трябва да се кара пил значи не трябва... или трябва да се напишат толкова закони колкото водачи има.. защото едният може да носи две бири, пък другият дваесе.Тази тема НЯМА КОМЕНТАР... и пак ти повтарям не се заяждам с теб, както казваш всеки си преценява сам за себе си с едно НО, че има и други участници в движението....БАТЕ!!!
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Kарам като идиот, винаги преебавам ако мога тарикатите, които искат да завият примерно от лява лента - надясно или да изпреварят колоната и да са първи на светофара. Качвал съм 2....3 коли с кретени на мантинелата и се гордея с това. Пил не се качвам никога зад волана.

Коментар

sehnsucht написа:
        всеки който е употребил може да си прецени възможностите,в крайна сметка сме зрели и възрастни хора!
        В това изречение се съдържат 2 абсолютно несъвместими твърдения. Всеки "зрял и възрастен" човек трябва да знае, че "всеки който е употребил" НЕ може да си прецени възможностите. Карането пил (дори една бира) е гадост!!!
        Fiat Ritmo 105TC
        1600cc 105к.с.

Коментар

Много актуална тема за мен днес! След като пропътувах 20-тина километра на задната седалка на Голф2, управляван от 37-годишен пиян шофьор. И това по тесен балкански път! Трябваше да го убеждаваме да отстъпи управлението на единствения правоспособен и изтрезнял- в случая аз. Просто се чудя как е възможно възрастен интелигентен човек да прави неща, които не ми е минавало през акъл да правя и като съм бил на 18. За мен карането пил просто е табу и толкоз. Иначе съм разумен шофьор с лек уклон към спортнo каране. Винаги слагам колан, на червено не минавам никога, не говоря по телефона, в града спазвам ограниченията. Но на дълъг път обичам да настъпвам, когато има условия. Знам, че по-възрастните колеги- Коцев, Нино и т.н. ще кажат, че не трябва да карам с повече от 120, че са ни кофти пътищата, стари колите и т.н. но не мога да се влача с 80-90 по път, по който спокойно си карам със 140 примерно, а на магистралата- ако позволява колата- и с 190-200. Като заключение- аз съм разумен любител на високоите скорости .
          Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
          Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

Това гледали ли сте го? http://www.funzor.net/modules.php?na...3108Мисля си, че има много общо с темата: превишена скорост, употреба на алкохол и т.н..
            FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Интересно ми е как изпреварвате. Аз винаги подхождам отдалече, за да не вземе да спре този пред мен и да го блъсна, и оставям максимално място, за да не би да кривне вляво, но ми е правило впечатление, че доста таксиметрови шофьори изпреварват отблизо колата и в това също има логика, понеже се появяват в огледалото му и има по-малка опасност да не види, че го изпреварват.Относно полицаите, законът отделно, но от морална гледна точка, който им бута пари, създава корупция или поне я поощрява. Това е дори по-лошо отколкото да купуваш крадена стока и да насърчаваш кражбите. Полицаите все пак са хора, не са светци, и те семейства хранят, и не им е леко да отказват. Същите тия хора после се оплакват каква ни била държавата, а не я правят марсианците такава, ние си я правим.

Коментар

Изпреварвам от много близо, почти се залепям за колата отпред - идеята не е да ме вижда в огледалото, ами максимално да скъся времето на самото изпреварване.

Коментар

1115 написа:
                  Изпреварвам от много близо, почти се залепям за колата отпред - идеята не е да ме вижда в огледалото, ами максимално да скъся времето на самото изпреварване.
                  С риск да ме нападнете, искам да се включа в темата за "шофирането на две бири" И аз си позволявам да карам пил и мога да кажа на всички противници на алкохола и волана, че докато има норма от 0.5 промила в закона, никой не може да ме накара да си взема такси, след две бири или едно уйски, при положение, че на мен дрегера ми отчита 0.47 промила на 200-300мл. твърд алкохол - останалото си е "за моя сметка" А факта, че аз се чувствам добре и рефлексите са ми напълно адекватни на пътната обстановка е достатачен критерий, за да си позволя да карам пил И правете разлика между пил и пиян

Коментар

Ем аз мога да кажа с няколко думи как карам.То с Типо 1.1 и то не в ред е ясно че не мога да се движа кой знае колко бързо така че и да не искам си ме изпреварват ама на мен не ми дреме.Обаче си имам някои правила така да го кажа - ако някой иска да го пусна или да се престрои или да мине преди мен и т.н. не го пускам ако не си е пуснал мигач за съответната маневра.Дори може да се каже че нарочно му преча защото преди време заади такава история щех да убия човек и вече гледам да ги пазя от самите тях.Преди време един зави от лявата ми страна пред мен надясно и тогава карах бус (Ford Transit) и го натресъх във вратите и го влачих около 10-тина метра.За щастие на човека до шофьора му нямаше нищо но това не порменя факта.Нито мигач нито нищо.Можеше малко да помисли преди да засече движещ се с око 50-60 пълен с един тон бус все пак.....ама не....Никога не съм карал пил нямам и намерение да го правя защото и по принцип не пия много много.Поддържам си колата в идеално техническо състояние поне от гледна точка на спирачки и окачване.Вярно малко са ми малко парите за да и оправям на 100% всичко ама за някои неща не правя компромиси защото смятам че струвам повече от спирачните дискове,накладки,маркучи,гуми и т.н. или дори аз да не струвам хората,които са около мен струват.Смятам че ако сам не се пазиш никой не може да те опази зашото на многото "шофьори" с последно време не им пука за тях камоли за някой друг около тях.
                    Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

Working...
                    X