Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

въпрос за колите който правят неприятни снимки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

въпрос за колите който правят неприятни снимки

та още ли ги има кукете с камерите, ако те щракнат до колко време ще разбереш и какви са санкциите- само кинти (колко) или и точки от талона. И на снимките виждали се водача или не.10х
    Tofas- Sahin 1.6 карб.

Re: въпрос за колите който правят неприятни снимки

ForceWere написа:
    та още ли ги има кукете с камерите, ако те щракнат до колко време ще разбереш и какви са санкциите- само кинти (колко) или и точки от талона. И на снимките виждали се водача или не.10х
    тези ,които снимат най-често ги забелязвам на Скобелев или на Цариградско .Рядко на снимките се вижда шофьора но има точен час ,номера на колата и т.н. мене 3 пъти ме залавяха като при два от случаите се разбрахме ,при 3-тия АКТ .Разбираш след като ти пратят една призовка и ти ако не отидеш ,и ти направят акт ,излиза на компютъра че са те търсили(когато ходиш да си взимаш талона от кат).и после пак ти взимат талона и вече си с нов акт Според нарушението ти взимат кинти и точки !
    фиатче Браво 2.0

Коментар

Има ги и тенденцията е да се увеличват. Нямам идея, каква част от водачът се вижда, защото снимат откъм д-то Но във всеки случай номерът се вижда прекрасно и честитка получава собственика на автомобила.
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

въпроса е точки взимат ли или не, например ако тогава съм я бил дал на приятел да кара и го снимат на мен точки ще ми вземат ли или само си плащам глоба.И някакви цифри около глобите, ако можете а споменете.10х
        Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

ForceWere написа:
          въпроса е точки взимат ли или не, например ако тогава съм я бил дал на приятел да кара и го снимат на мен точки ще ми вземат ли или само си плащам глоба.И някакви цифри около глобите, ако можете а споменете.10х
          Тях не ги интересува, кой е карал - те търсят собственика на колата и на него изпращат честитката Ако отиде друг (не собственика, а приятеля който е карал) ще му напишат акта на него, ако ли не - на собственика Глобите и отнемането на точки си е както е по закон, няма изменения за това, че са те снимали

Коментар

а да знаете кога се очаква да се разглежда лудия закон кадето го споменаваха от онези дни по новините.
            Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

А да питам - как стои въпроса с прокурорско разрешение за използване на специални средства (фотоапарат). Питам юристите, доколкото ги има във форума. Мога ли да ги съдя за използване на такова средство срещу мен, без да имат разрешение. Щото утре и телефоните ни ще вземат да подслушват (то май и сега е така) по подобни причини.

Коментар

На мен пък ми е интересно следното - една от колите ми се води на човек който няма книжка от 10г. И какво става при този случай?????

Коментар

1115 написа:
                  На мен пък ми е интересно следното - една от колите ми се води на човек който няма книжка от 10г. И какво става при този случай?????
                  Ще отговоря малко наизуст, защото точно такова нещо не ми се е случвало, но май плаща само някаква глоба, поради липсата на книжка, на която да му напишат акта
                  Immortal написа:
                  А да питам - как стои въпроса с прокурорско разрешение за използване на специални средства (фотоапарат). Питам юристите, доколкото ги има във форума. Мога ли да ги съдя за използване на такова средство срещу мен, без да имат разрешение. Щото утре и телефоните ни ще вземат да подслушват (то май и сега е така) по подобни причини.
                  Ми ако ти снимат лицето май можеше да ги съдиш, ама за колата и ти вътре (в гръб) нищо май не можеш да направиш Не съм юрист и говоря за тези неща до колкото съм се сблъсквал с тях, може и да греша

Коментар

Много трудно могат да ме снимат вътре в колата, още повече, че наистина обикновено снимат изотзадзе.След като обаче не могат да докажат, че съм карал аз, на какво основание пишат акт?Според българското и международното право, наказателната отговорност е ЛИЧНА. Недопустимо е да се наказва някой за нещо, за което не е сигурно дали ЛИЧНО ТОЙ е извършил. Ако съм си дал колата на някой и камерите са го заснели да кара бързо например, аз какво съм виновен?!?!?!Друг е въпроса, че никой НОРМАЛЕН съд не признава фотографията за доказателство. Всеки знае какви чудеса могат да се направят с фотошоп или подобни програми. Всичко май е сплашване на простия гражданин. Който се хване, хване.По този повод да ви разкажа една случка: Като си купих едно време предната кола, не я прехвърлих в срок в КАТ. Отидох да я прехвърлям след 4 години. Написаха ми акт. Адвокатът ми обаче каза, че това се водело аминистративно нарушение и давността му била 1 година. Въобще са нямали право да ми пишат такъв акт. За всеки случай обаче се обади на юрисконсулта на КАТ, който му беше познат. Знаете ли какво отговорил той?!? "Знаем че не е законно и нямаме право да пишем акт, но пишем, който не го обжалва, ДА ПЛАЩА! Който се усети и го обжалва - съдът го отменя".Така че и с тези камери май е същото...Също не е нормално да ви пишат "акт за нарушение" без да е подписан от вас или от 2 НЕЗАВИСИМИ поемни лица. НА база този акт след това ви се издава "наказателно постановление", с което ви се определя наказанието (глоба и контролни точки, а може и отнемане книжката и т.н.). Ако вие подпишете акта, признавате нарушението и всичко е законно, но ако не го подпишете, трябват 2 свидетели, НЕ полицаи да се подпишат. Тези свидетели трябва да са убедени, че сте извършили нарушението и да са ВИДЕЛИ как го извършвате. Има някакъв подзаконов акт обаче, който казва, че катаджиите сами могат да си бъдат поемни лица, което за мен лично е ! Има ли юристи да кажат?!?

Коментар

Всичко което казва колегата Immortal е точно така. Ще направя само уговорката, че от миналата година НЕНАГЛЕДНИТЕ ни управници (ега Господ ги накаже, щото иначе няма смъртен, който да го направи) гласуваха промени в законодателството, забележете "За да облекчат натоварената съдебна система", според които глоба, наказателно постановление и т.н. способи да се пие народна кръвчица или общо казано санкция наложена в размер до 100 лева не подлежи на съдебен контрол!!! По този начин се прокара държавна политика за утвърждаването на административния произвол. Тя глобата може да ти е незаконна, но няма кой да го прогласи, защото Съдът е пренатоварен. п.п. Мога да пиша още мноооооооого... Ама ме напушва такъв грозен яд, че ще взема да мина към Тъмната страна и да ги подкарам като Анакин Скайуокър - пясъчните хора!
                      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Значи вижте. За някои неща сте прави. За други обаче не сте. Казвате "аз сам дал колата на приятел да я кара и той е карал с превишена скорост". В такъв случай ви се отговаря: "Доведи този който е карал автомобила за да му се състави акт на него". Защото 70% от колите в България се водят на инвалиди (ех тази болна нация) а призовките се изпращат на собственика на автомобила. В такъв случай собственика има интерес да заведе този който е управлявал автомобила защото иначе акт-а му го перкат на него. А колкото до случая с приятеля дето няма книжка от 10 годинки, ако отиде да му пишат акт на него ... не ти го препоръчвам. Пишат му акт за нарушението което е заснето и освен това му пишат че няма и свидетелствто. Когато няма свидетелство го удрят по МАКС-а. Значи ако за едно нарушение е предвидено глоба от до, те го удрят по макс-а. А самото нарушение че управляваш без свидетелство, на първия акт е 300 лв, на второто 500, 700, 1000, и 1500 става всеки следващ.Колкото дали е правилно да те снимат. Хора, това е подкрепено от закон. Освен това по цял свят хващат нарушителите с камери. Там полицай на улицата е крайност да спират коли. Дали са статични или подвижни няма значение. Факт е по цял свят хващат нарушителите така. Там обаче нямат право да ги обжалат И затова шоферите са по примерни Дано и тук се култивират малко че ми писна от тиквеници-камикадзета по улиците.

Коментар

The_Wicker_Man написа:
                          Колкото дали е правилно да те снимат. Хора, това е подкрепено от закон. Освен това по цял свят хващат нарушителите с камери. Там полицай на улицата е крайност да спират коли. Дали са статични или подвижни няма значение. Факт е по цял свят хващат нарушителите така. Там обаче нямат право да ги обжалат И затова шоферите са по примерни Дано и тук се култивират малко че ми писна от тиквеници-камикадзета по улиците.
                          Силно се надявам и у нас да изчезнат полицаите по улиците защото Те тея господа определено не са като по "цял свят"! Очите и м само ей така гледат. И на мене ми е писнало от тиквеници и камикадзета, но повече ми е писнало от корумпирани Полюлиционери!п.с. Не е правописна грешка.
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

"...Казвате "аз сам дал колата на приятел да я кара и той е карал с превишена скорост". В такъв случай ви се отговаря: "Доведи този който е карал автомобила за да му се състави акт на него". ..."Не се съмнявам, че така казват, ама не е ли тяхно задължение да си гонят нарушителите? Не да им ги водим на крака...По принцип уважавам КАТаджиите, не ме разбирайте погрешно. Винаги съм ги защитавал, като брат ми например почне да ги псува за "добър ден"... Все пак хората си вършат работата и без тях не мога да си представя какво ще стане. Не харесвам обаче субективният им подход към нарушителите. Ще ви разкажа с една съвсем прясна случка, която ми се случи преди 2 дни. (ако ви дотягам с личните случки - просто не ми четете поста )Значи, действието става до автогара Ямбол. За да се стигне до нея се минава по т.нар. "Биков мост" над Тунджа (Биков, щото има няколко бика от едната му страна - като лъвовете на Лъвов мост в СФ). Веднага след моста пътят се разширява с отбивка като за автобусна спирка (такава там няма), а непосредствено до нея е автогарата. Всеки би си помислил, че това разширение е за таксита, или за спиране за слизане и качване на пътници, отиващи към или идващи от автогарата. Да ама не. В началото на моста има знак "забранено спирането". Както обикновено обаче, на разширението е пълно с таксита, паркирани(!) коли и други, които спират и тръгват. Аз отидох да взема брат ми, който пристигна с автобус и спрях за не повече от 30 сек. Трябваше обаче да отворя багажника, и само затова изгасих и слязох от колата. Сложих му багажа в багажника и се запътих да се качвам и да тръгвам. Имаше поне 4 таксита и 2 паркирани коли, едната от които не беше в разширението, ами направо на моста. (между другото мостът е много широк - 4 ленти е). Изневиделица изкочи една патрулка, и спря точно до мен. Познайте защо?!? Ми много просто - номерата ми не започват с У, а са сливенски. "Вашите документи и документите на автомобила". Защо сте спрял на забранено и т.н. опитвам се да обясня, че съм спрял само за секунди за да взема брат ми с тежка чанта, отворих им багажника да видят чантата (един бая големичък сак), те обаче - не та не. Ще се наказваме. Казвам, добре де, нямам нищо против, наказвайте ме, ама защо само мен. Вижте колко други коли има, дори онази е паркирана !!! на моста. Отговарят ми - и тях ще накажем... Добре. Написаха ми един фиш, (майната му), и след това си заминаха, без да "накажат" нито един друг шофьор. Междувременно бакшишите се разбягаха.Докато обаче ми пишеха фиша, точно зад патрулката спря един дядо с Москвич, помислих си сега как и него ще го глобят, но само го предупредиха да премести колата, защото там било забранено. Викам им, "що и мене само не ме предупредихте?", и ги попитах съвсем културно "добре бе пичове, вече ми написахте фиша, кажете ми за какво е направено това разширение и къде другаде да спра за да кача човек с тежка чанта?" Ми нас това не ни интересува, има си знак, беше отговорът.Та така... предполагам че всеки се е сблъсквал с подобни "пазители" на реда. Нямам нищо против самата институция, още повече че и аз работя понякога с тях (вещо лице съм в съда точно по ПТП), но ей от тези дребни случки много се дразня.

Коментар

Киро не може да се кара безплатно ( хи-хи-хи) явно силата не е с теб . Един ЙОДА в образа на 20 лв , ще ти помогне повече . Дарт Вейдър (със зелената жилетка ) все ме спира за нещо , но аз му показвам моя сертификат от Йода и проблема се решава ( макар и грозно и в моя вреда -10 -20 лв) . Пък едно заптие направо ми заяви че имам 2 деца (за които не знам ) и трябвало да си дам 20 лв месечна издръжка която съм бил забравил. А сега с новите глоби и закони , да не се окаже че имаме мнооооого повече деца . за които не знаем. До кога ще вадим "кемерите" на пътя и ще развиваме (часната ) полицейска икономика ??????.Как само техните гуши не се напълниха , хем повръщат , хем пак гълтат навътре . "И да си измиете колите еййййй , че от утре....... събирам за нова кола"
                              Мерцедес-SPRINTER 312 - 2,9TDI 122кс...МОЩНИЯ КАТЪР
                              ФОРД И ЦИГАНИН ЗИМАТА НЕ РАБОТЯТ - Лично наблюдение...Някой да ме обори??????Мицубиши Каризма , бензин , автоматик, климатроник

Коментар

Working...
                              X