Колеги, голяма беля докара баща ми на моята проскубана глава.На стари години се е луднал да купува автомобил. Не какъв да е, а висок (над насрещните фарове).След като МОЛИХ няколко колеги да ходят да оглеждат автомобили заради мен, отпаднаха следните вариани:1. FIAT Multipla - машината отговаря на "изискванията", но конкретният екземпляр според колегата не е читав.2. FIAT Stilo хечбек - Дидо го гледа, но отпада поради светеща лампа на еърбега (на снимката в мобиле дори се виждаше и надписа, но кой да гледа изначално)3. FIAT Stilo комби - Airfan я гледа заради мен и ме е яд, че не купувам аз кола - до сега да съм я отнесъл и да съм си я стегнал за каранеАвтомобилите по-горе отпадат не само поради изброените (без N3) причини, а и защото баща ми иска "висока" кола - аз по-висока от Мултиплата не видях, но и Стилото не лъже на 16" джанта.Та, който има желание да дава идейна помощ - ще чета и премислям много внимателно.Вариантите, които до сега е гледал баща ми са:1. VW Sharan2. Opel Zafira3. Renault Scenic (Grand Scenic)4. Renault Scenic 4x45. NISSAN Almera Tino6. FIAT Stilo хечбекВариантите, които АЗ обмислям са:1. FIAT Multipla2. FIAT Ulysse3. Citroen Berlingo4. SEAT Alhambra5. Renault Kangoo6. HONDA HR-V7. HONDA CR-V8. LandRover в бюджета9. FORD GalaxyМайка ми е финансистът и последната дума е моя. Проблема е, че текущо АЗ не искам да чуя никаква друга марка освен ФИАТ Начетох се на проблеми с Нисан и Рено, на "осанна и разпни го" за Хонда и много приказки от сорта "Форд и циганин не стават за работа"... Помагайте, моля ви!П.П. Бензин - само ако е лесна конверсията за ГАЗ! Дизелът мирише по-добре
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Молба за съвет, помощ или ИДЕЯ за кола
Collapse
X
-
аз съм за стилото най-вече.преди бравото карах 2 години Форд Скорпио и съм много доволен от марката която я сравняват с циганин давам един глас и за нея.един приятел имаше алхамбра също е доста доволен неговата беше 2,0и със газ обикновена не газов инжекцион.дано да съм помогнал по някакъв начин.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
Колкото и да не харесвам Рено, мога да дам един глас за Сценик-а.Вуйчо ми има такъв, 2001г (или там някъде, с по-големия фар), 1.9 дизел, няма тур6о,46КW. Няма душа грам, ама и разхода е съответен т.е. нисък. Позицията на шофьора е много до6ра, 6уквално все едно караш рейс, всичко се вижда. Е, имах про6леми с имо6илайзера, за6рави си ключовете, ама 180лв. оправиха нещата.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
За Стило аз също не мога да кажа добре дума...това е положението.Вчера счупи скорости моето. Още не ми е разминало, за да го разглобя и да видя какво точно е станало. Не бързам, защото както съм му изнервен ще изпочупя всичко, докато разглобявам.Иначе аз бих си взел една Lancia Zeta на метан, но метан слаган в Италия - задължително!== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Моето мнение бих подредил така:Honda CRVLand Rover - зависи точно кой моделFiat Multipla - въпреки че, [по мое лично мнение] дизайнера на тази кола трябва да бъде одран жив от феновете на Fiat..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Колега vw и seat вановете са добри и няма да ти излязат скъпи за подръжка.Имам лични наблюдения от сеат.И двете коли са доста комфортни и ако намериш бензинов 2,0 ще е супер.Форд галакси,до колкото знам е разработван заедно с шарана,така че и той е удачен вариант.Ако намерите FIAT Ulysse,пък най-добре."Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont
Коментар
-
Ооооо, как ти съчувствам и разбирам. Брат ми също, сигурен съм :D Аз карам рено сеник от 3-4 години и съм доволен. 99-ти набор, дизел. Добра видимост, не сме имали някакви сериозни проблеми. Това което ми прави впечатление е че мноооого лесно се кара, дуракоустойчива кола направена за френски домакини. Имат си болежките, но и добра секция в рено форума.Един от майсторите ми кара фолксваген шаран и не може да го нахвали. Но според мен такава голяма кола човек трябва да си вземе ако му трябва. Пък може и да му обърнеш внимание върху японско/корейските микромикро-бусчета, тип ’мсат кейбъл’, сещаш се. Височина, лесно се кара, навсякъде се паркира, малко гори, проходимо (ако е рибар), според мен и едно матраче може да събере отзад даже .
Коментар
-
От Реното и специално Сценика 4х4 бягай надалеко - скоро идва един пр ас с разбито гумено каре на кардана - върви в комплект с кардана самооригиналн над 2500 лв. Шарана и производните му са далеч от евтината поддръжка, а специално бензиновото Галакси е с двигател, който според мен е една голяма недомислица на Форд. Юлиса и Зетата са си френски с емблеми на Фиат и Ланчиа съответно, и там поддръжката не е от най-евтините. От японските бих предпочел Тойота Раф4 пред Хондите. Ако Канго или Берлинго те устройват - много корави машини с много прилична поддръжка, не случайно се ползват за работни коли от доста хора. Мултиплата наистина е грозник отвън, но много приятен автомобил за каране. И още нещо избягвай кола с газова уредба монтирана навън. Монтажа може и да е по-добър от този който се прави в България, но за да инвестира в газ предишния и собственик го прави само защото ще навърта много километри. Като добавим и това, че на уредбата ще се наложи да се направи обслужване, а в повечето случаи са монтирани стари и екзотични за България модели за които трудно се намират части и са много скъпи, трудно се намира и софтуер за газовите инжекции монтирани там. Успех с покупката.
Коментар
-
Ситроен Берлинго/Пежо Партнер, Изключително здрави автомобили.Лесно се управляват с добър просвет и нормална от към цени поддръжка.А HDI моторите им са сравнително пъргави и тихи.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
emzo написа:Стилото не ти трябва, пълен кенеф.Да взима нещо немско, ама да си отваряте очите при покуоката и няма да имаш ядове.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар