sehnsucht написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Безопасност на пътя
Collapse
X
-
SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
-
sehnsucht написа:всеки който е употребил може да си прецени възможностите,в крайна сметка сме зрели и възрастни хора!Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
Много актуална тема за мен днес! След като пропътувах 20-тина километра на задната седалка на Голф2, управляван от 37-годишен пиян шофьор. И това по тесен балкански път! Трябваше да го убеждаваме да отстъпи управлението на единствения правоспособен и изтрезнял- в случая аз. Просто се чудя как е възможно възрастен интелигентен човек да прави неща, които не ми е минавало през акъл да правя и като съм бил на 18. За мен карането пил просто е табу и толкоз. Иначе съм разумен шофьор с лек уклон към спортнo каране. Винаги слагам колан, на червено не минавам никога, не говоря по телефона, в града спазвам ограниченията. Но на дълъг път обичам да настъпвам, когато има условия. Знам, че по-възрастните колеги- Коцев, Нино и т.н. ще кажат, че не трябва да карам с повече от 120, че са ни кофти пътищата, стари колите и т.н. но не мога да се влача с 80-90 по път, по който спокойно си карам със 140 примерно, а на магистралата- ако позволява колата- и с 190-200. Като заключение- аз съм разумен любител на високоите скорости .Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
Volvo S60 Sport 2.4D
Коментар
-
Това гледали ли сте го? http://www.funzor.net/modules.php?na...3108Мисля си, че има много общо с темата: превишена скорост, употреба на алкохол и т.н..FIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
Интересно ми е как изпреварвате. Аз винаги подхождам отдалече, за да не вземе да спре този пред мен и да го блъсна, и оставям максимално място, за да не би да кривне вляво, но ми е правило впечатление, че доста таксиметрови шофьори изпреварват отблизо колата и в това също има логика, понеже се появяват в огледалото му и има по-малка опасност да не види, че го изпреварват.Относно полицаите, законът отделно, но от морална гледна точка, който им бута пари, създава корупция или поне я поощрява. Това е дори по-лошо отколкото да купуваш крадена стока и да насърчаваш кражбите. Полицаите все пак са хора, не са светци, и те семейства хранят, и не им е леко да отказват. Същите тия хора после се оплакват каква ни била държавата, а не я правят марсианците такава, ние си я правим.
Коментар
-
1115 написа:Изпреварвам от много близо, почти се залепям за колата отпред - идеята не е да ме вижда в огледалото, ами максимално да скъся времето на самото изпреварване.
Коментар
-
Ем аз мога да кажа с няколко думи как карам.То с Типо 1.1 и то не в ред е ясно че не мога да се движа кой знае колко бързо така че и да не искам си ме изпреварват ама на мен не ми дреме.Обаче си имам някои правила така да го кажа - ако някой иска да го пусна или да се престрои или да мине преди мен и т.н. не го пускам ако не си е пуснал мигач за съответната маневра.Дори може да се каже че нарочно му преча защото преди време заади такава история щех да убия човек и вече гледам да ги пазя от самите тях.Преди време един зави от лявата ми страна пред мен надясно и тогава карах бус (Ford Transit) и го натресъх във вратите и го влачих около 10-тина метра.За щастие на човека до шофьора му нямаше нищо но това не порменя факта.Нито мигач нито нищо.Можеше малко да помисли преди да засече движещ се с око 50-60 пълен с един тон бус все пак.....ама не....Никога не съм карал пил нямам и намерение да го правя защото и по принцип не пия много много.Поддържам си колата в идеално техническо състояние поне от гледна точка на спирачки и окачване.Вярно малко са ми малко парите за да и оправям на 100% всичко ама за някои неща не правя компромиси защото смятам че струвам повече от спирачните дискове,накладки,маркучи,гуми и т.н. или дори аз да не струвам хората,които са около мен струват.Смятам че ако сам не се пазиш никой не може да те опази зашото на многото "шофьори" с последно време не им пука за тях камоли за някой друг около тях.Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар