Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Молба за съвет, помощ или ИДЕЯ за кола

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Молба за съвет, помощ или ИДЕЯ за кола

    Колеги, голяма беля докара баща ми на моята проскубана глава.На стари години се е луднал да купува автомобил. Не какъв да е, а висок (над насрещните фарове).След като МОЛИХ няколко колеги да ходят да оглеждат автомобили заради мен, отпаднаха следните вариани:1. FIAT Multipla - машината отговаря на "изискванията", но конкретният екземпляр според колегата не е читав.2. FIAT Stilo хечбек - Дидо го гледа, но отпада поради светеща лампа на еърбега (на снимката в мобиле дори се виждаше и надписа, но кой да гледа изначално)3. FIAT Stilo комби - Airfan я гледа заради мен и ме е яд, че не купувам аз кола - до сега да съм я отнесъл и да съм си я стегнал за каранеАвтомобилите по-горе отпадат не само поради изброените (без N3) причини, а и защото баща ми иска "висока" кола - аз по-висока от Мултиплата не видях, но и Стилото не лъже на 16" джанта.Та, който има желание да дава идейна помощ - ще чета и премислям много внимателно.Вариантите, които до сега е гледал баща ми са:1. VW Sharan2. Opel Zafira3. Renault Scenic (Grand Scenic)4. Renault Scenic 4x45. NISSAN Almera Tino6. FIAT Stilo хечбекВариантите, които АЗ обмислям са:1. FIAT Multipla2. FIAT Ulysse3. Citroen Berlingo4. SEAT Alhambra5. Renault Kangoo6. HONDA HR-V7. HONDA CR-V8. LandRover в бюджета9. FORD GalaxyМайка ми е финансистът и последната дума е моя. Проблема е, че текущо АЗ не искам да чуя никаква друга марка освен ФИАТ Начетох се на проблеми с Нисан и Рено, на "осанна и разпни го" за Хонда и много приказки от сорта "Форд и циганин не стават за работа"... Помагайте, моля ви!П.П. Бензин - само ако е лесна конверсията за ГАЗ! Дизелът мирише по-добре
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

    #2
    мислил ли си за Седичи ?
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
    Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

    Коментар


      #3
      аз съм за стилото най-вече.преди бравото карах 2 години Форд Скорпио и съм много доволен от марката която я сравняват с циганин давам един глас и за нея.един приятел имаше алхамбра също е доста доволен неговата беше 2,0и със газ обикновена не газов инжекцион.дано да съм помогнал по някакъв начин.
      Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

      Коментар


        #4
        Стилото не ти трябва, пълен кенеф.Да взима нещо немско, ама да си отваряте очите при покуоката и няма да имаш ядове.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

        Коментар


          #5
          Колкото и да не харесвам Рено, мога да дам един глас за Сценик-а.Вуйчо ми има такъв, 2001г (или там някъде, с по-големия фар), 1.9 дизел, няма тур6о,46КW. Няма душа грам, ама и разхода е съответен т.е. нисък. Позицията на шофьора е много до6ра, 6уквално все едно караш рейс, всичко се вижда. Е, имах про6леми с имо6илайзера, за6рави си ключовете, ама 180лв. оправиха нещата.
          Ex Fiat 126P
          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
          Alfa Romeo 147 1.6 TS
          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

          Коментар


            #6
            За Стило аз също не мога да кажа добре дума...това е положението.Вчера счупи скорости моето. Още не ми е разминало, за да го разглобя и да видя какво точно е станало. Не бързам, защото както съм му изнервен ще изпочупя всичко, докато разглобявам.Иначе аз бих си взел една Lancia Zeta на метан, но метан слаган в Италия - задължително!
            == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

            На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

            Коментар


              #7
              Моето мнение бих подредил така:Honda CRVLand Rover - зависи точно кой моделFiat Multipla - въпреки че, [по мое лично мнение] дизайнера на тази кола трябва да бъде одран жив от феновете на Fiat.
              .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
              www.cyxap.com

              Коментар


                #8
                Колега vw и seat вановете са добри и няма да ти излязат скъпи за подръжка.Имам лични наблюдения от сеат.И двете коли са доста комфортни и ако намериш бензинов 2,0 ще е супер.Форд галакси,до колкото знам е разработван заедно с шарана,така че и той е удачен вариант.Ако намерите FIAT Ulysse,пък най-добре.
                "Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
                Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont

                Коментар


                  #9
                  CR-Vно трудно ще намерите читава
                  2015 Renault Megane Expression GT
                  2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                  Всичко за FIAT Bravo 2007

                  Коментар


                    #10
                    .

                    здравей колега нека мнението ти за рено канго да отпадне в нашата фирма имаме около 50 такива коли и нямам добро мнение за тях
                    пунто MK1 1.1 98г
                    МЕТАН
                    През 2012 се очаква да свърши света.. Ако искате да оцелеете - елате в България, тук сме с 30 год. назад...!!!

                    Коментар


                      #11
                      Ооооо, как ти съчувствам и разбирам. Брат ми също, сигурен съм :D Аз карам рено сеник от 3-4 години и съм доволен. 99-ти набор, дизел. Добра видимост, не сме имали някакви сериозни проблеми. Това което ми прави впечатление е че мноооого лесно се кара, дуракоустойчива кола направена за френски домакини. Имат си болежките, но и добра секция в рено форума.Един от майсторите ми кара фолксваген шаран и не може да го нахвали. Но според мен такава голяма кола човек трябва да си вземе ако му трябва. Пък може и да му обърнеш внимание върху японско/корейските микромикро-бусчета, тип ’мсат кейбъл’, сещаш се. Височина, лесно се кара, навсякъде се паркира, малко гори, проходимо (ако е рибар), според мен и едно матраче може да събере отзад даже .

                      Коментар


                        #12
                        От Реното и специално Сценика 4х4 бягай надалеко - скоро идва един пр ас с разбито гумено каре на кардана - върви в комплект с кардана самооригиналн над 2500 лв. Шарана и производните му са далеч от евтината поддръжка, а специално бензиновото Галакси е с двигател, който според мен е една голяма недомислица на Форд. Юлиса и Зетата са си френски с емблеми на Фиат и Ланчиа съответно, и там поддръжката не е от най-евтините. От японските бих предпочел Тойота Раф4 пред Хондите. Ако Канго или Берлинго те устройват - много корави машини с много прилична поддръжка, не случайно се ползват за работни коли от доста хора. Мултиплата наистина е грозник отвън, но много приятен автомобил за каране. И още нещо избягвай кола с газова уредба монтирана навън. Монтажа може и да е по-добър от този който се прави в България, но за да инвестира в газ предишния и собственик го прави само защото ще навърта много километри. Като добавим и това, че на уредбата ще се наложи да се направи обслужване, а в повечето случаи са монтирани стари и екзотични за България модели за които трудно се намират части и са много скъпи, трудно се намира и софтуер за газовите инжекции монтирани там. Успех с покупката.

                        Коментар


                          #13
                          Слушай Стенли.П.П. Това дето го гледах беше комби, не хечбек!

                          Коментар


                            #14
                            Ситроен Берлинго/Пежо Партнер, Изключително здрави автомобили.Лесно се управляват с добър просвет и нормална от към цени поддръжка.А HDI моторите им са сравнително пъргави и тихи.
                            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

                            Коментар


                              #15
                              emzo написа:
                              Стилото не ти трябва, пълен кенеф.Да взима нещо немско, ама да си отваряте очите при покуоката и няма да имаш ядове.
                              Всичкото немско дето е на пазара е не кенеф, ами цигански кенеф. Не успях да видя НИЩО свястно по всичките "автокъщи", които посетих. Смея да твърдя, че минах през 1/3 от Варненските. Немските автомобили са особено големи дараци. OPEL Zafira дизел: на единия ми приятел - 3 вакумни клапана не му работят - цена на всеки ~330лв. Не ги е правил и колата му не върви с над 100.OPEL Zafira бензин: на втория ми приятел с хлОпел - 2000 година, смени компютър като консуматив - 800лв.VW Sharan: само като споменах в два от доверените ми сервизи се хванаха за главите...В някаква тотална дупка съм....
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

                              Коментар

                              Working...
                              X