Аз бях с Мозамбик
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
годишен преглед
Collapse
X
-
Да поизтупаме от прахоляка....Някой някъде да е видял/чул/прочел нещо, свързано с уточняването и изясняването на срока на валидност на ГТП, по отношение на дата или месец? Явно има масово незнание на тази част, полюцаите се опитват да изклатят всеки, който им падне, като му говорят шикалки и му обясняват че подлежи на глоба, на фиш, на акт, на контролни точки.... И то човек като не знае - съгласява се - или му пишат фиш по някой измислен член, или им бута двайска и всички са доволни. Снощи се опитаха и мен да ме пуснат по пързалката, ама такива глупости започнаха да ми говорят, че накрая сам се обърка полицаят и накрая ми пожела приятна вечер. Та някой да е разбрал нещо ново по въпроса (записано в нормативен акт), или си е старото положение - месец и година за преглед, без дата?
Коментар
-
кола Преглед
Ако минете с закъснение няколко месеца например тези от Техническия преглед може да викнат КАТ и да ви съставят акт от 50 лв ама не го правят щото нали им давате пари кой бяга от 30 лв бързи пари .Мисля че няколко дни не е проблем стига вярно Кат да не ви спира .Аз съм забавял с 6 -7 месеца и нищо минавал съм и въобще не е ставало на въпрос.
Коментар
-
ogi28b написа:Да поизтупаме от прахоляка....Някой някъде да е видял/чул/прочел нещо, свързано с уточняването и изясняването на срока на валидност на ГТП, по отношение на дата или месец? Явно има масово незнание на тази част, полюцаите се опитват да изклатят всеки, който им падне, като му говорят шикалки и му обясняват че подлежи на глоба, на фиш, на акт, на контролни точки.... И то човек като не знае - съгласява се - или му пишат фиш по някой измислен член, или им бута двайска и всички са доволни. Снощи се опитаха и мен да ме пуснат по пързалката, ама такива глупости започнаха да ми говорят, че накрая сам се обърка полицаят и накрая ми пожела приятна вечер. Та някой да е разбрал нещо ново по въпроса (записано в нормативен акт), или си е старото положение - месец и година за преглед, без дата?
Коментар
-
jorko написа:Ако говорим за лека кола на частно лице / най-честият случай / - важи до 1 г. от датата на прегледа , въпреки че на талона са отбелязани само месеца и годината ... а и си пише датата, на която е минала колата на преглед, така че да се сметне не е трудно .
Коментар
-
И аз съм имал такъв проблем, но са ме пускали като ми напомнят да го направя.Иначе: чл. 27 от Наредба № 32Чл. 27. (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2005 г., доп. - ДВ, бр. 12 от 2007 г.) Пътните превозни средства се представят на периодичен преглед за проверка на техническата им изправност в сроковете, определени в Закона за движението по пътищата и в чл. 37 от тази наредба, считано от датата на предшестващия преглед, отбелязана върху контролния талон или удостоверението за одобрение на ППС, превозващи определени опасни товари.
Коментар
-
ogi28b написа:...
Коментар
-
И катаджии, и тези в пунковете за прегледи твърдят, че е от дата до дата. Поне тези, с които имам вземане-даване.А и като цяло е доста по-лесно да се направиш на изненадан, че не си го догледал. На мен ми се е случвало поне 3-4пъти да ме спират и винаги са ме пускали. Излишно е заяждането...
Коментар
-
Леле, човек се опитва да помогне, да си знаете правата и да не ви е**ват полицаите, като се опитват да ви глобяват по такъв левашки начин, за нещо за което не сте виновни, а вие от десет кладенеца вода вадите, пускате разни цитати от форуми, от "гугутката", от къде ли не, някой бил чул, на друг му казали, трети прочел по радиото, четвърти го чул на пазара от една жена....Защо не ми написаха акт? Само това исках, да си получа акта и да се прибирам. Защо като казах, че не съм съгласен с обвинението и настоявах за акт, който да обжалвам - ми пожелаха лека вечер? Защо българската полиция не си свърши работата при очевидно нарушение?!?!?!?!?!?!!? Защото такова няма! И те прекрасно го знаят, но го използват за да печелят пари. Утре някой такъв като мен - с "изтекъл" преглед ще им бутне подкуп, защото самият той не си знае правата. А и като добавим ето такива глупави сайтове, в който пъше пълни глупости, като ТОЗИ, забавлението е пълно. Весела Коледа!Ред.: Абе все пак да го напиша, че стана въпрос за мързел за четене... НАРЕДБА 32, член 31, алинея 5, точка 2. Когато пътното превозно средство отговаря на изискванията, председателят на комисията издава знак за периодичен преглед за проверка на техническата изправност на ППС и контролен талон към него с идентични номера, като:... определя месеца и годината на следващия преглед чрез перфорация на знака и контролния талон;Председателят определя кога да е следващият преглед. Това е положението. По-ясно и точно от това - ЗДРАВЕ !!! Весела Коледа, още веднъж.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар