...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Безопасност на пътя
Collapse
X
-
Спазвам си правилатаИ ограниченията на скоросттаНе паркирам на забранени места, както и ако е разрешено но ще преча на някойНе говоря по телефона (само извън града понякога и то почти винаги с hads free)Само ме дрязнят някои нагляри, които искат да минат без мигачи отлаво отдясно и където им паднеИ най-често не минават естественоА се опитват да се качат по островчета и такива неща :D Също ме дразнят майки, които държат дацата си в ръце, даже и на предната седалкаНи столчета признават нито нищо
-
То няма много голямо значение ние как караме - ти си карай внимателно, пази детенцето колкото можеш и се радвай на живота Ако ти е писано да се обесиш - няма да се удавиш и каквото и да ти напишем със сигурност няма да те предпази повече Иначе, аз не съм от най-примерните шофьори, даже напротив, карам си доста своеволно, НО винаги внимавам да не преча на другите и естествено преценявам риска, до колкото мога Карал съм и пак ще карам пил (не пиян - пиян за мен е да не мога да си стоя на краката, камо ли да карам), просто защото пия с мярка и си преценявам възможностите Карам над ограничението в града (10-30км/ч) където може, а където трябва (малки, тесни улички, покрай училища, покрай големи спирки и т.н.) карам и на половината на ограничението Никога не си слагам колан (то си е за мен), просто не ми е удобно и не мога да свикна с колана На червено минавам само за десен завой или през ноща Говоря си по-телефона без проблем и без хендс-фрии :P , но карам по-вдясно, за да не преча на другите и гледам да приключа по-бързо, естествено Иначе не съм нахален шофьор, спокоен съм, давам предимство по пешеходни пътеки, понякога и на другите коли, когато не бързам Абе общо взето възприемам шофирането по-скоро като пазене на количката
Коментар
-
Понеже у нас има много безсмислени ограничения извън населените места сложени предимно за пари - не ги спазвам. Извън града където, пътя е хубав карам 120-140. Има ли дупки или неравности намалявам ако ще и с 40 да карам, но си пазя колата. По магистрала 140-160 понякога и колкото може над 200. Каквото и да стане знам, че мога да спра навреме - и го правя. Да ме извиняват някои но с 80-90 извън града на хубав път просто немога. Първо че се нервя, второ че ще закъснея, трето че колата не ги усеща - спирачките и също. Много се дразня също от бавно каращи соц. возила, пенсии и други стриктни шофьори, които на прав път тръгнали с 60-70 и каращи почти по средата на пътя. Извън града карам винаги с колан, в града никога, имам 2 еърбега, мисля и за другите около мен. Карам от 15 години, досега катастрафа несъм имал. Имам радар детектор. Карам предимно моята Вектра Б, по рядко и Бравото.
Коментар
-
спазвам всички знаци за предимство и т.н. по пътя,не спазвам ограничена скорост,просто ако карам бавно съм убеден че ще катастрофирам!на червено не минавам никога,много рядко спазвам пешеходни пътеки!много пъти съм карал пил(не пиян),просто не мога да ходя на кафе с приятели и да пия сокчета не говоря никога по телефон,ако ми звъни,затварям-повечето пъти е ядски натоварено движението и не мога да се раздвоявам,колана си го слагам веднага щом влезна в колата(това ми е работата докато се завърти CD-то)в повечето случаи съм в лявата лента и фърча с много,но гледам винаги да мисля за другите и да се съобразявам
Коментар
-
Аз лично съм спокоен шофьор.Много рядко натискам клаксона,само ако е наложително или някой ме е предизвикъл!Имам малък стаж-около една година,за която съм си изградил следните навици:-Слагам винаги колан(дори когато слезна да взема нещо от колата понякога ).-Винаги давам мигачи.-Повечето карам в дясната лента освен ако няма много дупки.-Карам винаги максимум в ограничението!Извън градско-икономично 100-110км/ч-Когато имам възможност винаги пропускам някой чакащ да се включи в движението!-Никога до сега не съм карал пил-просто когато пия не си взимам колата!-Когато е възможно пропускам пешеходците.Това е което се сещам-досега не съм имал проблеми с полицаи или други колиFiat Punto 1.7 TD
Коментар
-
По принцип гледам да осигурявам максимална безопасност на движението - т.е. винаги, ама винаги давам мигач, даже и когато се престроявам (много шофьори изглежда не знаят, че и тогава трабва да се подава ), пускам габарити когато е сумрак или мъгла, рядко се ръгам на светофарите и то само на такива, където наистина има място. Обичам да карам кола и се наслаждавам на всеки момент в нея. Като си пусна приятна музичка си джиткам с кеф и често на връщане от работа ми се иска да покарам още малко (явно 15-те километра по диагонала на София не ми стигат :-Р ).Много се дразня обаче, когато намаля за да пусна пешеходци, които пресичат или спра на знак стоп и някой ми натисне клаксона отзад. Ей, полудявам и много го ругая Нервя се и когато ми минат на червено или когато някой се нахаква върху мен, вижда ме и си кара най нагло. Тогава пак ругая. Има голяма вероятност някой (може би аз) да си изаде боя някой път Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 . Попревишавам скоростта, но само когато има добра видимост около платното - много се притеснявам да не згазя пешеходец, това ми е направо кошмар, затова около училища, болници и по тесните улички карам внимателно.Ти батко внимавай и се пази когато караш, защото ние каквото и да си говорим тук, там навън е пълно с кретени! Желая на всички ви много безаварийни километри и по-малко емоции по пътищата.Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
Коментар
-
Малко, като разтягане на локуми ми прилича тази тема. Кучето си лае, а керванът си върви! Имайки се зе примерен шофьор ще споделя своят стил на шофиране. Като начало искам да кажа, че съм на 30 години и активно шофирам от 8-9 години предимно в София!Винаги ползвам мигач, дори при престояване от една лента в друга, дори правейки завой на място, където завиването е развешено само в една посока. Когато спирам се старая да го правя плавно и бавно винаги поглеждайки зад мен, какво се случва. Ако някой се е засилил повечко зад мен след, като почти спра давам още някой метър преднина докато почти чукна бронята на колегата отпред Това е задължително, ако се наложи да спра екстремно! Мога да твърдя, че познавам добре колата си, затова на широки улици и булеварди си позволявам да превиша ограничението на скоростта. По малки улици карам внимателно, най-големият кошмар е да видиш, как топка тупва на 10 метра пред колата. Ясно е, какво ще я догони. Никога не давам път на разни лъскави возила излизащи от страничните улици и държат на полусъединител, като подскачат напред, чакайки някой да ги пусне. Давам път на всички нормално изглеждащи автомобили и шофьори!Не паркирам така, че да преча на някого. А тези, които нарушават правилника ги псувам, кога на ум, кога не... Минаващите на червено определено са фаворити! Или тези, които от лента за ляв завой се ръгат да продялжат напред. Обикновено не им оставам длъжен. В крайна сметка, ако ги пусна пред мен ставам съучастник в нарушението. На моменти тръгвам по-рязко от някой светофар особено, ако има гъзе с пърдящ Голф,който си мисли, че е сложил Ремус понеже така му пише на капака и е пробил аусуха с длетоFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Така да се каже, имам две лица като става дума за шофиране.Като се возя сам (отивам/връщам се от работа или нещо друго) си позволявам да карам малко по бързичко, но без да нарушвам правилата (освен превишаването на скоростта разбира се). Когато возя жена ми и/или малкия, се опитвам да спазвам ограниченията за скорост в софия!Иначе независимо кой возя/не возя:Винаги гледам околоните да разбират какво имам намерение да правя и ако не съм сигурен че няма да извърша желаната маневра - предпочитам да изчакам!Ако имам възможност (ако няма някой плътно лепнал се зад мене) - спирам на пешеходните пътеки.Извън града винаги спазвам ограниченията за скорост! Ако ми се спи или нещо не се чувствам добре, карам по бавно.Специално за София - когато пътищата са пусти (по празници, събота/неделя или нощем), ВИНАГИ спазвам ограниченията за скорост! Едно на ръка че няма кой да ти дава зор да се движиш по бързо и си е доста спокойно, и друго че на празниците улици много лесно може да те спрат за превишена скорост. На кръстовищата без знаци за предимство и особенно на по малки кръстовища в жилищните квартали - винаги освен в дясно, поглеждам и в ляво дали не се задава някой кретен. Освен това и на местата където знаците указват че съм с предимство, си имам едно наум..Винаги спирам на знак STOP. Този знак не случайно се слага. Дори и да съм сигурен че мога да премина без да спирам - спирам. Въпроса е принципен.Иначе като возя малкия - детската му седалка по принцип и по упътвания, седи точно зад шофьорското място (води се че там е най-безопасно отзад). Но, когато на малкия му доскучае и почне да вряка и да ми раздава ритници в гърба, стискам здраво волана, намалявам скороста и гледам да се абстрахирам от него... ако искам да се закачам с него - само като съм спрял или по светофари. Задната врата дето е откъм където той е седнал, не се отваря отвътре, а само от вън и преди да потегля проверявам 2 -пъти дали е добре затворена.Винаги ми действа много шокиращо като видя някоя баба затеглила малко детенце през средата на булевард btw,Митко, наскоро точно си мислех да пусна подобна тема - да пиатм другите родители из форума, как возят децата си, да споделим малко опит и хитрини, но ти ме изпревариPunto 1.1 SX 95г
Коментар
-
Карайте внимателно, за да не ви описвам някъде из ямболския край... (случва се да съм вещо лице в съда и към следствието по ПТП).Иначе и аз карам бързичко. Спазвам всички други правила - мигачи, колани, знаци (даже не изпреварвам на забранено)... но с тези ограничения на скоростта не мога да се разбера Все пак има пътища, където може да се кара бързо, и такива по които не може. Обичам също така бързо да се изнасям от светофари и кръстовища, което по принцип не е нарушение, само дето разхода скача, но пък ми скача и адреналина, особено ако в съседната лента (а после - в огледалото) има някой "наточен" голф или астра И тъй като сега и ауспуха ми е за ремонт - звукът е впечатляващ
Коментар
-
Почти с всичко се съгласих с изключение на "употребилите".Това е гадост!!!!... никой не може да си прецени възможностите дори след минимална употреба.Като ти се пие пий и си вземай такси! Дори за голяма София средностатистическите разтояния с такси са около 8-10 лв.Е какво са тези пари в сравнение проблемите които можеш да си навлечеш шофирайки пил.Пък на онзи със "СОКЧЕТАТА" ще му кажа, че има две места дето не ги сервират и няма да те карат да ги пиеш.. за едното съм сигурен, за другото предполагам......ЗАТВОРА И ПО-ДОБРИЯ СВЯТ!!!!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:Почти с всичко се съгласих с изключение на "употребилите".Това е гадост!!!!... никой не може да си прецени възможностите дори след минимална употреба.Като ти се пие пий и си вземай такси! Дори за голяма София средностатистическите разтояния с такси са около 8-10 лв.Е какво са тези пари в сравнение проблемите които можеш да си навлечеш шофирайки пил.Пък на онзи със "СОКЧЕТАТА" ще му кажа, че има две места дето не ги сервират и няма да те карат да ги пиеш.. за едното съм сигурен, за другото предполагам......ЗАТВОРА И ПО-ДОБРИЯ СВЯТ!!!!
Коментар
-
Това с 20 лева на куките вече е опасно. Скоро осъдиха един на 1 година ефективна присъда за 20 лева опит за подкупване на катаджия. Не се знае на кой ще попаднеш.И на мен ми се е случвало да карам на 1-2 бири, но тогава (по думите на жена ми) карам супер внимателно и бавно. Но на повече питиета - никога. А и за 7 години брак ми се е случило да се напия сериозно само 2 пъти. Не ме кефи нещо да не знам какво правя, а и на другия ден да ме боли главата...Алкохола не прощава, както казват, така че, умната!Помислете за следната ситуация:Карате на 2-3 водки (почти сте трезви, не ви личи). Някой педал с голф обаче ви засича и става ПТП. Идват органите и се оказва че имате 0.6%о алкохол. Познайте на кой ще натресат акта и на кой ще вземат книжката.Аз имах едно време такава нелепа катастрофа. През нощта от една малка уличка, БЕЗ фарове, ми изкочи един Москвич (с пияна компания вътре) и ми пресече пътя. Те имаха по принцип стоп. Натресох ги отстрани яко, как не утрепах някой и аз не разбрах. Почти нямах време да реагирам. Бях пил само една бира обаче, и за щастие дрегера не показа нищо. А и познавах дежурния по КАТ. Но в София едва ли ще познавате полицая, а ако ви открият алкохол сте загазили яко. С това шега не бива!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар