snake написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
годишен преглед
Collapse
X
-
Ако трябва да го преведем дословно, "... всяка година, считано от датата на предшестващия преглед". Защо ще пише "датата", а не "месеца"? На никой нищо не му се иска, просто изясняваме случая. Ако ти напишат акт за 50 лв. по чл. 27, а не по 31, какво ще направиш?ПП перфорациите са от времето, когато прегледа важеше до края на месеца, преди 2007-ма. Просто не са сменили формата на картончетата.
Коментар
-
Колега, още ли се занимаваш да обясняваш. Всеки си го разбира както му е угодно. Всеки иска да е*е държавата. Визирам колегата който е си прави прегледа за 13 месеца Колега, ако излезне некой катаджия и те "изклати в нарушение на всякакви човешки права" и ти напише акт, първи ще биеш тъпана как са те пре****и нали ? Защо си мислим всички че това е пропуск на законодателството. Защо всички си мислят, че тея на които им е възложено да го разработят, и на тези които да го следят, ядат доматите с колците ? Може да не е пропуск ами механизъм за "златна кокошка" която може да снася по 50 лв за всеки акт (поне мисля че толкова беше акта за без преглед). Защо когато застрахователна компания те върне, поради тая причина, че не си минал преглед на следващата дата, всеки си мисли, че пак са му нарушени права, понеже не го пишело в общите условия на полицата. Ами не може ли да се сетиме, че си имат и вътрешни правила които ние не знаеме ? Или пак е като това, че всички знаем, че на катаджии им било забранено да се крият в храстите, ама никой не показва по кой член, за да можем всички ние да се пазим като ни изкочи някой душманин от храстите ! Забранено е, ама никой не може да извади черно на бяло по какви наредби, инструкции или закони.
Коментар
-
////Punto//// написа:Колега, още ли се занимаваш да обясняваш. Всеки си го разбира както му е угодно. Всеки иска да е*е държавата. Визирам колегата който е си прави прегледа за 13 месеца Колега, ако излезне некой катаджия и те "изклати в нарушение на всякакви човешки права" и ти напише акт, първи ще биеш тъпана как са те пре****и нали ? Защо си мислим всички че това е пропуск на законодателството. Защо всички си мислят, че тея на които им е възложено да го разработят, и на тези които да го следят, ядат доматите с колците ? Може да не е пропуск ами механизъм за "златна кокошка" която може да снася по 50 лв за всеки акт (поне мисля че толкова беше акта за без преглед). Защо когато застрахователна компания те върне, поради тая причина, че не си минал преглед на следващата дата, всеки си мисли, че пак са му нарушени права, понеже не го пишело в общите условия на полицата. Ами не може ли да се сетиме, че си имат и вътрешни правила които ние не знаеме ? Или пак е като това, че всички знаем, че на катаджии им било забранено да се крият в храстите, ама никой не показва по кой член, за да можем всички ние да се пазим като ни изкочи някой душманин от храстите ! Забранено е, ама никой не може да извади черно на бяло по какви наредби, инструкции или закони.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Колега tomny - ами аз пак си ходя всяка година, считано от датата на предшестващия Просто не е написано недвусмислено! Създава предпоставки за различни тълкувания. Тъй като не е съвсем ясно дали и как и кого могат да изклатят на 13-я месец, но пък е ясно, че преди датата със сигурност не си в нарушение, предлагам да се обединим около мнението, че по-добре да се мине преди датата, защото след това не се знае какво може да стане. Аз, обаче, си оставам на другото мнение, но ако някой ме пита, ще го посъветвам да не минава след датата. За 3 години пък да не сменят едни картончета....
Коментар
-
Добре ако ти фиксират дата на 15 да минеш, пък ти на 15 примерно си в Мозамбик, жена ти няма книжка и т.н., "какво правиме" Ще минеш ли на 15 ??? Хващаме се за глупости. И аз слагам да глас да минаваме преди датата посочена на гърба за да не берем ядове. Но всеки си има глава на раменете, която не служи само да се носи шапка на нея, ами служи и за мислене. Всеки да си решава сам. Както казваха в казармата - "Дал си клетва, оправяй се ..."
Коментар
-
Абе вие не можете да четете или се правите на ударени? Ясно пише, че автомобилът трябва да минава преглед веднъж годишно, считано от датата на талончето. Т.е. най-късно на същата дата на следващата година. В същото време в закона пише, че ще отнесеш глоба, ако нямаш уважителни причини да не минеш прегледа... Не знам какво не ви е ясно и какво толкова важно нещо не било добре изяснено. Много добре си е изяснено даже, стига да ви се търсят отделните нормативни документи.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
////Punto//// написа:Immortal написа:Никой няма да ти направи и проблем, когато и да идеш на преглед. Стига да не те спират катаджии или ако те спрат, да си любезен с тях.Мен са ме спирали със закъснял почти 1 година преглед и не са ме глобявали...
Коментар
-
Immortal написа:Но винаги съм любезен с тях, колкото и на ум да редя майките им, жените им и сестрите им Smile
Коментар
-
Мен ме спираха за превишена скорост още на вторият ден като взех колата. Номерата ми бяха изтекли и карах с 35 км/ч над разрешеното. Обясниха ми, че за това могат да ми вземат книжката, обаче излязоха печени и се разминах само с фиш за 30 лв. Винаги съм бил любезен с полицайте и до сега не съм имал случай да се правят на "чукнати" и дано и да нямам, но не бих им дал кеш, дори и да имам"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
nikolce - да, сигурно такава е идеята, ама няма наредба или закон, в който е записано недвусмислено. ele - не се правя на ударен, ама виж сега - и ти го тълкуваш по твой начин, аз по мой. Пише друго. Съгласи се че е двусмислено, щом въобще може да се тълкува и така, и така. И да знаеш - аз и сега си минавам веднъж годишно, считано от която си искаш дата. В който и да е отрязък от годината - аз съм минал преглед веднъж годишно. Не помня дали питах, ама ако съм минал на първо число, а то се пада неделя догодина - какво трябва да направя? Предния месец не може, защото не ми е перфориран, на второ число подлежа на глоба. Какво правя? Или ако съм в Мозамбик Минавайте преглед ПРЕДИ да е изтекла 1 година от датата, отбелязана на гърба!
Коментар
-
ogi28b написа:nikolce - да, сигурно такава е идеята, ама няма наредба или закон, в който е записано недвусмислено. ele - не се правя на ударен, ама виж сега - и ти го тълкуваш по твой начин, аз по мой. Пише друго. Съгласи се че е двусмислено, щом въобще може да се тълкува и така, и така. И да знаеш - аз и сега си минавам веднъж годишно, считано от която си искаш дата. В който и да е отрязък от годината - аз съм минал преглед веднъж годишно. Не помня дали питах, ама ако съм минал на първо число, а то се пада неделя догодина - какво трябва да направя? Предния месец не може, защото не ми е перфориран, на второ число подлежа на глоба. Какво правя? Или ако съм в Мозамбик Минавайте преглед ПРЕДИ да е изтекла 1 година от датата, отбелязана на гърба!Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар