Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ за климатик Sharp 100 V. преработен вече в конвектор.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Tornado написа:
    Дистанционното си работи без проблем и вътрешното тяло изобщо не му идва на акъла да търси външното.
    Освен да регулираш скоростта на вентиалтора и посоката на въздуха обаче друго не можеш да правиш. За да регулираш температурно ситемата може например вместо компресора на външното тяло да включиш електромагнитен вентил. Когато даде команда за включване на компресора да пуска водата.

Коментар

Не е ли по-лесно да го направя да спира вентилатора когато стане топличко?Нямам изобщо такива идеи.По ме притесняват малките тръби и изобщо заслужава ли си играчката.Средства дотук не съм вложил и тези които ще вложа с монтажа ще са най-много до 10 лв.Целта ми най-вече е да озаптявам камината с това тяло защото 68 литра водна риза не е шега работа.Вода не върви само по вратата която е с размери 40 см. на 50 см.По диагонал в камината може да се постави дърво с дължина 70 см.Преди да напусне камината огъня топли още е дин трапец преди коминното отверстие.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
        Не е ли по-лесно да го направя да спира вентилатора когато стане топличко?Нямам изобщо такива идеи.По ме притесняват малките тръби и изобщо заслужава ли си играчката.Средства дотук не съм вложил и тези които ще вложа с монтажа ще са най-много до 10 лв.Целта ми най-вече е да озаптявам камината с това тяло защото 68 литра водна риза не е шега работа.Вода не върви само по вратата която е с размери 40 см. на 50 см.По диагонал в камината може да се постави дърво с дължина 70 см.Преди да напусне камината огъня топли още е дин трапец преди коминното отверстие.
        Хм, тая водан риза е поне 20киловата, както я описваш.Само с това - няма да охлаждаш - поне още 2-3 радиатора по 3-4 киловата трябва да имаш.Принципа при тези отопления е - сбора от мощността на отоплителните тела + 10-20% най много - за мощност на водната риза. Т.е. ако имаш 20киловата водна риза, ти трябват поне 15-16 киловата консуматори. Не че не може да я караш и така, ама все трябва да си много внимателен да не прекалиш с температурата - че знаеш ли как бързо завира и какви лайна са като заври.... Почваш да гасиш огън по най-бързия начин - приготви си чувал с пясък на лесно място, че с вода е много, много неприятно ОСобено за този дето ще чисти после
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Лира в банята + още 4 радиатора.предвиждам и бойлер на Теси с най голямата серпентина с площ 0.72 кв.мПалих я преди 4 дни и с дръвчета от 24 градуса на водата лесно стигнах до 80.

Коментар

Tornado написа:
            Лира в банята + още 4 радиатора.предвиждам и бойлер на Теси с най голямата серпентина с площ 0.72 кв.мПалих я преди 4 дни и с дръвчета от 24 градуса на водата лесно стигнах до 80.
            Лятото не се брои То и ти да се мъчиш да ги сдъвчиш тия дръвчета ше дигнеш 80 градуса. Зимата е изпитанието. Като трябва да поддържаш 30 и нагоре градуса разлика вътре-вън!А мощностите които описваш, като се натоварят, разбирай като е студено, ше меткаш дръвца и ти като мене яко!Обещавам някоя зимна и студена вечер да ти се обадя по тел да си говорим докато си напичаме краката на каминките
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

След като няма да за захранва външно тяло каква ли ми е консумацията в момента и дали ще мога вместо големия и тежък траф да поставя нещо по-малко?

Коментар

100 тина вата максимум консумира вентилатора на вътрешното тяло. Тръбичките определено са тънки. Огледай дали не може да се презапоят тръбичките и да се избегне тънката част. Иначе нов конвектор е около 450 - 500 лв за 4-5 киловата.

Коментар

Конвектора е вече факт и въпреки тънките тръбички при 80 градуса на водата на 3 степен духа 38 градуса ,на 2 степен около 42 и на 1 си държи 46.

Коментар

Working...
                  X