Не съм ги пробвала тия "нови технологии" , но имах предвид,че на мен ми доставя удоволствие да прелиствам страниците на книгата или пък като си купя (или ми подарят ) нова, да усетя аромата на хартията...
И да плюнеш на пръстите, че иначе страниците се слепват Да, и аз обичам да си чета на хартия, но те сегашните книги на хартия - книги ли са?Скоро си поръчах една книга през нета, хубава, лъскава. Почнах да чета и преди да стигна средата - половината й страници изпадаха и книгата почти се разпадна. А имам стари книги, на повече от 50 години, които нямат подобни проблеми - страниците им са прошнуровани (зашити). А са стрували стотинки. За разлика от сегашните, дето няма свястна книга под 10 лв.Предпочитам да си ги тегля от нета и да чета на компа, колкото и да е неудобно.А и съм си намерил един руски сайт с каква ли не техническа литература, която и да се наакам, няма как да намеря по книжарниците.
Ми можеш да си наплюнчиш монитора, бе Дидо, като запецне страницата! А пък за техническата литература има книжарници, аз ли да те уча? В момента чета "Клетниците" която е от 1966г. (вече не помня откъде си я купих), страниците са пожълтели, но иначе не е мръднала!За един 8-ми март Иван ми подари "Шифърът на Леонардо", луксозното издание - гланцирана хартия, цветни илюстрации...абе, разкош! Есента започнах да я чета и в средата на книгата гледам: липсва съдържанието, цели 2 страници, напълно бели листа! Щях да откача! А нямахме нито касова бележка, нито нищо, още повече, че бяха минали няколко месеца!Ама нали съм проклето , книжката под мишница и хоп, в книжарницата. Даже не се наложи да се скарам. Показах книгата, обясних му и човекът веднага ми я смени! Имаше единствен екземпляр в наличност. Беше запомнил Иван и дори си спомни, че освен "Шифърът..." е взел и "Мемоарите на една гейша". Та така.Сега нови книги си купувам от "Славейков", по-скоро ми ги носят на крака, и то с отстъпка, защото моя приятелка работи там!
"Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар