Сквернословно от моята уста но:Баща ми също като твоя искаше ’висока’ кола - явно с годините не им се сяда на ниско на татковците Две години кара вече Рено Меган Сценик - 2002 или 2003 е, не съм сигурен. Големия фар, бензиново - 1,6.Интересното е че колата е страшно удобна, много тиха и много икономична (е той като си я кара - при мен вдига разхода веднага) - на градско не минава 9/100 при положение че града ни е малък и преходите са къси.Правил е само климатик досега - повреден беше компресора. Нищо друго - 2 години, 20 000км.Изсипа една шапка пари за нея тогава ама сега ги гледам че са по 5-6 хиляди.Иначе Мултиплата е сходен варинат ама трудно се намират читави бройки - просто не докарват такива коли в БГ.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Молба за съвет, помощ или ИДЕЯ за кола
Collapse
X
-
Re: Молба за съвет, помощ или ИДЕЯ за кола
jenshen73 написа:Колеги, голяма беля докара баща ми на моята проскубана глава.На стари години се е луднал да купува автомобил. Не какъв да е, а висок (над насрещните фарове)...Майка ми е финансистът и последната дума е моя. Проблема е, че текущо АЗ не искам да чуя никаква друга марка освен ФИАТTonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Освен да се оглеждаш за читава мултипла ... Друг вариант е Toyota Rav4.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
jenshen73 написа:Всичкото немско дето е на пазара е не кенеф, ами цигански кенеф. Не успях да видя НИЩО свястно по всичките "автокъщи", които посетих. Смея да твърдя, че минах през 1/3 от Варненските. Немските автомобили са особено големи дараци. OPEL Zafira дизел: на единия ми приятел - 3 вакумни клапана не му работят - цена на всеки ~330лв. Не ги е правил и колата му не върви с над 100.OPEL Zafira бензин: на втория ми приятел с хлОпел - 2000 година, смени компютър като консуматив - 800лв.VW Sharan: само като споменах в два от доверените ми сервизи се хванаха за главите...В някаква тотална дупка съм....Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Моето мнение може и да не е миродавно,но имам поглед тук там Мислил ли си Добло примерно? Дизеловите версии са страшно икономични,а ако не иска да бяга много(както предполагам) 1,9 атмосферния направо си мирише горивото. За висока,зависи какво имаш предвид ,но ако съм разбрал правилно това е вашата кола- не е много по-висока нормален автомобил,но самата позиция на стоене е изнесена високо,а огромния преден прозорец създава усещане,че липсва...Аз като стана от служебното и седна в мареата,2 минути ми трябват да свикна с по-малкия прозорец и по-слабата видимост. Като окачване са кекави-ама фиат,какво да ти кажа. Инъче попаднеш ли на гледан автомобил,ще остане доволен баща ти! Предложения от теб Канго също е много подходящ и там вече и окачването май е доста по-здраво. Инъче за него важи подобно казано за позицията на стоене и панорамния прозорец.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Мненията минават през всички разновидности - комби, миниван, 4х4. Моето лично мнение, неангажиращо - само като предложение, е че японките са много добри, като това че са със скъпи части е вече мит /при толкова доставчици/, казвам го от личен опит.Ето и моите предложения - като модели - миниван и 4х4: http://www.cars.bg/u199307http://www.../u189392Ред. Още едно "нестандартно" предложение и то във Варна - удобно за изпробване. http://www.cars.bg/u127223
Коментар
-
За какъв бюджет става на въпрос, за какво ще ползва колата и има ли някакви предпочитания като екстри или брой на вратите. След като отговориш ще може по точен и ясен отговор да получиш, защото м/у Фиат Стило хечбек, VW Sharan, Renault Kangoo и HONDA CR-V разликата е голяма!Lancia Kappa 2.4JTD
Lancia Dedra Integrale 2.0 S.W.
Fiat Croma 2.0 i.e. - ex.
Коментар
-
Онда CRV си вземи, е ся ша кажеш аз съм пристрастен, ама то така се става пристрастен Вози кат лодка нищо че мяса на джип, върви през кал и бабуни, ще те закара до всеки язовир нищо че се ускорява кат лека кола 10.8 до 100км като Фиат 1.8ГТ Много е скучна обаче , вече 1 година не мога си намеря кво да правя по нея е гати говедото a така бях свикнал с фиата всяка седмица да изкача по нещо ново . Зорлем смених един термостат за 13 лева да се намирам на работа, стария си го пазя щото бачка. Има и косури, къси скорости вдига 180-190 ама с повече от 120 не е комфортно да се кара дълго, шумна си е. Багажника не е от наи големите ама за сметка на тва е функционален и има къде да си сложиш газовата бутилка без да ти пречи. Чаркове има бол, ама нема ти трябват, наи много някви биелети да смениш, после иска само масла и филтри. Дуракоустоичва кола е, обслужването е по евтино от на фиат 1.6 (моля без да спорите ял съм го и него ) Вътре е ужасно просторна, казват седалките са неудобни, така е ако тръгнеш от тук за франция ша се изкривиш. Проблем със задния диферинциял е наи честия но се отстранява в 99% от случаите само със смяна на маслото което струва 30 кинта цялата хамалогия и 10 мин заигравка. Друго дето не ми харесва е че гори малко и се чудя кво да си правя ся излишните пари има нема 12 литра газ в града, за сметка на тва пък извън града с клима под 11 не пада, ужас, а очаквах 8 Ама се свиква все пак бая кола си е, а и още нещо странно ама факт минав аот там дето и Тоятоа не може да мине щото се окопава па тая е едва 1400 кила и гази "леко" е ся не казвам че е офроуд джип, тва си е една по голяма кола с форма на джип наречена SUV или по нашенски казано паркетник Верно ся парите са си бая към 8000 хилки е читав екземпляр, ама ако нямаш свободно време да се занимаваш с ремонти си купуваш CRV Не приемам никви нападки тва си е мое мнение само си го казвам, пък и никои не те кара да си купиш Хонда http://www.youtube.com/watch?v=_LyimRnoeBkПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Princo написа:Освен да се оглеждаш за читава мултипла ... Друг вариант е Toyota Rav4.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73, ако продължаваш да държиш на фиат и да е висок, остава само камион Ивеко! иначе мисля, че Мултипла е най-доброто решение, ако ще е италианско !Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
kosta написа:jenshen73, ако продължаваш да държиш на фиат и да е висок, остава само камион Ивеко! иначе мисля, че Мултипла е най-доброто решение, ако ще е италианско !Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
има едно златно правило ,като тръгнеш да си купуваш кола "особено висока " Гледай какво карат гюзелите като си идват лятото дома .А именно "високите" VW ,Форд Galaxy ,както и Всички разновидности на Тойота (японските всички знаем за какво става дума )аз лично по-грозна кола от мултипла не съм виждал p.s. ако приемаш съвети ориентирай съм към туаран-ите ,галаксито и шараните нищо френско и италянско не си купувай .фиатче Браво 2.0
Коментар
-
tomazo написа:има едно златно правило ,като тръгнеш да си купуваш кола "особено висока " Гледай какво карат гюзелите като си идват лятото дома .А именно "високите" VW ,Форд Galaxy ,както и Всички разновидности на Тойота (японските всички знаем за какво става дума )аз лично по-грозна кола от мултипла не съм виждал p.s. ако приемаш съвети ориентирай съм към туаран-ите ,галаксито и шараните нищо френско и италянско не си купувай .ex.Мареа ТД100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар