Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Паркиране по служба ?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Паркиране по служба ?!

Колеги, пускам тази тема защото ми е интересно вие какво мислите. Тази вечер гледахме с приятели 2-рата част на господарите на ефира за въпросната ситуация и започнахме да дискуираме. По стечение на обстоятелствата имаше и ченге и почти стигнахме до каране. Та какво мислите вие? Аз съм да си плащат и те!Част 1 => http://gospodari.com/reports/reporta...uzhba2Част 2 => http://gospodari.com/reports/reporta...-sluzhba-2Та ?

Ако това не е нормативно регулирано, а то явно не е, няма причина да не си плащат да паркират личните си автомобили. АКо не искат да плащат, имат и други опции да се придвижат до работното място.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Разбира се, че не е правилно, а и не виждам логика някой да твърди обратното. Писна ми от полицаи тюфлеци! Писна ми патрулки да се движат с един светещ фар/стоп, или да бавно да пререждат всички на светофара. Писна ми от "слепи полицаи" пред които се извършват нарушения. Били сме имали голям брой полицаи на глава от населението... да ги намалят с 50%, да им вдигнат заплатите двойно и да влезнат в час!
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Според мен това с полицаите е върхът на айсберга само. Помня преди години в една емисия новини показаха как едни данъчни проверяват някакъв пазар. Добре обаче спрели неправилно, идва паяка и вдига колата. Което предизвика мигновена, и разбира се, законна данъчна проверка на извозващата фирма. Разбира се данъчния коментира ’Вършим си работата’, но е пределно ясно че си беше чисто отмъщение и предупреждение. Така че според мен не са само полицейските коли за които трябва да се затварят очи.Помня и друг случай, разследването на Нова за полицаите които карат без колан отпреди няколко години. Толкова злоба в очите на човек не съм виждал колкото в очите на полицая докато разписваше акта при началника си. Информация под сурдинка - през следващия месец колите на Нова са спирани за щяло и нещяло, граничещо с тормоз. Живеем в страната ’Няма значение дали съм прав, важното е да ме уважаваш’. Смеехме се на историята за черния джиБ, обаче реално голяма част от народа живее по тая йерархия.

Коментар

Напълно съм "за" всички да спазваме дадени права и закони без изключения. Но съм и за това всички институции да бъдат ПРИНУДЕНИ да си направят паркинги за всички служители и посетители (клиенти) това безобразие с строителството без паркоместа и зеленина (градинки) е краино време да престане!!!!!! Местата на новите сгради е извън града а не между съществуващите!!!!!!
          ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
          ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Мои приятели полицаи си карат без винетка (служебната карта върши чудеса), карат колите си с изцяло затъмнени стъкла (за сметка на това със стикер на полицията)... От време на време като седнем на маса се възмущавам на глас, ама... Приятели са ми от детството, все пак, а и досега се имаме.Да бяха само те - както и да е, ама то в полицията всички (или почти всички) са така.

Коментар

Е това вече е българския манталитет за паркиране - няма къде а ако си плаща 5 дни по 8 часа = 40 часа дори по 1 лев на час (не знам колко е) си е сума ама за годишна винетка от 67лв да икономисаш си е жива простотия!!!!! И после очакват респект КАК И НА КАКВО ОСНОВАНИЕ!!!!!!!!!!
              ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
              ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Re: Паркиране по служба ?!

////Punto//// написа:
                По стечение на обстоятелствата имаше и ченге и почти стигнахме до каране
                Точно за това, че в такива случаи полицаят не е просто нахален, ами счита, че има правото да го прави, дълго време ще го чакаме това гражданско общество.

Коментар

Той ми изтъкна други доводи. Той казва така: "Аз съм длъжен, ама и държавата е длъжна. Държавата е длъжна да ми осигури патрулка и бензин, но не ми я осигурява, върша служебна работа с лична кола и лично гориво. Държавата е длъжна да ми осигури служебен телефон, аз върша служебна работа с личния си телефон и после плащам аз. Държавата е нужна да ми осигури станции, дрехи, и ... (тук не си спомням какво ми изброява) но не му ги осигурявала и си ги купувал той. Защо тогава като половината му заплата отивала за служебни дела, които по закон държавата трябва да му осигури той трябва да плаща за нещо друго ? Не знам. Много е мътна материята. Действително съм чувал, че нямат пари за бензин и с лични пари сипват бензин. Имаше предаване на Васил Иванов за материалната база на милицията, показа фрапиращи неща, които за съжаление са действителност. Но пък от друга страна, като не иска да плаща, ще ходи с градския транспорт.

Коментар

Всъщност, сипват бензин с парите от РУШВЕТИ, с тях си купуват и дрехи, плащат си телефона, ходят на почивка и т.н....Не случайно НАЙ-големите и НАЙ-нагли нарушители на закона са полицаите.... под всякаква форма, но с преобладаващо КАТаджийско присъствие!

Коментар

Kuku написа:
                      Всъщност, сипват бензин с парите от РУШВЕТИ, с тях си купуват и дрехи, плащат си телефона, ходят на почивка и т.н....Не случайно НАЙ-големите и НАЙ-нагли нарушители на закона са полицаите.... под всякаква форма, но с преобладаващо КАТаджийско присъствие!
                      че те тези пари си ги имат за свои :D
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

По разговори пак под сурдинка - на патрулките във Варна дневният им порцион гориво е 6литра. Това гориво в най-добрия случай стига за около 80км. градско... То вярно, че като не искаш - не започваш работа като полицай, но да те карат да работиш и да си плащаш да го вършиш е меко казано държавен рекет. И на мен ми подариха стикер, още не съм го залепил, но скоро и това ще стане...
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Kuku написа:
                          Е тук съм напълно съгласен! Не знам, какво се е променило, но на един колега в Центъра на София преди седмица съвсем нагло полицай си е поискал пари... както се и очаква той е дал, с което разбира се е забил още един пирон в ковчега на по-доброто общество... Не знам дали само на мен ми се струва, но много от полицаите карат Мерцедеси и БМВ-та. Е, как става с 600-800лв, заплата? Цветанов е крайно време да изчисти боклука от собствените си редици, пък после да прави показни акции.
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

@Vladim: Полицаите работят на почина "Като могат да си вземат - що да им плащаме заплати?", на този почин работят сервитьорките по българските курорти, барманите, някои от крупиетата и пиколите. Полицията отдавна са така, а много от данъчните и инспекторите на ХЕИ си мислеха, че и те са така... Проблема е в манталитета на народонаселението, което ПРОДЪЛЖАВА да се оставя да бъде тъпкано от АДМИНИСТРАЦИЯТА, чиито заплати плаща същото то (населението, за неследящите мисълта ми).Докато НЕ си търсим правата и "бутваме" някой лев, че да "мине номера" ще сме на това положение (дередже, хал)...
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Реална случка с бивша колежка - съпругът и е граничен полицай.Тръгва за Дупница, спират я полицаи и се почва..Винетка - нямаш, гражданска итекла преди 4 месеца, преглед - няма, метановата - без документи...Явно са се усъмнили нещо, защото са я попитали "Абе мъжът ти да не е полицай"?След утвърдителния отговор са я пуснали по живо по здраво.Някой би ли сметнал глобите за всичките тези нарушения!?Колкото да остави Опела да го продадат...
                              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Working...
                              X