Дойде време да подновявам книжката, та ми е интересна процедурата.1. Снимка - там ли ще ме снимат или да си нося?2. Медицинско - в една частна клиника, където бях по друг повод реших да съвместя дейностите и поисках - дадоха ми 1 бележка и казаха, че за кат. Б -- само очен лекар. Така ли е или не? Да не ида и да кажат - бегай, бе?3. В КАТ София (Дървеница) или РПУ по местоживеене, напоследък споменаваха и тази възможност? И за двете места:4. ДРУГИ?Всяка информация за това къде, как и какво да нося ще ми е полезна. Благодаря на отзовалите се.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подновяване на шофьорска книжка в София - КАК?
Collapse
X
-
Re: Подновяване на шофьорска книжка в София - КАК?
vesko написа:Дойде време да подновявам книжката, та ми е интересна процедурата.1. Снимка - там ли ще ме снимат или да си нося?2. Медицинско - в една частна клиника, където бях по друг повод реших да съвместя дейностите и поисках - дадоха ми 1 бележка и казаха, че за кат. Б -- само очен лекар. Така ли е или не? Да не ида и да кажат - бегай, бе?3. В КАТ София (Дървеница) или РПУ по местоживеене, напоследък споменаваха и тази възможност? И за двете места:4. ДРУГИ?Всяка информация за това къде, как и какво да нося ще ми е полезна. Благодаря на отзовалите се.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
-
За всички, на които предстои да се явят - процедурата е следната:1. Трябва да се сдобиете с медицинско за съответната категория, за която ще подавате документи. Те са различни за B и C. Виж снимка 1. Освен него, трябва да носите в себе си лична карта, шофьорска книжка, контролен талон към книжката и нищо повече, освен пари...2. Отивате в КАТ, и се натъквате на следната гледка: виж снимка 2. 3. От Машината за билети натискате копче C, и ще ви излезе билет с номер от типа CXXX, където ХХХ е вашият пореден номер. В моя случай беше C420. Виж снимка 3. По принцип има една служителка, която решава дали да работи тази машина. Ако натиснете копчето и не излезе нищо, просто за момента са спрели машината. Не е лошо обаче да се поинтересувате дали за деня ще се издават още билети, или не, за да не чакате напразно. 4. На таблото чакате да се изпише вашият номер. След като го видите, вдясно от номера пише в кое гише трябва да се явите. Средната скорост на придвиждване на номерата е около 2-3 минути на номер, т.е. ако преди вас има 50 номера, може ще влезете след около час и половина. Все пак не се отдалечавайте - пропуснете ли си номера - всичко започва отначало. Виж снимка 4 за изглед на таблото.5. Влизате в гишето , в което са ви извикали. Може да се наложи да изчакате някой, който преди вас има ГОТОВИ ДОКУМЕНТИ (после ще стане въпрос за тях). На снимка 5 се вижда общ изглед на гишетата. 6. Вътре в гишето ви издават един документ с личните ви данни и трябва да ги сверите дали са верни, и да маркирате с Х полето "Вярно". Това ще го обясни любезна служителка зад стъклото! Внимавайте най-долу, като си пишете данните на личната карта да не ги напишете в полето за упълномощени лица!!! Заради това може да се заядат и да ви върнат. Полетата изглеждат напълно еднакви, текст с малки букви покзава разликата. Освен този документ, трябва да попълните ДЕКЛАРАЦИЯ с личните си данни че не притежавате друго СУМПС. Любезната обяснява и това. Някъде тогава ви проверяват за задължения. Аз нямах. 7. "Седнете да ви снимам" са думите, които ви приканват да седнете на стол и да се приготвите да бъдете снимани. 8. След снимката се подписвате с една електронна химикалка на електронен дисплей.9. СЛужителката ви казва да отидете да си платите таксата за съответната поръчка, която е 28.30 за "обикновена". Плащането става извън гишетата, като влизате в сградата - преди да си изтеглите билет от машината - вдясно, в ъгъла, има 2 гишета на които се плаща. Плащате.10. Попълвате документите, които са ви обяснили как да попълните, и внимавайте да не сгрешите! След като сте готови, се връщате на същото гише, и заставате пред вратата, или зад последния, който чака с готови документи, ако има. 11. Влизате преди да влезе следващият, който е наред, защото като му излезе номера, той веднага става, и влиза в гишето, а вие може да си чакате така... Днес стана скандал заради тези неща. 12. Подавате документите на Любезната, тя ви дава малка хартийка с размер около 2 на 4 см, на която е написана дата след около 30 дни. В моя случай - 15 ноемвриПожелавате си довиждане и се изпарявате по най-бързия начин. В часовете около и след 17:00 има малко хора, бих казал, отидох в 17:35, изтеглих си номер 420, пред мен имаше 20 чакащи, минаха за около 50-55 минути. В 18:45 си тръгнах с подадени документи. Работното време е от 06:00 до 21:00, за ден минават сигурно над 450, ако не и над 500 човека.
Коментар
-
Ichkin написа:Евалата, ОгиАнтверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар