Това ми се случва често,какво да правя вече незнам !?
Незнам дали е случайност,но откакто спрях да правя каско се почна с селянийте на паркинга.Първо свиха халогените.После свиха решетката (счупили я бяха,ама си я беха взели).Ветробраните на предните врати също изчезнаха мистериозно.Пробваха се да отворят предния капак (предполагам за акумолатора),обаче там има побългаряване и само го бяха изкривили.Последно стъклото на пасажерската врата беше на сол и изчезна музика за 600 леваСега и това което виждате на снимките.Имам аларма,ама кел файда като нея чувам.Утре ще махна летите джанти от колата,че неискам да ги загубя сусе новите гуми (имам по 2 различни секретни болта на всяка джанта,ама пак ме е страх).Какви ли бележки не слагах по стъклата че колата е празна,ама тия работи продължават вече 7 месеца.На някой случвало ли му се е подобно нещо?п.п.На никой не спирам на мястото и с никой комшия не съм в конфликт.Не ми се мисли мойте деца какви времена ги чакат.
Е аз я купих преди 3 години и нещо с каско към БулИнс,плащах го после още 2 години и се отказах щото нямам възможност да отделям пари за това и спрях и ето го резултата.
Жалко наистина, колега. Интересно, от толкова коли примерно, само твоята ли разбиват. Има ли и други подобни случаи на тоя паркинг. Щото ако предимно твоята разбиват, работата е ясна. Иначе, я хванете тая групичка. Направете и капан някакъв, примерно оставете музика и ги дебнете. После им начупете кокалите и от мене, на тия. И само така няма да пипат повече.
Колега пипа се и по другите коли,няма месец да няма на нашия или съседния паркинг да няма кола останала по корем.Огледала се гепат,чистачки,ей сега идва зима ще се почне и с акумолаторите.Гепи се много по квартала и не само по нашия,ама незнам какви мерки могат да се вземат по този въпрос.Дори най малкото едни чистачки,кво ще изкараш от 2 чистачки 2-ра ръка които нови струват 8-10лв,тфа нещо немога да го разбера.Колата е под балкона,ама нали нощем спя и ако чуя алармата веднага ставам да погледна,ама до сега се не уцелвам.
Много неприятно... опитай да спираш на по-осветени места и наистина помисли дали да не си направиш Каско макар да е малко след дъжд качулка. Другото е да се заложиш с бухалка заедно с някой и да дебнеш. Това обаче ще ти коства безсънни нощи и не е ясно дали ще има резултат...
Като влизаш в квартала намали музиката, вероятно те чуват от далеко и си апетитна хапка.
Като влизаш в квартала, усили музиката, за да те чуват отдалеко и дебни с бухалката. Това може и да е грубо, ама те няма да се откажат и все ще си имаш проблеми. Поне докато не смениш квартала или най-добре държавата. Щото такива, все едно ще ги хванат някога, но лошото е че ще лежат в пандиза и ще излязат от там още по закоравели престъпници. Та затова един смилащ бой ги оправя завинаги. А и ще спасиш доста хора след това.П.П. Аз моята кола, нарочно не я прибирам преди да легна, а си я гледам с камера. Светне ли алармата и, се вижда и без да наблюдавам постоянно. Ама засега никой не я пипа. Даже с един приятел, щото живея в Христо Ботев, сме оставяли два мотора навън с каските и зяпаме, докато си пийм ракийката. Идеята беше, а да пипне.
А колега само твоята ли кола са я разбивали няколко пъти или и другите коли по няколко пъти ги разбиват ? Пък иначе за съвет ........ да ги дебниш .. не мисля че има друго решение ... или ако имаш гараж . А за това че не чуваш алармата ... попринцип или със свещ ти чупят стъклото или вкарват права отверка между стаклото и гумата и завъртат и то става на сол и това не вклучва алармата . Много неприятно е колега дано да се спре .... Успех ти пожелавам .
ex Fiat Bravo 1.6 16v 103++hp,,Fiat Coupe 1.8 16v 1??+hp 97г ,Alfa Romeo 145 2.0 QV 1!?+ 96г ,Alfa Romeo 146 1.9 JTD +
Frord Focus 1.8TDCI+ chip 03г / BMW E46 320d
Може да си разочарован ако не успееш, но ще си обречен ако не опиташ !!!
При положение че има толкова кражби и страдате толкова хора чудя се толкова ли е трудно да се организирате да пазите нощем. С толкова коли сигурно ще се пада по веднъж в месеца да вземаш смяна. А, забравих за момент къде живеем...
Колега, с тая табелка дето си я оставил на колата - следващия път да не намериш на нейно място друга, на която пише "Ние сме длъжни да проверим" Иначе сериозно - съвсем противоположно на колегата yuli_vn - не се хващай на тези приказки за бухалки и т.н. Само 2 варианта на подобно "изпълнение" ще развия:Вариант 1 - чуваш алармата, излизаш с бухалката, аха да удариш, и говнянкото вади нож и те наръгва. (или по-лошото - вади пистолет и те застрелва). Струва ли си за една кола, дето и 2000 лв не струва, да лежиш по болници или не дай боже в гробищата?Вариант 2 - чуваш алармата, излизаш с бухалката, налагаш крадеца, в мелето вземеш, че го удариш някъде смъртоносно и той падне в локва кръв... И после? За една купчина ламарина да си излежиш младините в затвора?!?Майната й на колата, бих казал. Не оставяй нищо вътре, оставяй прозореца отворен, ако не вали - поне ще си влизат и излизат без да счупят нищо. Другия вариант е да им легнеш и да постигнат целта си - да си направиш пак каско. Тогава бъди сигурен, че повече няма да ти пипнат колата.
Какво каско на толкова стара кола? Самите застрахователи ще ви кажат, че е безсмислено. И това, че БулИнс си отмъщавали, че не е подновена застраховката, ами иди и ги попитай дали искат да ти я подновят. Застрахователите не искат да правят автокаско на такива коли. Нищо лично, но факт-типото е много старо и не струва почти нищо. За какви пари да ти го застраховат? Ако някой знае изгодна застраховка за кола на повече от 15 години, чиято пазарна стойност е по-малко от 2000 лв., да я сподели, ама съвсем конкретно - ЗК, вид застраховка и т.н. А и както знаем, ако не е отделно застрахована, откраднатата музиката си остава за сметка на собственика дори колата да има каско.Явно колегата живее в кофти квартал. Решението е само едно-гараж.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Аз от толкова написано в тази тема, един ред или дума не прочетох за ПОЛИЦИЯТА!? То верно ще кажете или ще ми се изсмеете и ще кажете : я па тоя, но след като "не е на лична основа" ,т.е. pecata няма вражда с някой дебил, то остава да има няква организирана наркоманска група. Съберете се всички потърпевши и заедно ,но не с бухалки , а в районното. Това е , дано да няма нови идиотски случки, но ако все пак се случи нещо ... ми пак там - в районното, докато им писне и не засилят патрулите в района.п.п. дано повече не се налага да пишеш за подобни дивотии pecata!!!
Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?! http://www.keepfighting.ms
Коментар